Sådan behandler og forebygge næsepolypper?

næsepolypper vækster er bløde og smertefri, noncancerous foring passager eller bihuler. De hænger som tårer eller druer. Er resultatet af kronisk inflammation på grund af astma, tilbagevendende infektioner, allergier, følsomhed over for lægemidler eller visse lidelser i immunsystemet.

Næsepolypper mindre størrelse må ikke forårsage symptomer. større nasale polypper eller vækster grupper, kan imidlertid blokere nasalpassagerne eller føre til åndedrætsbesvær, tab af lugtesans, og hyppige infektioner.


Næsepolypper kan påvirke nogen, men er mere almindelig hos voksne. Medicin kan ofte reducere eller eliminere nasale polypper, men Kirurgi undertiden er nødvendigt at fjerne dem. Selv efter vellykket behandling, nasale polypper ofte vender tilbage.

Hvordan undgår næsepolypper?

Du kan hjælpe med at reducere dine chancer for at udvikle næsepolypper eller har tilbagevendende nasale polypper efter behandling med følgende strategier:

Administrere allergi og astma

Følg behandling anbefalinger fra din læge til at kontrollere astma og allergi. Hvis dine symptomer ikke er velkontrollerede, så tal med din læge om at ændre din behandlingsplan.

Undgå irriterende nasal

Hvor det er muligt, forhindrer vejrtrækning luftbårne stoffer, der kan bidrage til inflammation eller irritation i næse og bihuler såsom allergener, snus røg, kemiske dampe, støv og fine snavs.

Praksis god hygiejne

Vask dine hænder regelmæssigt og grundigt. Dette er en af ​​de bedste måder at beskytte mod bakterielle og virale infektioner, der kan forårsage betændelse i passager og bihuler.

Fugter atmosfære i dit hjem

Brug en luftfugter, hvis luften i dit hjem tendens til at være tør. Dette kan hjælpe fugter luftvejene, forbedre strømmen af ​​slim fra bihuler og hjælpe med at forhindre obstruktion og inflammation.

Brug en nasal skylning eller nasal udskylning

Ved anvendelse af en saltopløsning spray eller nasal vask saltvand til skylning nasalpassagerne. Dette kan forbedre strømmen af ​​slim og fjerne allergener og andre irriterende stoffer. Du kan købe saltvand sprays eller nasal vask kits med enheder, såsom en neti pot til at administrere en skylning.

Du kan også lave deres egen saltvand løsning blande 1/8 teskefuld (0,6 ml) af bordsalt i 8 ounce (ca. 237 milliliter) af varm destilleret eller renset vand.

behandling

respirationrespiration

Kronisk bihulebetændelse, med eller uden polypper, er en vanskelig betingelse at rydde helt op. Du bliver nødt til at arbejde med dit team af sundhedsvæsenet for at udvikle den bedste behandling plan lang sigt at kontrollere symptomer og behandle faktorer, såsom allergier, der kan bidrage til kronisk inflammation.

Målet med behandling for næsepolypper er indskrænk eller fjerne dem. Medicin er normalt den første tilgang. Sommetider kirurgi kan være nødvendig, men kan ikke give en permanent løsning, fordi polypper tendens til at gentage sig.

stoffer

Behandling af næsepolypper begynder som regel med medicin, der kan få selv store polypper skrumpe eller forsvinde. Farmakologiske behandlinger kan omfatte:

kortikosteroid nasal

din læge du sandsynligvis ordinere et kortikosteroid næsespray til at reducere inflammation. Denne behandling kan reducere størrelsen af ​​polypper eller fjerne dem helt. Nasale kortikosteroider kan omfatte fluticason, budesonid, flunisolid, mometason, triamcinolon og beclomethason.

Kortikosteroider oral og injicerbare

Hvis en nasal corticosteroid er ineffektiv, ogl læge ordinere orale kortikosteroider såsom prednison, enten alene eller i kombination med en næsespray. Fordi perorale kortikosteroider kan forårsage alvorlige bivirkninger, som regel, de eneste udløb for en kort periode. Hvis næsepolypper ikke reagerer på orale kortikosteroider, kan din læge anbefale binyrebarkhormon indsprøjtning direkte ind i deres polypper.

andre lægemidler

lægen Du kan ordinere medicin til behandling af tilstande, der bidrager til kronisk bihulebetændelse eller nasale passager. Disse kan omfatte antihistaminer til behandling af allergier og antibiotika til behandling af kronisk eller tilbagevendende infektion.

kirurgi

Hvis medicinsk behandling ikke er mulig eller fjerner ikke næsepolypper, kan din læge anbefale operation. Den type kirurgi afhænger af størrelsen, antal og placering af polypper, og graden af ​​inflammation af disse. Kirurgi muligheder for næsepolypper kan nævnes:

polypektomi

Eller isoleret små polypper ofte De kan fjernes fuldstændigt ved en lille mekanisk sugeindretning eller microdebrider et skæreværktøj og blødt væv fjernes. Denne procedure, der kaldes polypektomi udføres på en ambulant basis.

endoskopisk sinus kirurgi

Du skal muligvis operation for at fjerne polypper og korrekte bryst problemer der gør dem tilbøjelige til inflammation og udvikling af polypper. Kirurgen indsætter et endoskop, et lille rør med en forstørrende lille kamera eller i den nasale passager og sinus hulrum guide. Han eller hun bruger bittesmå instrumenter til at fjerne polypper og andre forhindringer, der blokerer strømmen af ​​væsker sinus. Kirurgen kan også strække sig åbninger, der fører nasale bihuler til de nasale passager. Endoskopisk kirurgi er normalt udføres som en ambulant procedure.

Efter operationen, vil du højst sandsynligt bruge et kortikosteroid næsespray for at forhindre en gentagelse af næsepolypper. Din læge kan også anbefale brugen af ​​en saltvand (Saltvand) som en vask til at fremme heling efter kirurgi.

Like this post? Please share to your friends: