For år tilbage en forfærdelig tragedie indtraf der, ingen tvivl om, var han ansvarlig for frygt. Matilda Crabtree, en pige på fjorten, jeg ønskede at spille en sjov på hendes forældre gemmer sig i et skab for at skræmme dem, når de vendte hjem den aften.

Hans forældre mente, at Matilda var overnatning på en vens hus. Så når, efter vender hjem, hørte lyde, har faderen ikke med at tage sin pistol, Matilda gå til soveværelset og forsøge at gætte, hvad der foregik.


Så panik, manden skød sin datter, da hun løb ud af skabet for at give den overraskelse, han havde forberedt. Et par timer senere, Matilda Crabtree døde.

Var det frygten for, at faderen mente, at der var en indbrudstyv i huset; var frygten for, at drev ham til at tage pistolen og gå hjem på udkig efter en ubuden gæst, der aldrig har eksisteret; Det var frygt, der gjorde ham skyde hurtigt uden at se hvem stod foran ham.

Frygt og en strøm af følelser disponerende en forælder for at beskytte din familie. Samme ødelagt. Sådan en naturlig følelsesmæssig reaktion lavet efter behov, hvilket kan være en intim familie scene, bliver tragedien.

Når vi frygter corrals

Angst-frygtAngst-frygt

Frygt følelsesmæssige kredsløb reagerer på en biologisk mønstre, der har været under opsejling i mere end halvtreds tusinde generationer. Denne samme følelser Det gør os handle så hurtigt, at der ofte trængt os.

Således, som skitseret i historien, der står i spidsen denne artikel, er vores impulser designet til at hjælpe os til at overleve og beskytte vores kære; der, som vi har set, har vi ikke altid får.

Frygt har magt til at rejse rundt omkring på et øjeblik. Blood det synes lammet i vores ansigt og vores tips flyder at gøre os køre eller bevæge sig hurtigt.

I vores hjerne udløses en hormonel reaktion, der sætter kroppen i alarmberedskab, inquietándonos og hjælper os med at være opmærksom på, hvad der betragtes som en trussel til at reagere hensigtsmæssigt.

Se også: Find ud af, hvordan man kan øge din hukommelse tage sig af dine følelser

pige-med-frygtpige-med-frygt

Neural kredsløb af frygt

Utvivlsomt, Frygt er en af ​​de mest bemærkelsesværdige følelser af vores evolution.

Denne erklæring er særlig relevant i en tid hvor vores dagligdag er overvældet af nervøsitet, angst og bekymringer, som supplement til sygdomme såsom panikanfald, fobier, generaliseret angst, etc.

Besøg denne artikel: Hvordan til at helbrede dine chakraer

Men hvad er det, der sker i vores hjerner, når "noget skræmmer os"? Hvad neurale kredsløb er aktiveret og hvordan? Hvad er formålet? Alle disse spørgsmål vil forsøge at besvare så sekventielt:

  • Når vores sanser opfatter noget potentielt truende omkring os gøre brug af hjernen motorveje, der forbinder dem med vores hjerner.
  • Disse følelsesmæssige motorveje, der fører direkte til hjernestammen og thalamus.

Når oplysningerne når disse områder, vejene hurtigt forgrene amygdala og hippocampus, på den ene side, og specialiseret cortex, hvor De er beskrevet mere detaljeret lyde, billeder eller fornemmelser de har sat os i alarmberedskab.

  • Hippocampus, et centralt område i vores hukommelse, hurtigt sammenligner de stimuli, der har advaret os til dem, der husker at have hørt, set eller følt på andre tidspunkter.

Med andre ord, vores spørgsmål er, om hippocampus er velkendt eller ej.

  • I mellemtiden, auditive, visuelle, olfaktoriske, taktile eller smag cortex har til formål at forstå, hvor det kommer fra, hvad der er generet os.

en hypotese, der hurtigt blev sendt til amygdala og hippocampus er lavet, forsøger at strukturer konkludere, om vi kan være rolig eller vi er nødt til at gribe ind.

  • Hvis konklusionen er betryggende, er årvågenhed lammet. Hvis på den anden side, er det ikke, amygdala sender et alarmsignal, at vores nervesystem har til at reagere.
  • Som Daniel Goleman siger, "at modtage alle former for signaler til amygdala bliver en vagtpost undersøger løbende alle sanseoplevelse."
  • Vores hjerne udskiller forskellige stoffer (corticotrope hormon, noradrenalin, dopamin ...), som giver vores krop indrettet til handling.
  • Disse stoffer forårsager vores muskler er spændt, vores ansigt erhvervede udtryk for frygt, at vores hjerte race og holde vores sanser lurer.

Pige-sidder-med-frygtPige-sidder-med-frygt

Denne sekvens af overraskelse, usikkerhed, ængstelse og frygt udfolder sig i en anden.

Dette er grunden til, at vores følelsesmæssige arkitektur efterlader nogle gange ikke plads til vores bevidsthed, fordi vores evolutionære system, disponerer os til at reagere hurtigt.

Et andet er, hvad der måske kunne have hjulpet far til Matilda til at indse, at uanset hvem var foran var hans datter og ikke en tyv. Men en anden havde også nok for en tyv kunne angribe ham og dræbe ham og hans kone.

Frygt kan synes at os en ødelæggende følelser, men i virkeligheden, Det er en nødvendig reaktion på vores overlevelse.

Lad os ikke glemme, at vores natur er klog og har givet os mange værktøjer til at overleve.

Bibliografisk kilde:

Goleman, D. (2001). Følelsesmæssig intelligens. Leder Kairos. Barcelona.