Skjoldbruskkirtlen, der regulerer kroppens stofskifte. Bestemmer, hvor hurtigt kalorier, hvor hurtigt hjertet slår brænde og etablerer en hormonbalance. Ofte efter at have nået voksenalderen, kan folk begynde at lide skjoldbruskkirtlen problemer og lider lidelser i fysiske og følelsesmæssige sundhed.

De tre mest almindelige problemer med skjoldbruskkirtlen er hypothyroidisme, hyperthyroidisme og skjoldbruskkirtlen knuder. Selv om hver påvirker kroppen forskelligt, de har nogle symptomer til fælles, der tillader os at advare os.


Se også: Hvad vi påvirker skjoldbruskkirtlen ubalance?

Så detaljer de 10 almindelige symptomer på problemer med skjoldbruskkirtlen at alle skal overveje.

1. Træthed og træthed

Hvis du føler dig træt eller har brug for en lur, på trods af at sove 8 eller 10 timer om dagen, chancerne er du har problemer i produktionen af ​​skjoldbruskkirtelhormoner (hypothyroidisme). Skjoldbruskkirtlen spiller en meget vigtig rolle i energi-niveauer og lider træthed kan være et tegn på, at noget er galt.

2. Forøgelse eller vægttab

Eller-tab stigning-Vægt-Eller-tab stigning-Vægt-

Skjoldbruskkirtlen er ansvarlig for at regulere hastigheden af ​​stofskiftet, som er den proces, hvor kroppen brænder kalorier. En pludselig vægtforøgelse være et tegn på hypothyroidisme, det er, når kirtel ikke producerer nok thyroideahormon.

Omvendt hvis der er et fald i vægt kunne indikere hyperthyroidisme, når der er en overproduktion af skjoldbruskkirtlen.

3. Mood Problemer

Hormonelle lidelser forårsaget af problemer med skjoldbruskkirtlen kan også påvirke den følelsesmæssige plan. Hvis du pludselig begynder at føle angst, depression, humørsvingninger og uforklarlig følelse af angst, muligvis kroppen sender advarselstegn på problemer med skjoldbruskkirtlen.

4. Krop ømhed

Smerte-organSmerte-organ

Du pludselig føler muskelsmerter, led- eller sene er et advarselsskilt. Det kunne være et symptom på hormonal lidelse i skjoldbruskkirtlen.

5. reproduktive vanskeligheder

Ubalancen af ​​skjoldbruskkirtelhormoner kan forårsage problemer med at undfange, samt ændringer i menstruation og manglende sexlyst.

Du kan være interesseret: De 6 førende årsager til kvindelig infertilitet

6. Chill

Skjoldbruskkirtlen regulerer kropstemperaturen og det er ansvarlig for at opretholde en tilstrækkelig varme til vores krop. Pludselig føler kolde hænder eller kolde fødder og resten af ​​kroppen, kan være en indikation af problemer i skjoldbruskkirtlen og dermed stofskiftet.

7. Ændringer i hud, hår og negle

Signal-negleSignal-negle

Tør hud, hårtab problemer og revner negle er almindelige tegn på hypothyreoidisme. Disse symptomer er stigende gradvist og kræver behandling for at undgå at blive kronisk.

8. Forstoppelse

Sænkning af hormonale aktivitet af skjoldbruskkirtelen, alle kroppens processer langsommere og organer har svært ved rigtigt at udføre deres opgaver.

I tilfælde af fordøjelsessystemet funktioner, der er problemer til korrekt absorbere næringsstoffer fra mad, og besvær med at fjerne affald gennem fordøjelseskanalen. Resultatet kan være et alvorligt tilfælde af forstoppelse.

9. kognitive problemer

Kognitiv problemer-Kognitiv problemer-

Ofte mennesker med problemer med skjoldbruskkirtlen klager over ikke at have en god hukommelse og har svært ved at koncentrere sig. Dette skyldes nedsat produktion af skjoldbruskkirtelhormoner, der forsinker forskellige kropsfunktioner.

10. Voice og hals

At være en skjoldbruskkirtlen problem, er det meget sandsynligt, at skjoldbruskkirtlen til at svulme op eller stige i størrelse. Når dette sker, kan du præsentere problemer såsom ondt i halsen, hæshed, utilpashed, hævelse i nakken eller snorken, blandt andre.

Du må ikke stoppe læsning: Lindrer ondt i halsen med disse 7 hjem retsmidler

Hvad skal man gøre ved tegn på problemer med skjoldbruskkirtlen?

Hvad-do-før-disse-signaler-de-alarmHvad-do-før-disse-signaler-de-alarm

I mange tilfælde opdages problemer med skjoldbruskkirtlen, når de allerede er langt fremme, fordi dens tidlige symptomer er ofte forveksles med andre betingelser. Det er meget vigtigt at kende disse tegn, spor til tidlig diagnose. Ignorer symptomer på mulig sygdom i skjoldbruskkirtlen kan udløse sundhedsmæssige komplikationer, der kan være svære at styre.

Skulle du oplever disse advarselstegn, er det meget vigtigt at konsultere din læge For det gøre de respektive eksamener. Også, hvis du har en familie historie af problemer med skjoldbruskkirtlen, er det ikke mere regelmæssige checkups at sikre, at alt er i orden.