Gurkemeje er et krydderi meget udbredt i Indien og Sydøstasien, hvor planten stammer, men i dag er det dyrkes i mange andre varme og fugtige områder. Det bruges til mere end fire tusinde år siden i gastronomi og i medicin til behandling og lindring af forskellige sygdomme. Vide meget mere om gurkemeje i den følgende artikel.

Medicinske egenskaber af gurkemeje

Gurkemeje anvendes til behandling af en lang række lidelser. Blandt deres anvendelser, kan vi fremhæve følgende

Mod maveproblemer


Ligesom andre varme krydderier, gurkemeje er en god allieret for nogle fordøjelsesproblemer siden Det stimulerer sekreter og hjælper fordøjelsen. Det anbefales til folk med dyspepsi, manglende appetit, gastritis eller langsom fordøjelse. Dette skyldes de aktive bestanddele, som hjælper producere mere mavesaft og pancreas, der tjener på sin side at afbalancere pH i disse organer.

For at undgå flatulens

Dette skyldes, at gurkemeje er carminative, hjælper fjerne gasser, der opholder sig i tarmen. Det er tilrådeligt at undgå mavekramper og flatulens, også for mave svaghed.

CurcumaCurcuma

At behandle leverproblemer

Gurkemeje er en fremragende tonic galde beskytte leveren funktioner. Dette er curcumin (forbindelse giver den sin karakteristiske gule orange).

Også har andre meget godt for denne krop stoffer, Det hjælper med at fjerne sten i galdeblæren, er anti-inflammatorisk, det hjælper i lever dræning og er effektiv til at bedre fordøje store måltider. Det anbefales til patienter med cirrhose, gulsot, lever og galdeblære lidelser.

Til behandling af visse kræftformer

Forskning viser, at gurkemeje indeholder ti anticancerforbindelser, tjener til tilfælde af brystkræft, duodenum, hud og tyktarmskræft. Hjælper i behandling og overvinde de bivirkninger, der har anti-fedme medikamenter (såsom kemoterapi).

For reumatoid arthritis og karpaltunnelsyndrom

Det er på grund af dets anti-inflammatoriske egenskaber. Gurkemeje er en allieret for patienter, der lider af gigt, gigt og karpaltunnelsyndrom i håndleddet, noget meget almindeligt i dag af overforbrug af tastaturet.

curcuma2curcuma2

Til behandling af depression

I tusinder af år har dette krydderi blevet brugt af traditionel kinesisk medicin til at helbrede og behandle depression og andre psykiske eller følelsesmæssige lidelser. Gurkemeje har mange stimulerende nervøs systemkomponenter og også det giver god effekt på immunsystemet og stemninger. også det tjener til at afbøde konsekvenserne af stress.

For at beskytte hjertet

Forskning har vist, at indtagelse af gurkemeje hjælper med hjerte-kar-sundhed. Til gengæld Det tjener til at reducere kolesterol og niveauet af triglycerider i blodet naturligt. Forhindrer hjerteanfald.

At øge immunitet

Denne art har evnen til at øge den immunmodulatoriske kapaciteten af ​​legemet som følge af flere af deres næringsstoffer (såsom zink, kobber eller polysaccharider). Det er godt for folk med lave forsvar af hensyn til stress eller før en eksamen eller vigtig begivenhed.

At behandle luftvejsproblemer

Gurkemeje bruges i Asien til behandling bronkitis naturligt, for sin antiinflammatoriske virkning. Det er egnet til behandling af KOL, for sin antioxidant egenskaber.

curcuma3curcuma3

For at beskytte kroppen mod frie radikaler

Denne gule krydderi hjælper os til at fjerne de skadelige virkninger, der forårsager de såkaldte "frie radikaler", udtrække kroppen alle de negative og hvad fattes os.

For hudproblemer

Brugte pulver, gurkemeje Det er meget godt for lidelser som svamp eller fodsvamp, også mod psoriasis.

Hvordan Gurkemeje bruges i gastronomi

Det videnskabelige navn er Curcuma longa, en flerårig plante, der tilhører ingefær familien. Det kommer fra en busk op til en meter høj med grønne blade og gule og hvide blomster. Siden sin intense farve, Det bruges som levnedsmiddelfarvestof, såsom ris. Det er en af ​​de vigtigste ingredienser i saucer, gryderetter og andre retter af, Sydøstasien og Mellemøsten.

curcuma7curcuma7Det er kendt som en safran til stede i fødevarer i Kina, Tibet, Indonesien og Indien. I dagens fødevareindustrien, kaldes det "E100" fungerer som et farvestof til Butters, ost, sennep og shakes, altid i meget små proportioner, så næppe adskiller smag. Det er en af ​​komponenterne i karry, som giver den stærke gule farve.

For enhver fremstilling i en gryde, den rigtige mængde af gurkemeje er en dessertske og det kombinerer godt med andre krydderier som peber eller spidskommen. Du kan bruge det til alle retter med ris, pasta, supper, saucer, grøntsager, salater, kogte grøntsager osv Det er også bruges til æggeretter og fisk og en af ​​de mest populære opskrifter er chicken curry eller fisk spyd.

Det er en ideel erstatning for safran fordi gurkemeje er billigere, men med en anden smag. Med en spiseskefuld dette krydderi og mayonnaise du kan lave en lækker sovs (også med fløde).

Kontraindikationer gurkemeje

curcuma6curcuma6Det skal forbruge gurkemeje i moderate mængder, fordi det smager meget skarp og ikke alle kan lide. Men ud over dette, fordi det kan resultere i nogle bivirkninger. Det tilrådes at undgå indtag hos gravide kvinder og i mennesker, der har alvorlige problemer i galdeblæren.

Billeder høflighed af Wikimedia Commons