De concentratie van gezonde bacteriën die sommige gefermenteerde producten zijn meestal zeer goed voor de algehele gezondheid van het lichaam.

Die micro-organismen die woekeren tijdens dit proces toevoeren van de menselijke darm microbioma en fungeren als een beschermende barrière tegen schadelijke pathogenen.


Onder deze voedingsmiddelen vinden we verschillende soorten azijn, die door zijn smaak en de voedingswaarde worden gebruikt in voedsel en medicinale niveau.

deze keer we willen een speciale vermelding van de kokosnoot te maken, die, hoewel niet zo bekend, heeft het ongelooflijke voordelen iedereen zou moeten profiteren van.

Dan zullen we het recept voor het maken van het thuis en een aantal van de toepassingen die gebruikt kunnen worden gegeven delen.

Hoe maak je zelfgemaakte kokosnoot azijn te bereiden?

Net als veel andere soorten azijn, kokosnoot is zeer eenvoudig te ontwikkelen en te wat is het vereist enige tijd, terwijl het fermentatieproces plaatsvindt.

ingrediënten

  • 3 liter kokosnotenwater
  • 2 kopjes suiker (450 g)
  • 1 theelepel (5 g)
  • 1 liter azijn neutrale

voorbereiding

  • Om te beginnen, coconut water door een zeef en gemengd met twee kopjes suiker.
  • Dan brengt het mengsel in een pot en laat sudderen voor ongeveer 20 minuten.
  • Als de tijd verstreken is geadviseerd, breng de inhoud ervan een gesteriliseerde glazen pot en voeg de gist.
  • Bedek het goed en laat staan ​​een week op een koele plaats verwijderd van zonlicht.
  • Na deze dagen, voeg de azijn en neutrale liter vatte ook.
  • Nu laat het staan ​​voor minstens een maand en gaan gebruiken.

Zie ook: 10 geheimen met kokosolie te verjongen

Wat zijn de voordelen van de kokosnoot azijn?

Na het samenvoegen van kokosnoot zuur met neutrale azijn en suiker We hebben geresulteerd in een product met een aangename smaak en, vooral, met verrassende eigenschappen.

Het bevat spijsverteringsenzymen, vitaminen en essentiële aminozuren verbetering van de gezondheid op vele manieren.

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

betere spijsvertering

betere spijsverteringbetere spijsvertering

Het hoge gehalte aan essentiële aminozuren en hun vermogen om overtollige zuurgraad controle maakt het een goede bondgenoot tegen aandoeningen die de spijsvertering beïnvloeden.

Verbruik in matige hoeveelheden vermindert pijn, ontsteking en intestinale problemen gelijkmaker toen constipatie.

controls eetlust

Coconut Vinegar, die een lage glycemische index, het kan een geweldige aanvulling voor degenen die willen om gewicht te verliezen.

Verlengt het gevoel van verzadiging, waardoor de constante verlangen om te eten en de kansen van de inname van overtollige calorieën.

Versterkt het immuunsysteem

immuunsysteemimmuunsysteem

De werking van de 15 essentiële aminozuren bevat maakt ook ondersteuning voor het immuunsysteem.

deze een belangrijke rol spelen in de productie van hemoglobine, heemeiwit bloed dat verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof en antilichamen tegen een immuunreactie tegen de aantasting van verschillende soorten micro-organismen verkregen.

Zowel de intake en de toepassing ervan op de huid Ze helpen bij het controleren kiemen en bacteriën die infecties en ziekten veroorzaken.

Zuivert het lichaam

Verdunnen twee of drie eetlepels azijn in een kopje water U kunt een drankje met detox effect leveren aan de afvoer van gifstoffen in het lichaam geaccumuleerd te promoten.

De alkalische werking optimaliseert de nier- en leverfunctie, naast het remmen van de negatieve actie veroorzaakt door vrije radicalen.

Voor dit doel is het raadzaam om de dagelijkse vasten nemen.

Wij raden u lezen: de 6 beste milkshakes detox uw lichaam te reinigen

Verfraait de huid

Huid van een vrouwHuid van een vrouw

Dit product heeft ook een aantal natuurlijke cosmetische toepassingen zoals huid. Bijvoorbeeld, is goed voor het opruimen vervelende mee-eters Ze vormen zich in de T-zone van het gezicht.

Anderzijds, zijn anti-inflammatoire werking vermindert de aanwezigheid van wallen en donkere cirkels rond de ogen.

Het fungeert als een natuurlijke tonic en haar antioxidant Ze helpen stoppen cel schade die het verouderingsproces versnelt.

Het maakt je vitaler voelen

Een paar eetlepels van dit ingrediënt is een goede keuze om het lichaam te revitaliseren en de prestaties te verbeteren.

Micronutriënten bevat zoals magnesium, ijzer en kalium noodzakelijk om een ​​goede fysieke conditie te houden.

Zoals u zult merken, hoewel de kokosnoot azijn is niet zo populair als andere derivaten van deze tropische vrucht zelf is erg goed voor het hele lichaam.

Het beste is dat Het heeft een licht zoete smaak die aan salades, soepen, smoothies kunnen worden toegevoegd en vele andere recepten. Durf om het te proberen!