De leukonychia is een nagel ziekte die veel mensen over de hele wereld. Echter, de naam van deze ziekte niet bekend. Het zijn die kleine witte vlekken of vergeling verschijnen binnen nagels, als een kleine "wolkjes" met betrekking tot een deel.

Zijn oorsprong is het onderwerp van urban legends voor lang. Wanneer een stipje van deze verscheen, ze dachten dat het voor elk van de leugens die we gehad of was te wijten aan de afwezigheid van calcium in ons lichaam.

Zijn deze sommige theorieën?


Hoewel het klinkt misschien overtuigend elk van deze verhalen of theorieën, in feite, zijn allemaal verkeerd. De vlekken die blijken lelijke, maar ongevaarlijk, gewoonlijk lijken omdat "er eerder een ontstekingsproces of trauma aan de nagel matrix waardoor keratinisatie abnormaal is." Hij legt Dr. Pablo Unamuno, hoofd van de Dermatologie ziekenhuis van Salamanca, lid van de Spaanse Academie voor Dermatologie en Geslachtsziekten: "De nagel groeit één millimeter elke tien dagen, dus als we zien de vlek in het midden van de nagel betekent dat de schade optrad twee of drie maanden. "

Volgens Dr Rosa Senan, milde beroertes spijkers, scherpe of agressieve manicures, kan continu onjuiste beten of snijdt de cuticula nagel kleine laesies veroorzaken.

Is er een behandeling?

Momenteel is er geen behandeling van leukonychia. Gewoon moet wachten tot de nagel te groeien tot het gedeelte waar de plekje leek te snijden. U kunt ook verbergen een donkere nagellak.

Als een vlek verschijnt alleen op de nagel, het is niet een situatie die je zorgen te maken. Echter, als wat lijkt op de nagel is een lijn naast elkaar, het kan zijn gegenereerd schade. In dit geval is het noodzakelijk om naar de dermatoloog voor een diagnose van het probleem. Een andere reden waarom je moet een arts te zien is, omdat de nagel kan beginnen te dimmen en aanzienlijk verduidelijkt: "In deze gevallen is het probleem niet in de film, maar in het bed (onder de nagel) en kan ons waarschuwen voor een aantal onderliggende ziekte ", waarschuwt professor Unamuno.

Zorg om ziekte te voorkomen

Wat de belangrijkste nagelverzorging om deze ziekte te voorkomen:

  • - continue Hydration
  • - Gebruik geen ruwe borstels om de nagels schoon te maken
  • - Zorg voor een evenwichtige voeding
  • - Niet teveel of te agressief strijken.