Sage is een plant met vele eigenschappen voor de gezondheid. Een daarvan is om te helpen leeglopen de buik, waardoor het ideaal is voor gewichtsverlies diëten. Ontmoet in het volgende artikel van de voordelen van salvia.

Wat u moet weten over sage?

Het is een soort met mediterrane afkomst, die behoren tot de mint familie en groeit als struik. De bladeren zijn groen en ovaal kleur, rood, roze en wit. Het heeft een lange geschiedenis als een medicinale plant en ook als een ingrediënt voor velen "potions". Er werd gezegd dat die salieblaadjes verworven wijsheid geconsumeerd.


salvia2salvia2

Sage heeft vele toepassingen, van voedsel tot schoonheidsbehandelingen. Het aroma wordt gebruikt in lotions en crèmes voor huidverzorging, haar ook. Voor zijn smaak, wordt het gebruikt in de voorbereidingen in de keuken. Een aantal van de eigenschappen van salie zijn:

 • Het is anti-inflammatoire, dus het helpt tegen spierpijn, reuma of artritis
 • Het is samentrekkende
 • Het is een krachtige antiseptische, ideaal om keelinfecties te elimineren
 • Het krampachtige, gebruikt maag of spierspasmen
 • Combat virussen en bacteriën
 • Het biedt veel vitamine A en C
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Verlicht ademhalings- en spijsverteringsproblemen
 • Het helpt de bloedsuikerspiegel
 • Overmatig zweten verhogingen voor hun droogmiddel eigenschappen (in geval van koorts)
 • Het is bewezen dat dient voor het verlichten van pijn in verband met de menstruatie
 • Kalm hoofdpijn en buik
 • Voorkomt vochtretentie
 • Bevordert de genezing van wonden en zweren

U weet dat salie is gecontra-indiceerd voor vrouwen in de periode van borstvoeding en voor patiënten met nierfalen of autonome instabiliteit. Dit is te wijten aan de grote hoeveelheden thuyona, neurotoxische in hoge doses, kan leiden tot epileptische aanvallen. Op zijn beurt heeft het abortieve capaciteit, dus het is niet aanbevolen voor zwangere vrouwen.

Heeft salvia voor een platte buik?

Dat is een zeer populaire overleg en te verduidelijken waard. Deze plant gebruikt in de keuken of schoonheidsbehandelingen en zoals eerder gezegd met uitstekende eigenschappen voor verschillende kwalen of aandoeningen is ook erg goed voor degenen die willen genieten van een platte buik in een korte tijd. Het is ideaal voor vrouwen die een dieet (en mannen ook), omdat een van de voordelen van salvia is het feit dat u de spijsvertering kan reguleren.

salvia3salvia3

Consumeren thee of infusie salie kan voorkomen en verlichten van ontsteking door maagkwalen, bijvoorbeeld als gevolg van inname van een grote hoeveelheid voedsel (zogenaamde binge a) of genieten eten we niet gebruikt ( zoals gebakken voorbeeld, chocolade, etc.). Het dient ook om niet te stoppen met het genot van een "toegestaan" tijdens het dieet, omdat deze voedingsmiddelen worden gegeten met wanhoop en vaak naar beneden vallen vrij zwaar.

Infusie van deze plant kan ook worden gebruikt om het lichaam te reinigen, omdat teruggooi de giftige stoffen die het lichaam beschadigen. De eigenschappen moet zeggen dat salie stimuleert de galblaas, het helpt bij de bestrijding van constipatie, bevordert de darmtransit, elimineert winderigheid, Het dient de geaccumuleerde gassen te verdrijven (een van de redenen waarom we de gezwollen buik) en vergemakkelijkt de verwijdering van vloeistoffen in het lichaam vastgehouden (met name in de enkels, benen en voeten).

salvia4salvia4

Bereid een saliethee is echt heel eenvoudig. Gewoon 15 gram gedroogde of verse (bladeren en bloemen) per liter kokend water plant. Als je van de meest natuurlijke voorbereidingen, kunt u een salieplant thuis (in een pot in de tuin, op het balkon of in de keuken waar je overvloedige zonneschijn enter) of ga naar dieet of kruidenthee en de aankoop van gedroogde salie net als elk ander kruid.

Zodra er water mengsels en salie laat het zitten voor ongeveer drie minuten. Dan voeg citroensap naar smaak toe en als u wilt kunt u de thee zoeten met een beetje pure stevia of honing. Ongezoete smaak kan een beetje bitter, maar afhankelijk van uw voorkeuren.

Dit bedrag kan geven drie tot vier dagen. Tijdens deze periode, naast het drinken van de infusie is het nodig een gezond dieet, vol met groenten en fruit, vooral degenen die u te dienen voor een betere reiniging en ontgiften van het lichaam uit te voeren.

U kunt de infusie van zowel koude als warme salvia verbruikt. Het is aangeraden om te drinken op een lege maag in de ochtend om beter te stimuleren het spijsverteringsstelsel de hele dag, maar ook om effectiever vet en toxines te verwijderen. U kunt achterlaten in een afgedekte container (fles of pot bijvoorbeeld), in de koelkast en drinken als ijsthee wanneer je dorst hebt of maak een infuus met minder salie als het is winter en willen het lichaam warm of genieten van een pauze op het werk.

Afbeeldingen met dank aan zeevveez, Irene Grassi, Joao Medeiros, Seth Anderson en nociveglia.