Kamille is een van de meest bekende kruiden zoals gebruikt door de hoeveelheid helende eigenschappen en esthetische. Het wordt meestal ingenomen als thee, maar kan ook gebruikt worden in crèmes of lotions gevormd.

Deze plant wordt het al toegepast in het oude Griekenland, Egypte en het Romeinse Rijk aan diverse kwalen te behandelen. Echter, het werd populair in de Middeleeuwen, toen geconsumeerd astma, zenuwaandoeningen, misselijkheid, huidaandoeningen, etc.


vandaag de dag, Kamille kan het gemakkelijk over de hele wereld te krijgen en het is zeer goed bestand tegen alle weersomstandigheden, dus het is geplant in een tuin of een pot.

Enkele voordelen van het drinken van kamille

De belangrijkste eigenschappen van deze kruiden zijn anti-inflammatoire, antiallergische, antibacteriële en sedativa. Het heeft ook een goede spijsvertering voordelen, dus het is aan te bevelen om een ​​kopje kamille thee te drinken na het eten om pijn te verlichten, kalmeren de zwaarte en zelfs in gevallen van ulcera of gastritis.

Het is heel goed voor de behandeling van aandoeningen van de luchtwegen zoals astma, koude, hoge koorts en bronchitis. Ondertussen, degenen die niet kunnen slapen wordt geadviseerd om kamille thee te drinken om dieper dromen te krijgen. Het is ook ideaal voor vrouwen die last hebben van ernstige menstruatiepijn.

Zie ook: Het voorbereiden van natuurlijke siropen en expectorantia duidelijk luchtwegen

Kamille op esthetiek

Afgezien van het gebruik van deze plant voor medicinale doeleinden, het feit is dat is interessant in zijn schoonheid of cosmetisch gebruik. Bijvoorbeeld, De meest voorkomende gebruik is om haar lichter: Kastanjes vrouwen die willen blondines zijn, gebruiken als een spoel in de zomer, omdat de actie van het zonlicht ten minste twee lichtere tinten worden bereikt.

Topisch gebruikt, het heeft een goede huid. Crèmes of zelfgemaakte kamille compressen zijn uitstekend om weefsels te regenereren en spoelingen zijn zeer goed voor de genezing sneller aften of herpes.

In de markt kunt u kamille in diverse presentaties krijgenCrèmes, essentiële oliën, lotions en capsules. Echter, de meest voorkomende en gezond is uw infuus.

U bent wellicht geïnteresseerd zijn: 5 natuurlijke thee die je kunt gebruiken als een tonic voor het gezicht

Hoe te kamille thee bereiden

Het is heel eenvoudig voor u om een ​​goede kamille thee te genieten. Je warmte gewoon water aan de kook in een kopje en zet een eetlepel droog gras of in theezakjes (Koop ze in de winkels en dieet). Laat drie minuten en stam.

U kunt deze thee te drinken warm of koud, afhankelijk van de tijd van het jaar of de smaak van elk.

Afbeelding afkomstig van Stevie-B