Rechter een persoon niet bepalen wie ze is … definieer je jezelf

Het beoordelen van anderen is de modieuze sport. Maar op een manier, het is iets wat we allemaal bijna onbewust doen.

We oordelen over alles om ons heen, want dat enige controle over elk aspect in het kader van een label te behouden.


"Dit is goed, dit is slecht, deze persoon die ik kan vertrouwen, die andere beter weg me ..."

Het is heel gebruikelijk om te vallen in stereotypen en deze heuristiek voortijdig gebouwd, voordat het graven van een beetje dieper in wat te wachten staat om de inspanning te krijgen in de huid van anderen.

Het is duidelijk dat niet iedereen zo doet, dat Sommige mensen vermijden het maken van beslissingen die op hun beurt, wil niet te worden beoordeeld voor anderen, dit en is wat we altijd moeten voeren, met het oog op een meer harmonieuze en tolerante samenleving op te bouwen.

Wij nodigen u uit om na te denken over deze in onze ruimte.

Te oordelen naar een tweesnijdend zwaard in dat moeten we niet vallen

Alleen voor vandaag, niet oordelen; Alleen voor vandaag laat uw blik bijwonen van de wereld rustig en zonder vooroordelen, en vasthouden aan "zijn" en "laat het zijn".

Zou zeker passend dat ieder van ons hebben we geprobeerd om deze eenvoudige tip oefenen elke dag. Zo zou onze relaties meer respect zijn en zou minder conflicten te creëren.

Zie ook "verschillende mensen maakt het leven leuker"

Echter, de belangrijkste probleem is dat onze sociale brein vaak wordt beheerst door de nodig heeft voor een zeer snelle informatie over dingen en mensen.

Hiermee worden alle informatie en prikkels in categorieën, en deze worden gerelateerd, op hun beurt, met onze persoonlijkheid en ervaring.

woman-with-glasseswoman-with-glasses

  • Neem een ​​voorbeeld. Wanneer je naar school ging was er een leraar die verkeerd was en je hebt je schooljaren een beetje "hel".

Vandaag de dag je nog herinneren zijn gezicht, zijn gezicht en stem, zodat wanneer je ontmoet een andere vrouw die op hem lijkt, je project op een hoge afwijzing.

  • Veel van onze eerdere ervaringen en zelfs aspecten van onze persoonlijkheid zullen we doen we bestempelen alle mensen om ons heen volgens eigen schema's die niet altijd in overeenstemming zijn met de werkelijkheid.

Daarom is de daad van "oordeel niet" om mensen te benaderen als zij uitgeven overhaaste oordeel vereist, vooral een poging om te kalmeren.

Het dwingt ons om te controle die "automatische knop" dat onze hersenen bij de kwalificatie in heuristische alles wat je ziet.

Wees wijs: als je oordelen, je bent ook te oordelen jezelf

Als u voorkomen dat een praatje maken met je buren, omdat ze van een ander ras of behoren tot een andere cultuur, in feite, elk oordeel je Emims zal je het definiëren. Ze definiëren een racist en closed-minded persoon.

De man die een vrouw oordeelt alleen door de maat van haar rok, is ook zelf te oordelen, zijn machismo.

  • Waarom denk ik dat dit: als we geven een oordeel over iemand zou passend dat we in de praktijk een oefening van reflectie? Waarom zeg ik, bijvoorbeeld, dat kind zal ziek worden just me, want het duurt gescheurde broek en een tatoeage?
  • Wees wijs, handelen kalm, gematigdheid en evenwicht en proberen de dingen neutraal zien totdat je in eigen huid leven, totdat je goed geïnformeerd over elk detail en elk aspect om meer nauwkeurig te beoordelen zijn. Nooit eerder.

mujerc-met-bird-in-de-schouder rechtermujerc-met-bird-in-de-schouder rechter

Vertrouw niet op trivialiteiten bij het beoordelen van Build on realiteiten

Het is belangrijk om hier duidelijk te maken dat we allemaal het volste recht om te behouden en onze eigen oordeel te verdedigen over alles wat ons omringt. Wel moet oordelen gebaseerd zijn op de realiteit, niet in gemeenplaatsen.

Zie ook "Aan de slag" 0 "het oude jij

  • Wanneer u aan een persoon in de diepte en biedt een wijsheid die alleen ervaring geeft ons om te beslissen of we het leuk vinden of niet, als het niet past of onze verwachtingen.
  • Houd in gedachten dat degenen die graag alleen gebaseerd op trivialiteiten bij het beoordelen U zult verliezen mooie dingen in het leven.
  • Indien beoordeeld als onvriendelijk voor zijn mede-werker kijkt alleen, je kan missen een kans om iemand uitzonderlijke ontmoeten.
  • Wie oordeelt een land of een bepaalde stad zo vies, gevaarlijk of weinig modern, je kan missen de beste ervaring van zijn leven door te weigeren een plek die geweldig zijn als we onszelf toestaan ​​om te gaan met de vrije geest kennen, onverminderd .

landscape-of-kleuren-geellandscape-of-kleuren-geel

Zie ook "als iemand oordeelt je weg, leen hem je schoenen"

De beste dingen, de beste mensen soms gaan vermomd als gemeen met borstplaten die ons misleiden.

alleen degenen die zonder oordeel en met een open hart komen zal de moeite waard te weten echt spannend wat ons omringt aspecten.

Like this post? Please share to your friends: