Maaltijden om de stemming te verbeteren

Wist u dat wat je eet je stemming kan beïnvloeden? Dat klopt, aangezien componenten van voedsel direct verband houden met hormoonspiegels en dus de manier om elke situatie te confronteren. In het volgende artikel vindt u voedsel en maaltijden te vinden om de stemming te verbeteren. Misschien is uw dieet is de oorzaak van je slechte stemming of je agressie.

Voedingsmiddelen die de stemming te verbeteren

"We zijn wat we eten." Die verklaring is helemaal waar. Als je erg prikkelbaar de laatste tijd, boos of depressief door alle krijg je, misschien wel de reden is uw dieet. Veel voedingsmiddelen hebben de mogelijkheid om glucose en hormonale crisis, ongetwijfeld in verband met emoties of gevoeligheid te genereren. Om deze episodes te voorkomen, aandacht besteden aan de volgende voedingsmiddelen om de stemming te verbeteren:

pompoenpitten


Die een bron van fosfor, kalium en zink, maar vooral magnesium. Als u niet over de laatste voedingsstof is meer kans op last van nervositeit, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, hoofdpijn en een toename van de hoeveelheid bloed glucose.

groene groenten

Ze zijn echt gunstig voor onze gezondheid omdat ze magnesium en zoals eerder vermeld, is dit component verbetert emotionele gezondheid. Het is echt van vitaal belang voor de hersenen, stelt zij de stabiliteit van ons zenuwstelsel. Stop niet met het eten van spinazie, snijbiet, kool en broccoli.

spinaziespinazie

eieren

Eieren geven je calcium, eiwitten, zink, ijzer, selenium, fosfor en vitamine K, E, D en A. Dit alles in één stuk 80 calorieën (rauw of gekookt, niet gebakken). Dit is een van de meest voedzame voedingsmiddelen en veroorzaakt ook geluk.

Selderij en wortel

Beide werken samen zodat u beter stemming kan voelen en je stemming is optimaal. Maar niet alleen door de hoeveelheid voedingsstoffen die zij leveren, maar omdat bijten of kauwen deze groenten is een grote stress reliever. Ze zijn perfect voor degenen die hun tanden te malen, bijten op hun nagels of hebben te stoppen met roken.

Vlas

Lijnzaad is een van de meest krachtige aspecten er meerdere. Het bevat een flinke dosis van omega-3 vetzuren die stress te verminderen, kunt u beter uit te rusten en je focus en concentratie te verbeteren. Slaap lekker, zonder twijfel, is synoniem met goede humeur voor iedereen.

digiyesica linnendigiyesica linnen

volkoren granen

Rice, haver of quinoa zijn erg goed als je alleen eten, maar ook indien aanwezig in bereidingen, zoals brood of pasta. Wij bieden een goede hoeveelheid gezonde koolhydraten, waardoor het lichaam het hormoon van geluk te produceren (zoals verteld aan serotonine). Bovendien stabiliseert de bloedsuikerspiegel.

Voedingsmiddelen met een hoog vitamine C

Toen we aangeven dat we meer vitamine C moeten consumeren, we denken meteen aan een sinaasappel. Echter, er zijn voedingsmiddelen met meer kwantiteit dan dit citrusvruchten, zoals rode paprika's, papaya of kiwi. Vitamine C heeft de mogelijkheid om stress te verminderen en stelt ons in staat om sneller te herstellen als we gaan door middel van een stressvolle of traumatische gebeurtenis. Andere opties zijn bosbessen en broccoli.

thee

De zwarte thee is een van de meest aanbevolen om de stemming en een goed humeur te verbeteren. Echter, om gerust te stellen en te kalmeren na een drukke dag (als gevolg van de discussies in huis, bijvoorbeeld), niets zoals kamille, linde of valeriaan. Een kop van elk van deze drie kruiden zal onmiddellijke welzijn geven. Vergeet niet om meer effect te genieten op een site moet blijven zitten zonder te doen veel meer dan genieten van de smaak van de infusie.

n_sapiens infusien_sapiens infusie

bittere chocolade

Cocoa heeft flavonoïden die de stemming te verbeteren. Dat is waarom wanneer we verdrietig of depressief, een goede remedie is een goed stuk chocolade. Bovendien, het is heel goed voor mentale helderheid, is het raadzaam voor een examen of een studie. Het vermindert stress en houdt ons van het kwade gedachten. Probeer chocolade met een hoog cacao in plaats van melk of vet eet het efficiënter te maken. De kop tryptofaan, serotonine precursor, verantwoordelijk voor de emotionele stabiliteit hormoon.

mosselen

Bevatten zogenaamde beschermers van de meest krachtige brein van de natuur, dat wil zeggen, vitamine B12. Bovendien, voedingsstoffen die essentieel zijn om in goede geesten als jodium, zink en selenium.

blue aardappelen

Misschien heb je nog nooit gehoord van hen, maar ze bestaan ​​en worden verkocht op beurzen of biologische markten. De kleur van het interieur is vanwege anthocyanine, een antioxidant die versterkt het geheugen op de korte termijn en vermindert de ontsteking in delen van het lichaam, die ongetwijfeld zal verbeteren uw humeur. Als u ook eet de huid die u zal ontvangen jodium, die de functie van de schildklier regelt.

Foto: WallyHartshorn / Flickr

Foto: WallyHartshorn / Flickr Foto: WallyHartshorn / Flickr

lam

Inderdaad, alle dieren bleef weidegras zijn een goede bron van geconjugeerd linoleum acid (CLA). Lamb vet beschermt hersencellen en biedt een goede hoeveelheid ijzer, gerelateerd aan de stemming, geluk en goed geheugen.

Griekse yoghurt

Het is de beste zuivelproduct dat kan worden geconsumeerd, en veel beter als u uw originele recept van de eilanden te krijgen. Het heeft meer calcium dan melk of traditionele yoghurt en stelt u in staat om gelukkig te zijn. Moedigt de hersenen om neurotransmitters die je het gevoel goed humeur vrij te geven. Omgekeerd, het ontbreken van calcium is niet alleen slecht voor de botten, maar het heeft ook andere gevolgen: depressie, angst, problemen met het geheugen, prikkelbaarheid, enz. Probiotica helpen bij het verteren, om constipatie te voorkomen en verkoudheid te voorkomen. Probeer het eten van een pot van Griekse yoghurt als je in een slecht humeur.

asperge

Het is een plant met vele volgelingen en anderen die vaak niet hun heerlijke smaak te leren kennen. Het is er een die grotere hoeveelheid tryptofaan, die helpen bij de productie van serotonine, die verantwoordelijk is voor de stemming en de regulering van de hersenen heeft. Bovendien, omdat ze een goede hoeveelheid foliumzuur te bevorderen geluk. Het is bewezen dat depressieve mensen hebben lage niveaus van deze voedingsstof, evenals het vaakst ziek.

aspergeasperge

Like this post? Please share to your friends: