Tips om luiheid te domineren en actiever

Luiheid is een van de zogenaamde "hoofdzonden" die kunnen worden weergegeven op elk moment van ons leven en het is niet gemakkelijk om te vertrekken. Scheuren in bed of op de bank liggen het hele weekend kan gunstig zijn als we te moe of we nodig hebben vakantie.

Echter, het probleem ontstaat wanneer de wens om te slapen of niets doen is groter dan elke andere activiteit of verplichting. Dit artikel zal u vertellen wat zijn de sleutels van de luiheid van lichaam en geest te beheersen.

Wat zijn de oorzaken luiheid?


Eigenlijk is het niet helpt ons onze dagelijkse taak te vervullen. Alles wat we ondernemen is ingewikkeld, het kost veel moeite of vereist extra leren. Luiheid transformeert een eenvoudige activiteit in iets helemaal moeilijk. Dat wil zeggen, het verandert onze waarneming van het leven.

Ook veroorzaakt afwijken aandacht van de belangrijke, verwijdert de focus op de doelen en weg van succes of persoonlijke ontwikkeling.

Zie ook: Hoe lavendel limonade voor de behandeling van hoofdpijn en angst te maken

Wat zijn de oorzaken luiheidWat zijn de oorzaken luiheid

Stappen voor het lichamelijke en geestelijke "luiheid te overwinnen"

Een luie persoon is niet klein te denken, maar dat Hij heeft moeite zich te concentreren op iets wat je wilt. Iemand met fysieke luiheid is niet wat het slapend doorgebracht, maar u kunt een routine dat te veel beweging vereist niet houden.

Als dit klinkt bekend, is aandacht besteed aan de volgende tips:

zich bewust worden

Eerst en vooral is om te accepteren dat je luiheid. Zodra deze stap is voltooid is makkelijker aan het werk om het te verbeteren.

Als u herhalen vaak zinnen als "werk zo leuk dat ik ben uitgeput", "Nothing Fancy me", "Ik moe als ik mezelf dwingen helemaal niets te krijgen" betekent dat je op het punt om zonde van luiheid.

Het is geen slechte zaak, maar een wake-up call. Het zou goed zijn dat u een interne analyse hebben gedaan om te bepalen waarom het kost je zoveel uit te voeren deze of gene activiteit. Overdenkt de oorsprong van het probleem. Misschien bent u overstelpt met verplichtingen en je lichaam en de hersenen hebben "genoeg" zei.

Op zoek naar de zonnige kant

Op zoek naar de zonnige kantOp zoek naar de zonnige kant

Gevoel voor humor en "zien het glas half vol" is van vitaal belang voor opzij luiheid. Het is waar dat soms het slechte nieuws, problemen of werklast elimineren de drang om dingen te doen. Echter, niets en niemand moet stoppen.

Vind vriendelijk en zelfs grappige kant van situaties. Bijvoorbeeld, als je een hoop werk te dankbaar voor dat percentage van de werkende bevolking; Als u problemen uit te gaan om te oefenen hebben, bedenk dan dat je gezond bent en hebben de mogelijkheid om jezelf te verbeteren, enz.

Verander je gedachten

Alle negatieve zinnen of demotiveren je zegt dat niet zal helpen, maar juist het tegenovergestelde. Vergeet niet dat de geest neemt alles heel letterlijk. Als u meer dan herhalen en steeds opnieuw je moe bent of wilt u een pauze zal het lichaam handelen. En je zult altijd al van gedroomd!

Maar als je geest zegt iets als "zelfs als moe gaande" je niet ton koffie of energy drinks nodig om de noodzakelijke sterkte te hebben en voldoen aan alle u zich heeft aangemeld op de agenda.

Oefen een tijdverdrijf

Oefen een hobbyOefen een hobby

Het is gemakkelijk overweldigd met duizenden taken die we elke dag doen om te voelen. Vaak ontbreekt het ons aan dat de dosis van vreugde vullen onze emotionele leegte en help ons het gevoel meer energie dan we slapen doe je ogen dicht.

Hoe kun je luiheid te overwinnen? TV kijken voor uur is niet het juiste antwoord. Hoe zit het gaan voor een wandeling naar het park, spelen met je kinderen of tijd om uw vakantie te plannen?

U kunt ervoor kiezen om naar huis of niet verlaten; zijn alleen of in gezelschap ... het belangrijkste is om plezier te hebben en passeert wonderen! Dat is goed voor je lichaam en je geest.

Get goed georganiseerd

Get goed georganiseerdGet goed georganiseerd

Luiheid kan te wijten zijn aan verschillende problemen. Bijvoorbeeld, je bent niet helemaal georganiseerd. Is het te autoexiges je kunt niet alles wat je op je hebt opgelegd kijken? Of misschien is het omdat je te veel afleiding of te lang duren om te gaan werken elke dag?

U kunt zich wijden aan alles af te maken en achter de laatste minuten van de werkdag met je klasgenoten te praten. Maak geen misbruik van de "koffiepauzes": best probeer efficiënter in je werk te zijn. Natuurlijk is dat veel voordelen heeft!

Het draait allemaal om gewoonten. Niet alleen in het kantoor, maar ook thuis. In plaats van een verblijf het hele weekend in bed ... Geniet van een wandeling en alles doen wat bij gebrek aan tijd niet kan doen van maandag tot vrijdag!

Bezoek dit artikel: Top 5 dingen die je niet op je bed

rust

rustrust

Het kan een enigszins controversieel advies ... maar noodzakelijk lijken! Ja, want luiheid te overwinnen moet zo worden uitgerust mogelijk. Als je goed slapen zal elke nacht minder kans om in slaap te vallen in het midden van de dag of wanhopig willen een bed te liggen net thuis te komen.

Slaap tussen 7 en 9 uur per nacht en zie hoe je energie om niet alleen een ontmoeting met geplande activiteiten ... maar met een aantal extra! Vergeet niet altijd naar bed gaan op hetzelfde tijdstip en sta op ongeveer hetzelfde tijdstip iedere dag.

Het duurde niet lang, heb je geen wekker nodig.

Tot slot raden wij u analyseren wat zijn de voordelen van het elimineren van luiheid van je leven en, indien nodig, premies wanneer je iets dat echt kost je een hoop werk te doen.

Like this post? Please share to your friends: