Hoewel we niet erg vertrouwd met uw naam kan zijn, het silicagel een product op grote schaal aanwezig is in ons leven. Zo wordt vaak gevonden in kleine zakjes ademende rol in onze schoenendozen of in onze zakken.

Hoewel we niet het doel weten we vaak negeren of gooi ze direct. Silicagel is een korrel- en poreuze vorm siliciumdioxide synthetisch vervaardigd uit natriumsilicaat, waterglas verbinding.


Het doel van de opname van deze zakken in onze zakken of dozen van schoenen is bij te dragen aan de verwijdering van vocht uit het product wanneer het wordt opgeslagen of ongebruikte.

In dit verband, de porositeit van dit materiaal zorgt ervoor dat het product in perfecte staat aankomt naar uw bestemming, want je weet nooit hoe het zal worden overgedragen of behouden.

Echter, fabrikanten raden dat wij verwijderen onze tassen of portemonnees zodra we het product vrij te geven, omdat de zakken zijn kwetsbaar en kunnen breken.

Wilt u meer weten? Lee: 8 tips voor de moeite waard een meer duurzame en milieuvriendelijke home's!

Een beetje geschiedenis over silicagel ...

De silicagel is bekend uit 1640 in de wetenschappelijke gemeenschap. Echter, ondanks hun eerdere toepassingen werden gevarieerd, werd hij gepatenteerd door professor chemie Walter A. Patrick terug in 1919.

Bijvoorbeeld, was dit product al eerder gebruikt in de wrede gaskamers van de Tweede Wereldoorlog, waar ze werden gebruikt voor de absorptie van gassen en dampen.

Vreemd, in de Tweede Wereldoorlog werd de gebruikte silicagel droge penicilline en onbeschadigd behouden. Daarom bedanken we de redding van vele levens.

Welke andere toepassingen kan de silicagel?

Silica gel is een droogmiddel dat kan worden gerecycled en gebruikt voor vele dingen in huis.

We moeten weten dat deze gel zelf is niet giftig, wat er gebeurt is dat Ze kunnen worden toegevoegd aan de samenstelling van bepaalde giftige stoffen zoals kobaltchloride om hun effect te versterken, zou die inderdaad schadelijk zijn.

Echter, de parels die vaak te bereiken onze huizen hebben een transparante of blanquecido kleur, terwijl de kleur is blauw en giftig zou roze worden wanneer gehydrateerd. Hoe dan ook, wanneer de pellets dit product bevatten, de zakken houden rekening met hun toxiciteit. Laten we eens kijken naar wat opties die wij bieden:

as-gedroogde-bloemen-met-zand-04as-gedroogde-bloemen-met-zand-04

gedroogde bloemen

Stel je hebt een mooie en prachtige bloem die willen ofwel hun betekenis of schoonheid te houden. Hiervoor kunt u jas met silicagel. Zorg ervoor dat u volledig ondergedompeld en wacht 2 of 3 dagen (nooit meer dan 5).

Om zilver in goede conditie te houden

Zoals we weten, zilver neiging om zwart te maken met vocht het milieu. Dit kan vermijden dat een zakje silicagel in ons vak.

Om onze foto's van tijd te beschermen

De foto's op papier kan verslechteren door de jaren heen. Dit kan worden voorkomen met een sachet silicagel.

Om de geur van natte zak te voorkomen

Toen we naar het zwembad, het strand of de fitnessruimte, plaatsen we natte kleren in onze rugzakken, die slechte geur in hen kan genereren. Om dit te vermijden, kunnen we een zakje silicagel binnen plaatsen.

Vergeet niet te lezen: Tricks voor meer absorberende handdoeken en geen geur

De metaaldelen houden

Vocht werkt op de metalen creëren van een oxidelaag dat schaadt en vernietigt deze instrumenten. Simpel gezegd één van deze zakken in en te voorkomen dat dit gebeurt.

store zaden

Zaden kunnen beschimmeld met vocht, die zijn gericht op voorkomen als we blijven met deze tassen worden.

Als u uw mobiele telefoon te drogen

  • Soms zijn onze elektronica nat. In deze gevallen meestal zet het in rijst; echter, Misschien is het object gevuld met een enigszins ongemakkelijk polvillo. Pellets silicagel tot dezelfde functie vervullen, vocht dat is bevestigd aan de inrichting.

andere toepassingen

  • naar voorkomen dat condensatie in onze auto voldoende om een ​​zakje gel te nemen in de auto.
  • Zand katten worden vervaardigd met siliciumdioxide, gezien de sterk zuigende werking.
  • We kunnen ze ook gebruiken om voedsel in perfecte staat te bewaren, zonder altijd nat en toen we hebben kennis van de toxiciteit. Merk echter op dat we moeten ze nooit eten.
  • Bescherm onze camera's en lenzen die niet beschadigd zijn.

Om deze redenen, is het raadzaam om deze zakken en reutilicemos behouden dan zie je, Ze hebben eindeloze toepassingen dat kan redden op meer dan één gelegenheid.

Bron van het idee: Huffingtonpost. Wat zijn pellets tassen die komen in zakken?