De wens om ons gewicht onder controle te houden reageert niet alleen om rente er beter uit, maar het is zeer belangrijk onze schoon en vrij van de ziekte organisme factor te houden.

In die zin is het van belang om een ​​actief leven te leiden, regelmatig te bewegen en het handhaven van een evenwichtige voeding. en een ingrediënt dat kan ons helpen het doel van het vermijden van overgewicht te bereiken is gember. Geïnteresseerd om te weten hoe?


Het gebruik van gember in de geneeskunde is niet nieuw. In feite, Galen, een van de vaders van de discipline, en gebruikte het in verschillende behandelingen; en het is hoog tijd gewaardeerd voor eeuwen in Azië om zijn helende eigenschappen. Hoewel het kan worden gegeten op vele manieren, hetzij zoete of als ingrediënt in bereide voedingsmiddelen, gember thee is ook een zeer populaire manier - zij het wat zachter - consumeren deze wortel.

Dan leer je hoe je voor te bereiden en hoe het zal helpen gewicht te verliezen.

Hoe wordt gember thee bereiden?

Bereid gember thee is zeer eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een beetje gember en kokend water. Als u wilt, kunt u ook een soort zoetstof toe te voegen; In dat geval raden we het gebruik van een in de natuur voorkomend, zoals honing.

Stap 1 - Kook drie kopjes water

Stap 2 - Wassen en laat ongeveer 90 gram gember

Stap 3 - Peel gember; en vervolgens in kleine stukjes

Stap 4 - Zet gember in een ketel of soortgelijke houder met deksel

Stap 5 - Voeg kokend water en laat staan, bedekt, gedurende ongeveer 10 minuten

Stap 6 - Zeef de thee en serveer

Gember thee in het lichaam

Gember thee helpt controle en gewichtsverlies op verschillende manieren. Sommige onderzoek, bijvoorbeeld suggereren dat gember vermindert de ontsteking en bevordert de gevoeligheid voor glucose; factoren betrokken bij gewichtsverlies. Bovendien, zodat de consumptie van gember zorgt ervoor dat we een gevoel van verzadiging dat voorkomt ook dat gember is betrokken bij het verhogen van het niveau van serotonine, een neurotransmitter die onder andere functies, betrokken bij de controle van de eetlust, die nog steeds eten.

Aan de andere kant, Het is ook nuttig voor dit doel vanwege zijn digestieve eigenschappens. Aldus wordt aangenomen dat gember verbindingen stimuleren de productie van maagsappen, versterkt spieren en verhogen intestinale spiercontracties in de maag, waardoor bewegen voedsel door het lichaam gemakkelijker. Dit vermindert niet alleen het ongemak geassocieerd met indigestie, maar bevordert ook een betere opname van voedingsstoffen en de verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam, het voorkomen van gewichtstoename.

Tenslotte twee aanwezig gember, gingerol en shogaol bestanddelen, verbeteren de stofwisseling door het stimuleren hogere energieverbruik en vetverbranding. Dus, zoals tijdens het sporten, de consumptie van gember verhoogt de lichaamswarmte en verbrandt calorieën, die vergemakkelijkt en versnelt gewichtsverlies.

Afvallen uiteraard met gember

Consumeren gember, ofwel in thee of een andere presentatie, het is een zeer gezonde manier om gezond te blijven en gewicht te verliezen. Zoals met alle voedsel en natuurlijke remedie, moet je voorzichtig zijn bij het consumeren: Gember wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap en borstvoeding processen of voor mensen met bloedstolling.

Maar als je wilt afvallen, nemen deze wortel aan uw dieet - en onderhouden van een regelmatige lichaamsbeweging routine - kunnen verbazingwekkende resultaten te bereiken.

Afbeelding afkomstig van Joana Petrova