Wist u dat er een verband is tussen gluten en fibromyalgie?

Fibromyalgie is een gezondheid aandoening die wordt gekenmerkt door het veroorzaken van spierpijn en voortdurende episodes van vermoeidheid.

Lijders ervaring spanning en tederheid in een groot deel van zijn lichaam en soms zien ze andere symptomen zoals stijfheid, hoofdpijn en tintelingen in de handen en voeten.


Het wordt beschouwd als een chronische syndroom en wordt geschat op bijna 3% van de bevolking lijdt, en raakt 10 keer meer vrouwen.

De ernstigste gevallen bij volwassenen en bij patiënten met ziekten zoals reumatoïde artritis, lupus en spinale artritis leeftijd.

Sommige deskundigen geloven dat de belangrijkste oorzaak is genetisch bepaald, maar ook in verband gebracht met factoren zoals trauma's van ongelukken, sedentaire levensstijl en bepaalde ziekten.

In feite, een recente studie bleek dat patiënten met deze aandoening complicaties door het eten van gluten kan hebben.

Deze stof, aanwezig in tarwe, Het verhoogt het niveau van ontstekingen in het lichaam en belemmert relief van de symptomen.

Wat is het verband tussen fibromyalgie en gluten?

glutenintolerantieglutenintolerantie

In het onderzoek gepubliceerd door de BMC Gastroenterology vastgesteld dat glutenvrij dieet behaalde een duidelijke verbetering van de vrouwen gediagnosticeerd met inflammatory bowel syndrome en fibromyalgie.

Hoewel zij erkent dat heeft fibromyalgiesyndroom oorzaken blijft een raadsel voor gezondheidswerkers, zijn deze resultaten veelbelovend voor de behandeling van patiënten.

De hypothese stelt deze test is dat een ontstekingsproces geassocieerd met gluten in het darmkanaal kan bijdragen aan het uiterlijk of de verhoogde gevoeligheid van het centrale zenuwstelsel, in de eerste plaats verantwoordelijk voor de ontwikkeling van fibromyalgie.

Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst en andere granen.

Haar relatie tot ontsteking is onderzocht sindsdien vele malen die gevoelig zijn voor hun consumptie hebben meestal een ontstekingsreactie.

De relatie tussen fibromyalgie en gluten plaatsvindt van ontsteking van de lichaamscellen, die de gewrichten, spieren en weefsels aantasten.

Veel mensen zijn niet eens van bewust dat ze met een glutenintolerantie en dit van grote invloed op de complicaties van deze aandoening.

Om deze reden worden de experts suggereren elimineren van deze voedingsmiddelen uit de voeding als een aanvulling op de behandeling Dit syndroom.

Vergeet niet te lezen: 10 teken van intolerantie voor gluten

Welke andere maatregelen kunnen worden genomen om fibromyalgie te bestrijden?

In aanvulling op het onderdrukken van alle voedingsmiddelen met gluten uit het dieet, kunt u andere belangrijke maatregelen om deze ziekte onder controle te overwegen.

Voedingsgewoonten en regelmatige lichaamsbeweging zijn enkele van de sleutels om te gaan.

consumeren magnesium

magnesiummagnesium

Het consumeren van voedingsmiddelen rijk aan magnesium helpt beschermen spieren en pezen, en spanning en pijn te verminderen.

Voorbeelden hiervan zijn:

 • spinazie
 • sla
 • asperge
 • pompoenpitten
 • melasse

Consumeren vitamine D

Vitamine D-deficiëntie is gekoppeld aan het ontstaan ​​van complicaties bij patiënten met fibromyalgie.

Verbruik in voldoende hoeveelheden vermindert chronische pijn afleveringen en verhoogt de fysieke prestaties.

Bronnen van vitamine D zijn:

 • vette vis
 • runderlever
 • kaas
 • eigeel
 • champignons
 • verrijkte melk

verbruiken calcium

Voedingsmiddelen rijk aan calcium verminderen spierspasmen en versterken van gezonde botten en gewrichten.

Dit kan worden verkregen bij:

 • melk
 • kaas
 • yoghurt
 • sojamelk
 • groenten
 • broccoli

Wilt u meer weten? U leest: Heeft u last frequente spierpijn en vermoeidheid? Het kan fibromyalgie

Lichamelijke activiteit

uitoefenenuitoefenen

Oefening activeert circulatie, tonen de spieren en Het helpt om de juiste gewicht om complicaties te voorkomen dat overgewicht te behouden.

Activiteiten zoals wandelen, fietsen of zwemmen zijn ideaal voor patiënten met deze aandoening.

massages

Massages met verzachtende oliën pijn te verminderen en andere symptomen kenmerkend voor dit syndroom.

De sleutel is om voldoende druk om spierblessures te voorkomen. Zoek hulp van een professional.

Concluderend kunnen we zeggen dat, hoewel verder wetenschappelijke studies nodig zijn om de verbinding tussen gluten en fibromyalgie te bepalen, te verminderen dieet is een grote steun om hun symptomen onder controle.

Like this post? Please share to your friends: