Vleesbomen: 5 dingen die we moeten weten

Volgens de Spaanse Vereniging voor Gynaecologie en Obstetrie (Sego), bijna 70% van de vrouwen ontwikkelen vleesbomen op een bepaald punt in hun leven.

Het eerste wat je moet weten is dat slechts 0,5% van vleesbomen kan kwaadaardig worden.


Echter, het ongemak en problemen die ons kunnen veroorzaken is iets dat we moeten overwegen en dat vereist dat we vooral onze regelmatige controles niet te vergeten met de gynaecoloog.

Een vleesbomen wordt ook wel leïomyomen of vleesbomen en zijn het meest voorkomende type tumor bij vrouwen.

Daarom willen wij u 5 Kerngegevens geven zodat u weet al hun symptomen, hun herkomst en mogelijke sequels U kunt ons lichaam te verlaten in geval van hen lijden.

We zijn ervan overtuigd dat deze informatie van belang zal zijn.

1. Vleesbomen: Wat zijn ze? Waarom zie ik?

Veel vrouwen klagen vaak over dezelfde dingen: leiden een gezond leven, zorgen voor hun seksuele gezondheid, ga dan naar hun gynaecologische onderzoeken wanneer het tijd is en toch, zonder te weten waarom, kort na ontvangst van de diagnose: een vleesboom.

vleesbomenvleesbomen

Waarom gebeurt dit? De waarheid is dat vandaag is het volkomen onbekend wat afkomstig is. Het aanschouwt, bijvoorbeeld, dat de genetica van invloed op hun uiterlijk, maar wat we wel zeker weten is hoe het verschijnt en zich ontwikkelt.

Wij raden u ook lezen 7 natuurlijke remedies voor hevige menstruaties

 • De baarmoeder meerdere lagen. Een daarvan is de myometrium.
 • Vrouwelijke hormonen zoals oestrogeen en progesteron stimuleren de groei van kleine klontjes in het myometrium die geleidelijk myomen kan worden.
 • Vleesbomen kan worden onderverdeeld in subserosal, wanneer op het oppervlak van de uterus, intramurale wanneer ze in de baarmoederwand en submucosale, wanneer de binnentemperatuur van de lichaamsholte zelf.

Subserosal myomen geef symptomen. Echter, intramurale en submucosale invloed op het endometrium tot het punt van het veroorzaken bloeden, pijn en zelfs, in extreme gevallen, onvruchtbaarheid.

Wat zijn de oorzaken vleesbomen is dat bloedcirculatie onvoldoende bereiken onze baarmoeder, Vandaar, kan ernstige pijn en spontane abortussen verschijnen.

2. Wie heeft meer kans op vleesbomen?

Artsen vertellen ons dat, in het algemeen, kunnen verschijnen tussen de 35 en 55 jaar, meestal tussen de 45 en 55 jaar.

 • Dit type van goedaardige tumoren verschijnen, vooral tijdens onze vruchtbare periode.
 • Het is gebruikelijk dat als onze moeders hebben geleden, hebben we een aantal kans om ook de ontwikkeling van vleesbomen.
 • Het risico voor deze problemen is hoger als we last hebben van overgewicht en als we nooit moeders geweest.

Ook 9 Gegevens over cysten

3. Symptomen van vleesbomen

Het is noodzakelijk om op te merken dat bijna 30% van de vrouwen hebben vaak geen symptomen. Alleen periodieke evaluaties met onze gynaecoloog veilig kan waarschuwen voor de aanwezigheid van vleesbomen.

bekkenpijnbekkenpijn

Denk aan de meest voor de hand liggende symptomen die vaak ervaren de meeste vrouwen:

 • HMB.
 • Onderhavige bloeding buiten de menstruatie.
 • Menstruatie kan veel langer worden.
 • We lijden bloedarmoede door ijzertekort.
 • We opgeblazen gevoel en moe
 • Gewichtstoename.
 • Pijn tijdens de geslachtsgemeenschap.
 • Noodzaak om vaker plassen.

4. Welke behandelingen beschikbaar voor vleesbomen zijn?

Onze eerste gedachte toen we de aanwezigheid van één of meerdere vleesbomen diagnosticeren is dat we zullen moeten een operatie te onderwerpen.

 • Het is niet altijd het geval. kleinere vleesbomen Ze kunnen worden behandeld door middel van een bepaalde medicatie en periodieke controles. 
 • Wanneer een vleesboom is zeer grote of een kleine niet reageert op bepaalde medische behandeling, is er geen andere keuze dan om het te verwijderen.
 • Vind myomectomy (verwijdering van vleesbomen zonder dat de baarmoeder) oefenen of eventueel een hysterectomie, gedeeltelijke of volledige verwijdering van de baarmoeder.
 • Echter, veel deskundigen adviseren met behulp van medische behandeling met UPA (UPA), een modulator van progesteron die aanzienlijk de aanwezigheid van vleesbomen zou verminderen.

5. Baarmoeder myomen en vruchtbaarheid

Een van de meest voorkomende vragen die we hebben meestal als we zijn gediagnosticeerd met een vleesboom is of we zwanger kunnen worden.

Alles zal afhangen, geen twijfel, maar hoe oud we zijn, omdat dit type goedaardige tumor komt veel voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd, is ongetwijfeld een van de meest voorkomende angsten.

Experts merken we de volgende:

 • Wanneer tumoren zijn groot kan veroorzaken vruchtbaarheidsproblemen of complicaties tijdens de zwangerschap.
 • Vrouwen ondergaan myomectomy vleesboom -extirpación inachtneming van de baarmoeder kunnen ze weer zwanger worden.
 • De aanwezigheid van vleesbomen kan abortus veroorzaken, dus is het raadzaam om plan onze zwangerschap en in overleg met onze gynaecologen om te zien of de zwangerschap is mogelijk en zal zonder risico zijn.

Waarom de waarschuwing is hoger voor zwangere vrouwenWaarom de waarschuwing is hoger voor zwangere vrouwen

Als vleesbomen heeft meer dan 4 centimeter en veroorzaken ernstige problemen tijdens de zwangerschap, kan de moeder last heeft van vroeggeboorte en bekkenpijn te abruption.

Lees ook "mannen en vrouwen zijn twee verschillende hersengebieden realiteiten"

Zorg goed voor uw gezondheid en nooit aarzelen om regelmatig met uw gezondheid professionals die altijd adviseren u over deze belangrijke kwesties herzieningen.

Like this post? Please share to your friends: