Berberine, het kruidenextract ter bestrijding van diabetes type 2

Berberine is een kruidenextract gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde voor de behandeling van diarree en hoge cholesterol.

Onlangs werd ook vastgesteld dat de effecten gunstig zijn bij patiënten met type 2 diabetes zou kunnen zijn, omdat werd vastgesteld dat Het heeft een verlagend effect op de bloedsuikerspiegel.


Maar ondanks deze belangrijke voordelen, vandaag de dag duizenden mensen over de hele wereld weten alles over deze natuurlijke geneeskunde, want er is een donkere belangstelling voor het verbergen van haar bestaan.

En dit extract is niet iets dat een paar weken of een maand geleden werd ontdekt; gebruik in de gezondheidszorg gaat terug tot de oudheid van de traditionele Chinese en Indiase geneeskunde, waar het werd beoordeeld als een grote bondgenoot voor de gezondheid.

Waarom ze hebben geprobeerd om berberine verbergen?

Zoals is gebeurd met vele andere natuurlijke remedies, is berberine is gedekt voor decennia, omdat het de effectiviteit heeft bij de controle van type 2 diabetes en andere ziekten die mensen vandaag de dag teisteren.

En de farmaceutische industrie verdient miljoenen per jaar dankzij de behandelingen voor deze aandoeningen en vind het niet gepast dat de patiënten zich bewust worden van andere alternatieven voor ze te bestrijden.

In feite is aangetoond dat Deze natuurlijke remedie heeft vele voordelen ten opzichte van metformine, één van de belangrijkste drugs verkocht tegen type 2 diabetes.

Zie ook: Jugos type in een week te verminderen 2 diabetes

Wat is de oorsprong van berberine?

Wat is de oorsprong van berberineWat is de oorsprong van berberine

Berberine is een alkaloïde zoals het in bepaalde plantensoorten Argemone mexicana, berberis, de hidrastis en Japanse coptis is.

Een alkaloïde is een type organisch molecuul met stikstofbase, zo vaak giftig in grote hoeveelheden, maar gunstig in lage doses.

Zoals met dergelijke stoffen, berberine brengt grote voordelen voor het menselijk lichaam zoals:

  • Versterking van het immuunsysteem.
  • Vernietiging van parasitaire schimmels in de darmen en de huid.
  • Regulatie van intestinale problemen.
  • Verminderde bloedlipiden.
  • Controle van diabetes.

Hoe berberine werkt?

Hoe het berberine werktHoe het berberine werkt

Deze plant heeft het vermogen om te handelen op proteïne kinase geactiveerde APM (APMK), een basismetabolisme regulator ook gevonden in alle dieren en planten.

Wanneer activiteit APMK, berberine actief metabolisme, dwz verhoogt, versnelt de transformatie mechanisme van glucose en lipiden in cellulaire energie.

Zo is het extract werkt bij patiënten met type 2 diabetes en helpt bij het verhogen van de opname van glucose door cellen, en het verhogen van de insulinegevoeligheid en het verminderen van de productie van suiker door de lever.

Om het af te maken, mensen met cardiovasculaire problemen, zou het heel nuttig zijn effecten zoals:

  • Toegenomen verbranding van vetten in mitochondria.
  • Betere doorbloeding.
  • Verlaagde bloeddruk.
  • Bescherming tegen atherosclerose.

Zie ook: Food to uw glucosespiegel te controleren

bewijsmateriaal

bewijsmateriaalbewijsmateriaal

Er zijn vele studies die de actie dat het extract van deze plant in de behandeling van type 2 diabetes en het metabool syndroom heeft laten zien.

Een van de meest recente werd geleid door Dr. Guang Ning, Shanghai Jiao Tong University School of Medicine in Shanghai, 116 diabetici die aanbevolen om 1 per dag gram berberine of placebo gedurende 3 maanden.

Na deze tijd, de resultaten toonden aan dat patiënten die het kruid nam daalde hun bloedsuikerspiegel bloed aanzienlijk en, last but not least, toonde ook aan verlaagde niveaus van totaal en LDL (slecht) cholesterol en een verbeterde bloeddruk.

Alle veranderingen waargenomen bij patiënten die berberine waren beter dan die behandeld met placebo en geen ernstige bijwerkingen gemeld.

Alleen werd vastgesteld dat het extract gevoeligheid voor gastro-enteritis zou kunnen verhogen en is niet geschikt voor zwangere vrouwen.

Vanwege de voordelen die het brengt aan het lichaam, het extract blijft worden bestudeerd om die enzymen en verbindingen die betrokken zijn bij hun effecten "insulinesensibilisators" zijn te bepalen.

Het goede nieuws is dat de industrie heeft nu meer problemen voor de resultaten van studies als gevolg van de technologische vooruitgang die ons gemakkelijker toegang tot allerlei informatie toegestaan.

Like this post? Please share to your friends: