Hoofdpijn geassocieerd met de maag, oorzaken en oplossingen

De hoofdpijn gaat gepaard met een groot aantal factoren: stress, premenstrueel syndroom, slechte voeding ... Maar er zijn gevallen waarin deze hoofdpijn te maken hebben met de gezondheid van een aantal van onze organen, de maag is een van hen. We leggen de oorzaken en oplossingen te volgen.

Verband tussen de maag en onze hoofdpijn

Ik weet zeker dat je een aantal van die dagen hebt gehad die 's middags of' s avonds merkt hij op een zere erg overstuur hoofd, alsof je een strakke helm had op zijn hoofd, daar waar je je voelt maagklachten, duizeligheid en zelfs een vreemd droog mond. Zij zijn de dagen dat we zelfs misselijkheid kunnen lijden. Nou, eerst moeten we weten hoe je een migraine te onderscheiden.

  • migraine meestal genetische oorsprong en op zijn beurt is gerelateerd aan bepaalde voedingsmiddelen die kan fungeren als triggers, richt zich meestal aan de ene kant van het hoofd, het licht stoort ons en we lijden duizeligheid en braken. Meestal duurt enkele dagen en vonden opluchting als we in een donkere en rustige plek.
  • hoofdpijn, op zijn beurt invloed op beiden zijden van het hoofd en de nek. Ze kunnen worden veroorzaakt door spanning en stress en hebben ook een probleem met uw lever, nieren of de maag. Dat is de reden waarom in dit artikel richten we ons vooral op de hoofdpijn in verband met de maag. De belangrijkste reden waarom dit orgel ons een hoofdpijn kan veroorzaken is een feit dat we moeten overwegen: wordt vaak geassocieerd met de maag als een tweede brein in ons lichaam. Het heeft te maken met onze emotionele leven en ons voedsel. Merk op dat als je voedt een dag slecht of consumeren te veel zure voedingsmiddelen kan je ziek maken, ontvlammen en veroorzaken al deze zwakte en deze onbalans uiteindelijk van invloed zijn op hun beurt onze hersenzenuwen waardoor een hoge pijn. Ook een slechte voeding op een tijdige dag vertaalt zich in een tekort aan voedingsstoffen, en dus de hoofdpijn.

Symptomen van hoofdpijn geassocieerd met maag


estomagoestomago

  • Dit soort hoofdpijn optreden, vooral halverwege de ochtend of middag.
  • Meestal merken een zeer acute vermoeidheid, zelfs met pijn in de rug.
  • Misselijkheid is vaak merken en buikpijn karakteristiek. We verliezen honger en gewoon een verlangen hebben om te rusten.
  • Hoofdpijn richt zich zowel op tempels en de nuca. Het is als het dragen van "een onzichtbare helm" zeer strak op het hoofd.
  • Het wordt vooral geassocieerd in die dagen we eten slecht en een dag doorbrengen met veel drukte en stress.

Richtlijnen voor het voorkomen van hoofdpijn geassocieerd met maag

licuado_manzana_verdelicuado_manzana_verde

1. Ontbijt: havermout smoothie, noten en appel

Een eenvoudige manier om de dag met goede voedingsstoffen, energie en een remedie die perfect eruit zal zien in je maag gezondheid te starten. Met deze gezonde drank op basis van haver en de appel van je gaat krijgen niet alleen rijk mineralen en vitaminen, maar ook zullen bereiken debug, ontsteking, beschermen, reinigen van uw bloed, lagere cholesterol, goed je te vullen lunch en verzorgen van je hart en de hersenen. Vergeet niet om een ​​drie walnoten, en appel bevatten, beter groen zijn, want zij zijn de gezondste. Een groot ontbijt u niet mag missen.

2. De voordelen van een banaan per dag

Krijg je honger 's middags? Het beste is een banaan. Een van de beste remedies om de maag te beschermen, te voorkomen zweren en de zorg voor de maag en darmslijmvlies. Naast het hebben van belangrijke voedingsstoffen in staat om ons veel energie te geven aan onze 's ochtends, maar deze voordelen zijn vooral goed voor onze maag herinnert zich dat het het beste om te zijn-meestal bananen en bananen zijn in plaats van beter dan groen.

3. Diëten voor lunch en diner

Ideaal gekookte groenten, daar waar geen ontbrekende wortelen, courgettes, artisjokken ... zeer geschikt ook gekookte rijst met een beetje olijfolie. Deze voedingsmiddelen zorgen voor uw maag en ideale u deze diëten volgen zolang u beschikt over een ingewikkelde dag voor de boeg, waar je veel noten stress en angst zou zijn. Essentieel is dat je dingen die je niet kan pijn doen, je beschermen en verzorgen van uw maag te voorkomen dat het werkt als een trigger voor hoofdpijn te eten.

4. De voordelen van rijstdrank

Ideaal als halverwege de middag snack. Als je moe bent en buikpijn komen, niet bereid om iets mee naar huis nemen, het laatste wat je hoeft te doen is een pijnstiller op een lege maag. U kunt verkeerd zitten, kunt u het risico van misselijkheid en terugkeer uit te voeren. Dus het is best om je lichaam een ​​beetje, en niets beter dan (noch koud noch warm) gehard glas drinken rijst te voeden. Het is ideaal.

5. Pas op pijnstillers we beginnen met een infuus met gember?

Als je thuis komt met hoofdpijn en buikpijn, doe jezelf een heerlijke gember thee. Zoals we al eerder gezegd, als we direct wenden tot de pijnstiller, in dit soort hoofdpijn is het altijd het beste om te beginnen met natuurlijke remedies. Het eerste wat we doen is de bescherming van de maag en het verlichten ontsteking. Na het voeden en uiteindelijk te ontspannen. Met deze drie richtlijnen is het mogelijk dat na een uur deze hoofdpijn weggaan. Zo niet en je ziet dat is recurrent, gaan we naar de dokter. Maar zoals wij zeggen, als hij thuiskomt zou passen ofwel dat glas rijst water of gember thee. Weet dat dit kruid heeft bijna dezelfde handelingen als een kalmerend, het verlicht de pijn en beschermt de maag.

6. voedsel en emotionele Richtlijnen

Zoals we al eerder gezegd, deze hoofdpijn zijn de triggers slechte voeding en stressvolle dag. Vermijd daarom ten onrechte voeden met geraffineerde bloem, snoep, gebak, industrieel vetrijke voedingsmiddelen ... Vergeet niet om gehydrateerd te blijven en onderhouden van een evenwichtige voeding in die dagen, om welke reden dan ook, zie je jezelf gedwongen om sneller te gaan en hebben meer stress. Verhoog uw inname van fruit en vooral je emoties goed wordt beheerd.

Like this post? Please share to your friends: