Ablatie, verminking van de clitoris of "vrouwenbesnijdenis" zoals ze het noemen in veel landen, is een praktijk die inhoudt dat gedeeltelijke of totale eliminatie van weefsels vrouwelijke genitaliën, in het bijzonder de clitoris.

Vele culturen, vooral Afrikaanse afkomst en inheemse, hebben deze gruwelijke praktijk sinds de oudheid gemaakt als onderdeel van hun overtuigingen en gewoonten.


Echter, in de afgelopen jaren heeft deze gevochten en, met de steun van de World Health Organization, een groot aantal landen en inheemse gemeenschappen hebben opgehouden om het te doen, gezien de grote risico's voor meisjes die zijn onderworpen aan deze pijnlijke procedure.

Op 9 juni 2015 heeft Nigeria een voor en na in hun geschiedenis gekenmerkt door steeds de Afrikaanse 23ste land aan vrouwelijke genitale verminking van meisjes te verbieden.

Het is heel belangrijk voor mensen die worstelen met deze praktijk nieuws, want Nigeria is het dichtstbevolkte gebied in Afrika, waar naar schatting land, is er een bevolking van 20 miljoen vrouwen en meisjes rond.

Het is een zeer belangrijke maatregel om deze afschuwelijke praktijk volledig uit te roeien, jammerlijk nog steeds beoefend in 29 landen in Afrika en Azië.

Wat is dit voor de praktijk?

Ablatie-genitale-female-4Ablatie-genitale-female-4

Deze gewoonte wordt uitgevoerd op meisjes tussen de 8 en 14 jaar, wie ze eerder worden bereid door hun moeders te krijgen in een oude donkere en onder hygiënische omstandigheden onbestaand kamer.

Er is een vrouw (circuncidora) wacht in het donker met hun messen en messen voor deze afschuwelijke procedure in een maximale tijd van 15 minuten.

Door het aangaan van deze donkere kamer, controleerde ze de geslachtsdelen van het meisje bijna blindelings en met behulp van een klein mes of een ander scherp voorwerp, de opbrengst snijden alle of een deel van de clitoris, kleine schaamlippen en de grote schaamlippen van het meisje.

Onder deze omstandigheden, zonder enige verdoving en zonder het nemen van de hygiëne, vrouwen verminken het meisje, terwijl dit één schreeuwt en huilt de vreselijke pijn veroorzaakt. In de kamer morsen bloed en pijn, terwijl buiten, de families lachen en te vieren dat het meisje klaar is om een ​​vrouw te zijn.

Ablatie-genitale-vrouwen-3Ablatie-genitale-vrouwen-3

Na deze "procedure", begint de zoektocht naar een partner die bereid is om een ​​goede schenking in ruil voor de nu "vrouw" te geven. Dit alles, natuurlijk, als het kind erin slaagt om alle risico's te overleven deze verminking een lichaam dat vrouwen een zeer belangrijke rol spelen.

Veel meisjes sterven aan bloeden of neurogene instorting veroorzaakt ernstige pijn en trauma. Anderen, ondertussen, Ze sterven van de vreselijke infecties die voortvloeien uit dit proces wordt gedaan zonder de gezondheid te meten.

Voor dit alles, voor een aantal jaren, De Wereld Gezondheids Organisatie heeft officieel opgeroepen deze praktijk als genitale verminking van vrouwen, omdat het geen medische maatregelen en meestal wordt uitgevoerd door derden die bedoeld zijn leven beroven vrouwen van seksueel genot.

Om de zaken nog erger te maken, is aangetoond dat dit kan leiden tot ernstige gevolgen voor meisjes en vrouwen, zoals bloeden, urine-problemen, cysten, infecties, onvruchtbaarheid en bevalling complicaties.

gegevens schaamte

mutilación1mutilación1

Er wordt geschat dat in de wereld elke minuut vier meisjes onder de 15 jaar lijden ablatie van haar clitoris. Tot nu toe zijn volgens gegevens van niet-gouvernementele organisaties, zijn er 137 miljoen verminkte vrouwen, ondanks de vele protesten en de voortdurende strijd om deze afschuwelijke praktijk te beëindigen.

Het ergste van alles is dat, terwijl het er niet in slaagt om dit te verbieden in 29 landen in Afrika en Azië, ongeveer 86 miljoen meisjes wereldwijd kon ablatie van hun uitwendige genitaliën lijden vóór 2030.

Er wordt aan herinnerd dat in veel landen waar de wet werd uitgevaardigd nog niet in staat om deze praktijk volledig uit te roeien, omdat geweest, ondanks het feit dat wettelijk verboden, vele culturen blijven illegaal beoefenen.

Gelukkig is de voortdurende werkzaamheden van NGO's en grote internationale gezondheidsorganisaties heeft vruchten afgeworpen, en de beslissing in Nigeria is een duidelijk voorbeeld van.

Het is heel belangrijk om te blijven voor de gezondheid op te voeden en het bewijs van alle risico's die bestaan ​​voor deze verschrikkelijke praktijk wordt nog steeds uitgevoerd te delen.

Zonder te willen inheemse culturen en tradities van de bevolking te veranderen, is het essentieel om het bewustzijn te verhogen en verander de mentaliteit ten aanzien van deze praktijk die duizenden levens heeft geëist, en nog steeds veroorzaakt veel leed.