Nachtelijk zweten dan normaal indien de temperatuur of de omgevingsdruk zijn hoog. Als deze factoren niet zijn gegeven, is dit een symptoom van die nodig is om de oorsprong te leren kennen.

Geloof het of niet, overmatig zweten 's nachts is een veel voorkomende aandoening. Soms is het niets meer dan de incubatietijd van een verkoudheid of een kleine infectie. En zelfs dat is een terugkerend effect tijdens de menopauze.


Echter, en kunnen zijn, moeten we een juiste diagnose over te hebben. Als nieuwsgierigheid kunnen we u vertellen dat er een International Hyperhidrosis Society studies om het bewustzijn van dit probleem te verhogen uit te voeren.

Hoewel niet alle mensen die zweten 's nachts lijden aan hyperhidrosis, is een terugkerend probleem in de eerstelijns gezondheidszorg. Vaak te wijten aan slapeloosheid of stress en angst die geaccumuleerde na niet aan een goede nachtrust te bereiken.

Echter, in andere gevallen, er zijn onderliggende aandoeningen relatieve gewicht dat we moeten proberen. Hier leggen we vijf oorzaken in verband met dit symptoom.

1. Het nachtelijk zweten en de bijwerking van een aantal geneesmiddelen

Overmatig zweten 's nachts kan het gevolg zijn perfect bijwerking van eventuele medicatie.

Ontdek wat zijn de 9 beste voedingsmiddelen voor de bestrijding van vermoeidheid en hoofdpijn

Vanuit de afdeling Psychiatrie van de Universiteit van Pennsylvania (USA) is gebleken dat veel Behandelingen voor angst en depressie optreden met verhoogde nachtelijk zweten.

 • Het is echter niet vaak voor bij alle patiënten. Alleen tussen 14 en 20% vertonen overmatig zweten overnacht verhoogd (pyjama en lakens zijn geïmpregneerd).
 • Bovendien, overmatige inname van geneesmiddelen voor de behandeling van pijn of ontsteking kan ook deze bijwerking veroorzaken.

Dus, aarzel dan niet om uw arts te raadplegen eventuele symptomen of bijwerkingen geassocieerd met bepaalde geneesmiddelen die u moet nemen om uw kwalen te behandelen.

sommige drugssommige drugs

2. Hyperthyroidism

Dit is ongetwijfeld de meest voorkomende oorzaak van nachtelijk zweten. Het is duidelijk dat hypothyreoïdie ons een aantal zeer duidelijke symptomen zal aanbieden zoals vermoeidheid, gewichtstoename, capillaire fragiliteit en deze veranderingen zo vaak voor temperatuur.

 • Houd in gedachten dat wanneer de schildklier is een afwijking in verband met hormoon thyroxine onze stofwisseling wordt beïnvloed. Een van de belangrijkste gevolgen is warmte-intolerantie en overmatig zweten.
 • Ook merken we ook hartkloppingen als we in bed, oorsuizen en afleveringen van slapeloosheid.

3. Hodgkin of non-Hodgkin

We spraken aan het begin van dat soms, nachtelijk zweten is een indicator van bepaalde vormen van meer ernstige ziekte.

 • Hodgkin lymfoom en non-Hodgkin lymfoom zijn een voorbeeld. We worden geconfronteerd met een vorm van kanker die de start in lymfocyten, die een onmisbaar onderdeel van het immuunsysteem gekregen.
 • Het lymfestelsel bestaat uit lymfeweefsel, kunnen lymfevaten of de milt worden getroffen met dit type van de ziekte, waar de nacht zweten is gemeenschappelijk.
 • In het algemeen, de belangrijkste indicator die patiënten ervaren vaak met Hodgkin lymfoom of non-Hodgkin is de ontsteking van een ganglion oksel of lies.

Het is echter de moeite waard om op te merken dat kanker is een vorm van de ziekte die meestal goed reageert op de behandeling en heeft een hoge levensverwachting.

weefselvochtweefselvocht

4. Hypoglycemia

Nachtelijk zweten is ook een veel voorkomend symptoom van hypoglycemie.

Patiënten met type 1 diabetes, bijvoorbeeld, ervaren vaak heel vaak deze episodes van overmatig zweten 's nachts als ze last hebben onevenwichtigheden met glucose-niveau.

Als dit gebeurt is het voor een zeer specifieke reden: de alvleesklier geen insuline afscheiden en daarom transpiratie ontstaat aan deze interne derangement in evenwicht te brengen.

Ontdek ook hoe deze natuurlijke smoothie te bereiden voor slapeloosheid

5. maagzuur of slechte spijsvertering

Zeker je ook je ooit is overkomen. Excess of het eten van het diner iets wat we voelen slecht en, op een gegeven moment van de nacht, wakker worden met veel ongemak en volledig doorweekt.

 • Het is een manier dat ons lichaam om te reageren op een onbalans, een bedreiging of interne derangement.
 • We houden ook rekening met dat Gastro-oesofageale reflux ziekte wordt ook geassocieerd met dit symptoom.
 • We zullen ook merken uitputting, pijn op de borst en moeite met ademhalen. Als dit het geval is en je heel vaak gebeurt, gaat hij naar een specialist.
 • Zodra de ziekte wordt gediagnosticeerd, met een goede behandeling zullen we krijgen in de kwaliteit van het leven.

Ook raden wij het lezen van "een gezonde menopauze: is het mogelijk?"

Slapeloosheid en nachtelijk zwetenSlapeloosheid en nachtelijk zweten

Tot slot, nooit "normalices" dit soort symptomen. Zweten 's nachts als niet warm is niet normaal. Ga naar uw arts en uitleggen hoe je je voelt en wat je overkomt.

Uw gezondheid is altijd voorop.