Pijn bij het plassen: oorzaken en symptomen

Dysurie is pijn en branden die optreedt bij het plassen, waarin het wordt bijna altijd aangeeft dat er een infectie van de urinewegen. De oorzaken kan worden gevarieerd, en in sommige gevallen U kunt frequent urineren hebben.

Dit is een veel voorkomende actieve ziekte het meest van invloed op jonge vrouwen en seksueel, Het kan ook invloed hebben op zwangere vrouwen, mensen met diabetes en een ziekte in de blaas.


Deze infecties van de urinewegen komen minder vaak voor bij mannen, wanneer zij lijden pijn bij het plassen kan worden veroorzaakt door een urethritis of prostaat-gerelateerde ziekten.

vaginale infectiesvaginale infecties

Wat zijn de symptomen?

Symptomen die pijn bij het plassen produceert zijn vaak erg verschillend tussen mannen en vrouwen, maar beide kunnen ernstige verbranding of jeuk lijden wanneer ze beginnen te vaak urineren of ongemak kan worden gevoeld op het einde.

Wanneer de pijn wordt gevoeld in het begin, is dit ons te vertellen dat er een infectie van de urinewegen; Als aan de andere kant het voelt pijn na het plassen kan omgaan met een zeer ernstig probleem in de blaas of prostaat.

Bij sommige vrouwen kan de pijn te lijden hebben van interne veroorzaakt door een infectie van de urinewegen, maar in andere gevallen is het externe en wordt veroorzaakt door een ontsteking of irritatie van de huid.

Wat kunnen de oorzaken?

Infectie van de urethra, blaas of de nieren is een van de meest voorkomende oorzaken van het lijden van dysurie of pijn bij het plassen. De meest voorkomende vorm van infectie cystitis, de blaasontsteking; pyelonefritis of nier-infectie. Ook kan het worden veroorzaakt door een seksueel overdraagbare aandoeningen.

Cistitis_FBCistitis_FB

Andere mogelijke oorzaken van

 • trauma. Dit kan worden veroorzaakt door lokale verwonding of irritatie vanwege de plaatsing van een katheter of seksueel contact.
 • Hindernissen of anatomische afwijkingen.
 • Injury. Het kan gebeuren dat u een blessure aan uitwendige genitaliën hebben gehad.
 • externe irritatie. In principe veroorzaakt door douchen uitgevoerd te vaak, of de toepassing van een product.
 • hormonale effecten
 • neurologische aandoeningen.
 • Kanker: nieren, blaas, vagina, vulva.
 • Voorwaarden die het immuunsysteem beïnvloeden.
 • Nierstenen of blaas.
 • Seksueel overdraagbare aandoeningen.
 • Sommige medicijnen, zoals die worden gebruikt in de behandeling van kanker. Helaas zijn deze producten bijwerkingen veroorzaken uiteraard irritatie van de blaas.
 • nierbesmetting in de vagina of gist in de vagina.

Hoe wordt de diagnose gesteld?

De arts herziet de medische voorgeschiedenis van de patiënt en het uitvoeren van een aantal vragen over de frequentie van de plassen, en weten of deze symptomen eerder hebben plaatsgevonden.

U kunt een abdominale onderzoek uit te voeren, plus een van de uitwendige genitaliën. Bij vrouwen nodig is, gynaecologische één.

Naast een urinemonster wordt gevraagd, die zal naar het laboratorium voor onderzoek onder een microscoop worden verzonden en dus controleren of uit te sluiten de aanwezigheid van bloed. Zo ook verder naar de realisatie van een kweek van de urine of de bacteriën groeien, zodat het kan worden bevestigd indien er een bacteriële infectie en kan het identificeren van bacteriën die de infectie veroorzaken.

Behandeling voor dysurie

De aanbevolen behandeling is wat er gebeurt met antibiotica, maar het is belangrijk voor het kennen van de oorzaken die deze infectie veroorzaakt. In alle gevallen is het raadzaam om veel water te drinken, want op deze manier kan het ongemak dat pijn bij het plassen veroorzaakt sterk verminderen.

Like this post? Please share to your friends: