14 voordelen van magnesium

¿Rotte? ¿Uitgeput? Bent u overweldigd spierpijn? Heeft u regelmatig kramp? Ben je te gestresst? Nou misschien al deze symptomen je zeggen wat je echt een tekort aan magnesium!

Magnesium is een essentieel mineraal in het uitvoeren van diverse metabole processen en in alle lichaamscellen. Lees dit artikel en het vertellen 14 Magnesium voordelen voor uw gezondheid.

Magnesium hulp aan uw voorwaarden


Magnesium is te vinden in de natuur in de vorm van ion vormen van zouten en oxiden en hebben een belangrijke biologische rol, niet alleen voor de mens, maar ook voor planten. In feite chlorofyl bevat magnesium en al weet hoe essentieel is, is deze verbinding voor de fotosynthese plaatsvindt en de zuurstof die we inademen en de groei van planten te consumeren optreedt.

Bij de mens magnesium is in alle weefsels, met name botten en spieren. Zijn functies zijn zeer verschillend, dus ik presenteren enkele voorbeelden:

biologische rol van magnesium

 • Stabiliseert de DNA strengen en RNA, die de correcte celregeneratie toelaat, voorkomt voorkomende mutaties en kankercellen verschijnen oa.
 • Betrokken bij de productie van ATP, de energie die nodig is voor alle metabole processen.
 • Het heeft een directe relatie met het metabolisme van calcium
 • Betrokken bij de productieprocessen van neuromodulators en neurotransmitters die het mogelijk maken informatie te reizen in de vorm van zenuwimpulsen door je lichaam en kan bewegen om te spreken, om te zijn wie je bent.
 • Het laat spierverslapping feit is vooral van belang bij het handhaven van de juiste ritme van de hartslag.
 • Het werkt op het zenuwstelsel veroorzaken ontspanning.

Dagelijkse inname van magnesium eisen zijn 300-360 milligram voor volwassenen, maar niet nodig om supplementen te vullen, u kunt vinden wat je lichaam nodig heeft in vele natuurlijke voedingsmiddelen, zoals, bijvoorbeeld, groene bladgroenten. Dan laat ik je een lijst van voedsel en magnesiumgehalte. U zult verrast zijn:

Magnesiumgehalte in 100 gram product

 • spinazie: 60 milligram
 • peterselie: 200 milligram
 • erwten: 50 milligram
 • Pompoenpitten: 262 milligram
 • amandelen: 258 milligram
 • hazelnoten: 258 milligram
 • aardnoten: 174 milligram
 • sojabonen: 240 milligram
 • kikkererwten: 160 mg
 • volkoren: 140 milligram
 • zeevruchten140 milligram ong.
 • Chocolade zwarte: 107 mg
 • Bruine rijst: 106 mg

Er zijn veel voedingsmiddelen die deze gegevens bevatten, zoals je ziet, maar het is heel gebruikelijk dat er tekortkomingen zijn in dit mineraal omdat bepaalde medicijnen of een hoge mate van stress de afschaffing ervan kan leiden via de urine.

14 voordelen van magnesium

We koesteren onze niveaus van magnesium, omdat de voordelen voor de gezondheid zijn niet te ontkennen, over het algemeen houden ze stabiel zullen bereiken het risico op hart-en vaatziekten, spierkrampen, diabetes en hoge bloeddruk te verlagen.

Voordeel # 1: anti-stress effect

Estres_casa (1)Estres_casa (1)

Magnesium is een natuurlijk kalmeringsmiddel betrokken bij zenuw transmissies en onderhoudt actief neuronen. Als je je zenuwstelsel in goede conditie willen en zich ontspannen en gelukkig, bemoei je met je magnesium niveaus, die de productie van serotonine, een hormoon dat uw geesten liften rechtstreeks beïnvloeden.

Voordeel # 2: Energy voor u

Zoals ik magnesium is noodzakelijk metabole processen die energieproductie mogelijk maken. Wilt u meer spierkracht, hetzij grip kracht of macht in de benen en armen en kijken naar je spieren goed ontwikkeld magnesium is uw oplossing. voel me energiek en actief.

Voordeel # 3: Het versterken van botten en tanden

Magnesium helpt bij de vaststelling van calcium en fosfor in de botten en tanden, waardoor je ze gezond en sterk. Door het consumeren van magnesium in de aanbevolen hoeveelheden u osteoporose en gaatjes te voorkomen.

Voordeel # 4: Kidney Care

niertjesniertjes

De balans tussen calcium en magnesium is essentieel voor het leven. Om calcium magnesium mobiliseren kan nierstenen te vernietigen, dus met de juiste niveaus zal moeten uw nieren te perfectioneren.

Voordeel # 5: menstruatiepijn

Magnesium bevordert het hormonale evenwicht en is in staat om te voorkomen en menstruatiepijn te verminderen.

Voordeel # 6: Verlicht constipatie

Magnesium zuivert ons lichaam, als een mild laxeermiddel in staat is om de toxines te slepen in onze darmen gunste van evacuatie. Ook regelt de proliferatie van de darmflora.

Voordeel # 7: voorkomt hart- en vaatziekten.

Er gaat niets boven magnesium om te ontspannen van de hartspier en hartritmestoornissen te voorkomen, Naast het spelen een belangrijke rol in veel van de reacties die optreden in het hart.

Voordeel # 8: Goede ontsluitingen

-Digestive-flora-darmkanaal-Digestive-flora-darmkanaal

Het magnesiumion van speeksel, waterige oplossing met onder andere functies smering voedsel en het begin van de spijsvertering. Dit ion is ook de samenstelling van de maagsappen. Bovendien magnesium kan maagzuur controle, spijsvertering en bevorderen fungeren als een mild laxeermiddel.

Wil je een goede spijsvertering hebben? Houd een oogje op de hoeveelheid magnesium u verbruikt!

Voordeel # 9: Spierontspanningsoefeningen

Magnesium beïnvloedt direct ontspanning van de spieren, het vermijden van krampen, vermoeidheid en blessures. Lage niveaus van deze ionen verhoogt de accumulatie van melkzuur toenemende pijn, stijfheid en spierkrampen.

Voordeel # 10: verlaagt de bloeddruk

Magnesium is een essentieel elektrolyt in het evenwicht in lichaamsvloeistoffen, speelt dus een rol bij het handhaven van adequate bloeddruk. Zich te ontdoen van hypertensie, bewaken van uw niveaus van magnesium.

Voordeel # 11: Voorkomt premature geboorten

Magnesium is zeer belangrijk voor zwangere vrouwen, is waarom je dagelijks moeten consumeren tussen de 320 en 380 mg magnesium. Dit mineraal voorkomt vroeggeboorte die optreden terwijl de ontspannen baarmoeder tot het moment van levering.

Voordeel # 12: Handhaaf lichaam pH

Magnesium reguleert onbalans lichaam pH, anders beschadigingen van weefsels en organen kunnen ontstaan.

Voordeel # 13: Tegen slapeloosheid

De melotonina is een hormoon dat er onder de vele functies van invloed op de regulering van de slaap. Magnesium tekorten, door het beïnvloeden van dit hormoon, waardoor het uiterlijk van slaapstoornissen.

Voordeel # 14: Diabetes

suikerziektesuikerziekte

Magnesium voorkomt diabetes waardoor controle bloedsuikerspiegel. Door het verhogen van de afgifte van insuline deze stof maakt het mogelijk de opname van suiker in de cellen, het verlagen van de concentratie in het bloed.

Like this post? Please share to your friends: