De schildklier, die de stofwisseling reguleert. Bepaalt hoe snel calorieën, hoe snel het hart klopt verbranden en brengt een hormonale evenwicht. Vaak, bij het bereiken van volwassenheid, mensen kunnen beginnen met problemen met de schildklier lijden en lijden stoornissen in fysieke en emotionele gezondheid.

De drie meest voorkomende problemen met de schildklier zijn hypothyreoïdie, hyperthyreoïdie en de schildklier knobbeltjes. Hoewel elk verschillend van invloed op het lichaam, ze hebben een aantal symptomen gemeen dat ons in staat om ons te waarschuwen.


Zie ook: Wat wij van invloed op de schildklier onbalans?

dan detail de 10 voorkomende symptomen van de schildklier problemen dat iedereen zou moeten overwegen.

1. Vermoeidheid en vermoeidheid

Als u zich moe voelt of behoefte aan een dutje, ondanks slapen 8 of 10 uur per dag, is de kans groot dat u problemen ondervindt bij de productie van schildklierhormonen (hypothyreoïdie). De schildklier speelt een zeer belangrijke rol in de energie-niveaus en lijden vermoeidheid kan een teken zijn dat er iets mis is.

2. Verhoog of gewichtsverlies

Or-verlies toename-weightOr-verlies toename-weight

De schildklier is verantwoordelijk voor het regelen van de snelheid van het metabolisme, het proces waarbij het lichaam verbrandt calorieën. Een plotselinge gewichtstoename een teken van hypothyreoïdie, dat is wanneer de klier genoeg schildklierhormoon niet te produceren.

Omgekeerd als er een afname in gewicht kon hyperthyreoïdie te duiden, wanneer er een overproductie van schildklier.

3. Mood Problemen

Hormonale stoornissen veroorzaakt door problemen met de schildklier kan ook van invloed op het emotionele vlak. Als u plotseling beginnen te voelen angst, depressie, stemmingswisselingen en onverklaarbare gevoel van angst, mogelijk het lichaam stuurt tekenen van problemen met de schildklier.

4. Fysieke ongemakken

PijnlichaamPijnlichaam

Je voelt je plots spierpijn, gewrichts- of pees is een waarschuwingsbord. Het kan een symptoom van een hormonale aandoening van de schildklier.

5. reproductieve moeilijkheden

De onbalans van schildklierhormonen kan problemen bedenken veroorzaken, evenals veranderingen in de menstruatie en het gebrek aan seksueel verlangen.

U bent wellicht geïnteresseerd zijn: de 6 belangrijkste oorzaken van onvruchtbaarheid bij vrouwen

6. Chill

Schildklier regelt de lichaamstemperatuur en het is verantwoordelijk voor het behoud van een adequate warmte voor ons lichaam. Plotseling het gevoel koude handen of koude voeten en de rest van het lichaam, kan een indicatie van de problemen in de schildklier en dus metabolisme.

7. Veranderingen in de huid, haar en nagels

Signaal-nagelsSignaal-nagels

Droge huid, haaruitval problemen en kraken nagels zijn voorkomende symptomen van hypothyreoïdie. Deze symptomen worden geleidelijk toeneemt en behandeling vereisen om te voorkomen dat chronisch.

8. Constipatie

Het verlagen van de hormonale activiteit van de schildklier, alle lichaamsprocessen vertragen en organen hebben moeite de juiste wijze hun taken uit te voeren.

Bij verteringsfuncties, er problemen zijn om goed te absorberen voedingsstoffen uit de voeding, en moeilijkheden bij het elimineren van afval door het spijsverteringskanaal. Het resultaat kan een ernstig geval van constipatie.

9. cognitieve problemen

cognitieve problemen,cognitieve problemen,

vaak, mensen met problemen met de schildklier klagen over het ontbreken van een goed geheugen en kunnen zich moeilijk concentreren. Dit komt door verminderde productie van schildklierhormonen, waarin diverse lichaamsfuncties vertraagt.

10. Spraak en Keel

Om een ​​schildklier probleem zijn, is het zeer waarschijnlijk dat de schildklier te zwellen of in omvang toenemen. Wanneer dit gebeurt, kunt u problemen, zoals keelpijn, heesheid, malaise, zwelling in de nek of snurken, onder anderen te presenteren.

Stop niet met het lezen: Verlicht keelpijn met deze 7 huismiddeltjes

Wat te doen over de tekenen van problemen met de schildklier?

Wat-do-voor-deze-signalen-de-alertWat-do-voor-deze-signalen-de-alert

In veel gevallen schildklier problemen worden ontdekt als ze al in een vergevorderd stadium, omdat de vroege symptomen worden vaak verward met andere voorwaarden. Het is zeer belangrijk om deze tekenen, aanwijzingen voor een vroege diagnose te leren kennen. Negeer symptomen van een mogelijke ziekte van de schildklier kan leiden tot gezondheidsproblemen complicaties die moeilijk te controleren zijn.

Mocht u last krijgt van deze waarschuwingsborden, is het zeer belangrijk om uw arts te raadplegen Hiervoor maken de respectievelijke examens. Ook als je een familiegeschiedenis van problemen met de schildklier, is het niet meer regelmatige controles om te controleren of alles in orde is.