de pijn, ongeacht de vorm en de locatie, het is altijd een symptoom van een bepaalde realiteit van meer of minder belang. We moeten niet obsederen en geven ons een zelfdiagnose. Maar we moeten niet over het hoofd zien. Voor eventuele problemen of zorgen, altijd zal vertellen onze doctor.

Maar wat wil je danken buikpijn links? Vandaag gaan we praten over het, gezien hoe vaak het is, om te twijfelen en te beïnvloeden werken er nogmaals op dat u uw gezondheid en uw arts die altijd de diagnose zal u niet mag verwaarlozen.

Ik heb buikpijn aan de linkerkant Wat is het probleem?


106866-linkerzijde maag106866-linkerzijde maag

We wilden u dit artikel voor een reden aan te bieden. Buikpijn aan de linkerkant kan niet worden genegeerd of over het hoofd gezien. We zullen zorgen over hem op voorwaarde dat de volgende factoren bij elkaar komen:

  • constante pijn. Het is niet beperkt tot een geïsoleerde dag lijden om het ongemak te lijden voor een paar uur en dan verdwijnen of verschijnen volgende maand. De realiteit van buikpijn aan de linkerkant wordt beschouwd als belangrijk wanneer u regelmatig keukens of wanneer je het ervaart direct na de maaltijd.
  • Maar hoe is deze pijn? Het is als een hete plaat, zeer scherpe pijn droog. Er is een klein ongemak dat komt en gaat, die kunnen worden toegeschreven aan eenvoudige gassen. Het probleem ligt voor de hand en het is onmogelijk om niet stoppen met denken over het.
  • Moet nemen een pijnstillend de abdominale pijn te verlichten, kan ongemak verdwijnen, maar wordt duidelijk binnen een paar uur of de volgende dag.
  • Buikpijn links Het is de meest voorkomende, de meer artsen te horen in hun vragen. Meestal als gevolg van processen benadrukken om eenvoudige gassen zoals eerder vermeld. Echter, omdat het in dit gebied waar de organen zoals de alvleesklier, maag, linker nier of lever links ... zijn gevestigd kunnen we niet negeren.

Laten we eens kijken de mogelijke oorzaken.

1. Pancreatitis

Het is de meest voorkomende oorzaak, en dus het belang ervan. Pancreatitis manifesteert zich meestal in een dergelijke intense manier die nodig is onmiddellijke ziekenhuisopname.

We hebben meestal een intense pijn in de buik aan de linkerkant, begeleid door koorts, braken, hartkloppingen ... Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan die kleine symptomen die aanwijzingen om je dag te kunnen geven.

Merk op hoe zijn je spijsvertering, als na het eten je het gevoel erg vol, vooruit, zwaarte en pijn in de linkerkant. Zoals ik al eerder heb opgemerkt, is de meest voorkomende oorzaak van dit soort pijn, maar ja, zolang de pijn is zeer uitgesproken en worden begeleid door andere symptomen.

Lever pancreas-asLever pancreas-as

2. Darmobstructie

Heel voorzichtig met intestinale obstructies. Meestal is het voorbeeld van die medische noodgevallen wanneer deze een gevaarlijk colon obstructie of de dunne darm.

Maar waarom gebeurt het? In principe bij het haar die niet meer vloeistoffen of voedsel gegeten kunnen bewegen. En de symptomen zijn zeer duidelijk. Toevoeging van buikpijn in de linkerkant, koorts en onvermogen om gas pass of evacueren lijdt.

3. Diverticulosis

We hebben vaak in onze ruimte over gesproken diverticulosis. Wat is het? Kleine ontstekingen in het spijsverteringskanaal, kleine zakjes gevuld met pus veroorzaakt veel pijn.

Lijden episodes van diarree, constipatie, misselijkheid, braken, buikpijn, zware zwelling en kan zelfs rectaal bloeden. Het is belangrijk om in gedachten te houden.

diverticulosediverticulose

4. Nierstenen

Soms worden nierstenen bestuderen asymptomatisch weg, vooral tijdens hun opleiding. Maar er komt een moment dat de berekening zelf en verwerft een relevante omvang, genoeg om pijn te veroorzaken.

Dit ongemak kan worden geplaatst als een linker buikpijn, maar oog, vaak ook tot uiting in dezelfde zijde van de rug. Een nier dezelfde hoogte.

5. Ovariumcysten

Vrouwen meestal last hen soms. En het kan worden geleden in de linker eierstok. Maar hoe werkt het zich manifesteren? We eten beetje, maar we vol gevoel. Voelde een scherpe pijn in de linkerkant gaat meestal gepaard met onregelmatige menstruatiecyclus, bekkenpijn, misselijkheid of braken en buikpijn velen.

ovariumcystenovariumcysten

6. Andere minder belangrijke bronnen: voedselvergiftiging, gas, perioden van stress ...

  • Dit zijn meestal de meest voorkomende oorzaken en het minst belangrijk kenmerk. Maar ze zijn niet als "ernstig" als pancreatitis, bijvoorbeeld, betekent niet dat ze zijn niet relevant. Te allen.
  • soms is er We voelen ons slecht voedsel en ons lichaam reageert. Hij verdedigt zich. Het ongemak kan verschijnen als een zeer sterke buikpijn aan de linkerkant die gepaard gaat met braken.
  • gassen ze zijn ook zeer vaak voor en hoewel het vreemd mag lijken, ze hopen zich vaak aan één kant van de buik.
  • Hoe zit het met stress? Waarom stress kan zich ook in dit deel van het lichaam? We moeten dat stress herinner me somatizándose in ons lichaam genereert indigestie, zenuwen die zich ophopen in de maag ... We moeten deze mogelijkheid niet hebben uitzicht.

Tot slot herinneren u er nogmaals op dat geen symptomen, geen zorgen, je hoeft alleen te gaan met uw arts om u een diagnose van uw eigen situatie. trakteer uzelf nooit en volg altijd het advies van de gezondheidswerkers.