Voordelen en eigenschappen van peterselie

Peterselie is een aromatische plant waarvan de eigenschappen geven ons veel voordelen. Onder hen is er een die is primair verantwoordelijk voor het helpen om vitale organen te reinigen, dankzij de eigenschappen wordt een grote hulp voor de behandeling en controle van hypertensie is ook een krachtige antioxidant.

Vandaag zullen we ons vooral richten op de eigenschappen zij bezit, gebruik en voordelen die onze gezondheid en de manier waarop we kunnen consumeren om ruimte in ons voedsel te kunnen geven.

Welke toepassingen heeft de peterselie?


Naast het feit dat een aromatisch kruid dat op grote schaal wordt gebruikt in verschillende recepten en hebben een grote acceptatie onder topkoks over de hele wereld, weet je vele medicinale toepassingen.

Onder deze medicinale toepassingen kunnen we zo vinden natuurlijke behandeling naar de nieren te reinigen, omdat deze plant grote diuretische eigenschappen, die nierfunctie te stimuleren, waardoor het eenvoudig verwijderen van lichaamsvloeistof mogelijk. Het wordt ook op grote schaal gebruikt voor de behandeling en het verbeteren hypertensie en osteoporose.

Peterselie bevat mineralen zoals calcium, ijzer, fosfor en zwavel. Vanwege het hoge ijzergehalte is het raadzaam het gebruik ervan voor mensen die lijden aan of vatbaar zijn voor lijden aan bloedarmoede en / of anorexia, en ook mensen die lijden aan zwakte, vermoeidheid of lichamelijke vermoeidheid. Peterselie kan rauw worden gegeten in salades, of drink het als thee.

Zoals we hierboven al zei, het is rijk aan calcium, om deze reden helpt bij het bestrijden van osteoporose, is het ook aan te raden het gebruik ervan bij kinderen en sporters om hun botten te versterken, omdat deze onderhevig zijn aan grotere inspanning.

Peterselie helpt ook de spijsvertering, we raden het nemen van een kopje van deze thee te worden geconsumeerd geen voedsel, op deze manier zullen we een goede spijsvertering, het voorkomen van intestinale spasmen, trage spijsvertering en constipatie.
Peterselie helpt verminderen ontstekingen en kan ook fungeren als een verdoving: het plaatsen van verpletterd poultices peterselie helpt om de pijnlijke of getroffen gebied te verdoven.

Welke andere objecten zijn hem gekend?

Een andere grote eigenschap Peterselie is dat het een geweldige antioxidant, is ideaal en zeer effectief te reinigen en te verjongen onze huid; nagels en haar te versterken, bestrijding en preventie van dit najaar.

Een andere waardevolle eigenschap is zijn antineuralgic peterselie actie, omdat het een stof genaamd apiol bevat, dit is een olieachtige substantie en wordt veel gebruikt om intermitterende koorts en zenuwpijn genezen.

Het is zeer rijk aan vitamine C, dus het is ook bruikbaar bij het behandelen of diëten leidt nu tot het ontstaan ​​van kanker, hart- en vaatziekten, staar en infecties. Aanzienlijk versterkt het immuunsysteem door het verhogen van de verdedigingswerken.

Hoe we kunnen consumeren?

Zoals reeds vermeld, je kunt eten rauw in salades, het toevoegen van verschillende groenten of gecombineerd met fruit smoothies, bij het ontbijt of tussen de maaltijden.

We kunnen ook infuus voorbereiden, als warme drank een beker voor elke maaltijd voor een goede spijsvertering.

Zo kunnen we concluderen dat deze kokende aromatische aanwezig in onze koelkast zou moeten zijn, en als we het geluk om een ​​tuin of een plek om een ​​aantal zaden van peterselie plant zal iets fantastisch zijn, want er is niets beter dan om het rechtstreeks van de plant, en consumeren fris, dus we kunnen extra voordelen krijgen.

Like this post? Please share to your friends: