Cystitis is een bacteriële infectie in de urinewegen. Het komt vaker voor bij vrouwen, die ten minste een keer last van dit probleem in hun leven. Ontmoet in het volgende artikel hoe te genezen en te behandelen blaasontsteking met huismiddeltjes.

Wat u moet weten over blaasontsteking?

Cystitis treft meer vrouwen omdat de vrouwelijke urinebuis korter is dan het mannetje. bacteriën (Escherichia coli, stafylokokken, streptokokken of trachomatis) reizen dus een afstand van de huid beter.


De meest voorkomende symptomen van cystitis zijn:

 • scherpe pijn en punctie in de buik
 • frequent urineren en een branderig gevoel of een branderig gevoel tijdens het plassen
 • koorts, rillingen en malaise

cistitis2cistitis2

Oorzaken van blaasontsteking

Blaasontsteking kan worden veroorzaakt door veel verschillende oorzaken, Deze kunnen onder meer de volgende:

 • Gebruik van externe methoden van anticonceptie als diafragma, condooms en zaaddodende gel.
 • Wonden in de urethra veroorzaakt door langdurige of krachtige geslachtsgemeenschap
 • hormonale veranderingen van de zwangerschap en menopauze
 • Niet plassen wanneer je de behoefte om dat te doen ( "hold" lang)
 • prostatitis

Aanbevelingen voor de behandeling van blaasontsteking

Drink veel vocht

Bij het eerste teken of symptoom van een infectie moet een glas water te drinken elk uur, op zijn minst. Dus u reinigen van de blaas en uitdrijven de urine die kunnen worden veroorzaakt cystitis.

drinkwaterdrinkwater

Niet in het bezit

Wacht niet te lang wachten om naar het toilet wanneer u de drang om te plassen voelen. Blaas woordigen dat moet worden uitgebreid om meer ruimte om overtollige urine te bieden. Waarom niet genoeg kracht om urine en ziektekiemen "leverage" uit te zetten naar een verblijf in de urinewegen.

verzacht ongemak

Breng warmte aan de omgeving. Onder de buik, toen het doet heel veel pijn, is het een goed idee om een ​​warm kompres of verwarming pad te zetten.

Als de branderig gevoel of een branderig gevoel is zeer sterk, voert een warm zitbad om de pijn te verlichten. Zwangere vrouwen worden niet vaak toegestaan ​​deze praktijk tijdens de zwangerschap, omdat het abortus kan veroorzaken.

Lee: Wat de kleur van je urine zegt over uw gezondheid

Zorg hygiëne en kleding

Houd hygiëne tijdens de seks. Uw partner moet goed worden ontsmet in hun privé delen voor de seks. Hetzelfde in uw geval.

Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan uw persoonlijke hygiëne. Moeten niet gebruiken vaginale deodorants of zepen, en voorkomen dat erg warm en lange douches.

ook, Het is raadzaam om katoenen ondergoed te gebruiken, met name omdat vrouwen in meer contact met het kledingstuk. Hoe minder strakke kleding maakt private parts "ademen" en op hetzelfde moment zal droger. Voor mannen, beter dragen korte broek-type (ook wel "Boxer").

Vermijd alcoholische dranken

Deze dranken zijn irriterend voor de urinewegen. Dus als je blaasontsteking vaak of lijden, is het het beste om geen alcohol te consumeren.

homebrewhomebrew

Verandert de methode van anticonceptie

Het membraan gedragen door vrouwen comprimeert de blaas nek en pijn, waardoor ontsteking die niet urine goed kan passeren. Gels spermiciden kan ook storingen in de afweermechanismen met blaas veroorzaken, waardoor de bacteriën om te overleven en te verplaatsen naar de blaas.

Monitoren blaasontstekingen

Als u last heeft van dit probleem zeer herhaling die nodig zijn om het op te schrijven in een notitieboekje en identificeren van de oorzaken die blaasontsteking kunnen veroorzaken. Zo kunt u ontdekken wat triggers.

Bovendien, U moet de arts bij te wonen als je familie medische voorgeschiedenis van nierproblemen, Als je diabetes hebt, zwanger bent, last tremoren of braken, heb je een koorts, urine met bloed, u last heeft van hoge bloeddruk, je ouder bent dan 50 jaar (mannen) of vermoedt dat u een seksueel overdraagbare aandoening.

Folk remedies voor cystitis

cistitis5cistitis5

Er zijn eenvoudige remedies te verlichten en te behandelen blaasontsteking. Dit zijn enkele van hen:

 • Drink een glas water met twee eetlepels honing pure bee en twee appelazijn bij elke maaltijd.
 • Eet drie teentjes rauwe knoflook per dag.
 • Ingenomen tweemaal per dag met een glas water een eetlepel natriumbicarbonaat.
 • Drinkt een infusie van maïs zijde. Kook drie eetlepels in een kopje water gedurende 10 minuten.
 • Drinkt een infusie van peterselie, die is bereid met twee eetlepels deze plant in kokend water 10 minuten.
 • Verbruikt vier eetlepels heemstwortel nacht geweekt in één liter water. Drink tijdens de dag.

Het kan u interesseren 12 verbazingwekkende gebruik maïszetmeel of maïzena

Andere natuurlijke remedies

 • Kook twee eetlepels kamille 3 teentjes rauwe knoflook in één liter water. Haal van het vuur, laat afkoelen en stam. Douchen uitgevoerd voor het slapen gaan.
 • Drink drie glazen cranberrysap zuren dag omdat deze vrucht een stof die voorkomt dat bacteriën zijn bevestigd op de wanden van de urinewegen en worden uitgezet in de urine.
 • Bereid een bouillon met 4 uien en een liter water en drink het de hele dag door.

cistitis6cistitis6

Een oplossing met kersen

Lava halve kilo kersen (zonder het verwijderen uit) en in een waterbad. Kook tot ze zacht en bereidt een soort puree. Verwijderde de botten beter te breken en plaats ze terug in de container.

Kookt langer totdat het alles verandert in een pulp. Voeg 250 gram rietsuiker en verder koken tot siroop. Opgeslagen in een droog vat en dek goed in koude toestand. Neem een ​​eetlepel per dag.

Afbeeldingen met dank aan de Amerikaanse Pacific Air Force Ces, Lara 604, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ben Scholzen, Larry Hoffman, N. Varchar