9 Secrets voordelen nog niet wist over de kiwi

De kiwi is een klein en heerlijke fruit, bekend om zijn bruin en de huid met haren aan de buitenkant en de binnenkant heldergroen. Het is inheems in een vallei van China, maar vervolgens werd meegenomen naar Nieuw-Zeeland, waar vandaag de dag wordt geproduceerd in hoge hoeveelheid.

Het heette "kiwi" vanwege zijn gelijkenis met de gelijknamige vogel, Zeer populair in Oceanië. Het is een vrucht, waarvan de smaak, geven degenen die weten, is een perfecte combinatie van banaan, aardbei en ananas. Ken de voordelen van kiwi in het volgende artikel.

Kiwi: rijk aan antioxidanten en vitamine C


Dit zijn de twee belangrijkste voedingsstoffen van de kiwi. Bij vitamine C, heeft 98 mg per 100 gram. dus ze heeft meer dan sinaasappelen en citroenen (bijna het dubbele). Alleen boven deze waarde door guaves en kruisbessen. Een stuk van kiwi geeft ons meer dan 80% van de dagelijkse behoefte aan vitamine C.

Kiwi en slaKiwi en slaHet is raadzaam om te consumeren in de ochtend bij het ontbijt. Een van de eigenschappen van deze vitamine kunnen we benadrukken dat versterkt het immuunsysteem, verlaagt de bloeddruk, voorkomt kanker en allergieën en verkoudheid.

Vitamine C is een krachtige antioxidant. Haar vermogen om vrije radicalen te neutraliseren maakt de perfecte neutralisator kiwi letsel, met name die te maken hebben met het ouder worden. Het eten van deze vrucht zorgt dat de jongere cellen en onderhouden van het gehele lichaam gezondheid.

Consumptie is geadviseerd rokers of die veel alcohol drinken. Ook degenen die diabetes of allergieën, zwanger bent of in de menopauze, ouderen hebben, degenen die gebroken botten of gescheurde ligamenten, leed oogproblemen zoals cataract en mensen met een immuundeficiëntie ziekten zoals aids of herpes .

Andere eigenschappen kiwi 9

1. Verminder stress en zenuwen

De kiwi is een ideale vrucht voor de moderne tijd. Door de grote hoeveelheid vitamine C, kunt u nervositeit en angst te voorkomen. Het is ook perfect voor het verminderen van stress.

Het stelt ons in staat om rustiger te voelen en kijken uit op de problemen of obstakels die in ons leven verschijnt. Het wordt aanbevolen om een ​​kiwi te eten voor een sollicitatiegesprek of een belangrijke vergadering, om stress te verminderen.

2. Afname constipatie

Kiwi is een vrucht vol oplosbare vezels, dus het helpt bij de spijsvertering en verbetert de darmtransit, die een grote bondgenoot om constipatie te voorkomen.

Als u verbruikt in veel helpen in dit aspect ontbijt. U kunt eten met andere vruchten, yoghurt, kefir en granen ochtend. Is voorstander van de verdrijving van ontlasting.

Zie ook: 4 zelfgemaakte infusies voor de behandeling van constipatie

3. Gebruikt om gewicht te verliezen en te elimineren vochtretentie

Het heeft een groot percentage water en een tussenliggende calorieniveau (63 Kcal per 100 gram), zodat u kunt gewicht te verliezen en voelen zich meer satiated. Op zijn beurt, is het niet al te veel natrium, die perfect voor gewichtsverlies diëten en verliest water, vooral in het geval van zwangere vrouwen.

De kiwi is zeer diureticum en mag niet het voedsel van degenen die lijden aan obesitas of overgewicht missen. Het is nuttig in gevallen van hart- of leverfalen.

kiwikiwi

 4. Helpt de spijsvertering

Zoals eerder vermeld, is de kiwi is zeer spijsvertering en gedesaggregeerde maakt voedsel eiwitten, evenals voorkomen indigestie, gastritis en gassen. De aanwezigheid van deze eiwitten kunnen deze vrucht melk of gelatine combineren.

5. Verbeterde bloedcirculatie

Door met vitamine E en omega 3 en 6 vetzuren, kiwi bloed dunner, verbetering van de algehele conditie van de bloedvaten. Dit voorkomt de vorming van thrombi of bloedstolsels in de bloedvaten.

Deze vrucht wordt gebruikt om te beschermen tegen trombose, angina pectoris, beroertes en hartaanvallen. En alsof dat nog niet genoeg is, kiwi en vezel kan verlagen het cholesterolgehalte in het bloed.

6. Verbeterde botten

Dit omvat elk been van het lichaamselement, dat wil zeggen de tanden. Deze eigenschap is te wijten aan de aanwezig in de kiwi mineralenKoper, magnesium en kalium. Een stuk fruit beslaat 10% van het fundamentele behoeften van alle drie.

Kiwi verbetert dus de botontwikkeling en ook de functie van zenuwen, spieren en organen.

Zie ook: Dieet om botten en zwakke gewrichten kijken

7. bevordert immuunsysteem

Dit betekent voorkomen verkoudheid en tot verdediging vanwege de grote hoeveelheid foliumzuur aanwezig kiwi, samen met vitamine C. Laat beide voedingsstoffen om meer rode bloedcellen en witte produceren, alsook antilichamen die als barrière virusziekten.

8. Fight Anemie

Mede door vitamine C, die de absorptie van ijzer verhoogt van wat we consumeren. Wij raden het eten van kiwi's bij patiënten met ijzergebreksanemie het herstel bespoedigen.

9. Filter zonlicht

Als je zijn zeer gevoelig voor UV persoon, aarzel dan niet om kiwi te eten. Met luteïne fungeert als een natuurlijke beschermende filter voor uw huid. Luteïne is ook aanwezig in de snijbiet, spinazie en broccoli.

Wie kan niet kiwi eten?

Mensen die allergisch zijn voor een proteolytisch enzym genaamd actidina, kan niet kiwi eten, of papaja of ananas. Degenen die gevoelig zijn voor nierstenen (nierstenen) ontwikkelen ook niet, want deze vrucht is rijk aan calciumoxalaten. Om deze reden, kinderen moeten inname te verminderen, maar het niet geheel elimineren.

Door zijn kaliumgehalte, Het is niet aan te raden voor mensen die lijden aan nierfalen. De symptomen van vergiftiging kiwi zijn netelroos, moeite met slikken en braken.

Like this post? Please share to your friends: