12 natuurlijke remedies voor keelpijn

Keelpijn is echt heel vervelend en laat ons niet denken aan iets anders. Onze algehele gezondheid neemt af als we het gevoel een steek bij het slikken speeksel of voedsel of zelfs wanneer we inademen. Deze pijn kan de voorloper van een griep, bijvoorbeeld, of tonsillitis zijn. Om snel en effectief te genezen van keelpijn ja, kunt u overwegen de volgende natuurlijke remedies.

Wat zijn de beste zelfgemaakte recepten voor keelpijn?

Allen zijn eenvoudig te bereiken en is waarschijnlijk in de kast of koelkast in uw keuken te hebben. Anders kunt u naar de markt en ze kopen zonder problemen.

cayenne peper


Gorgelen met een mengsel van 1/8 eetlepel ½ kop heet water meerdere keren per dag. Wees voorzichtig met de hoeveelheid cayennepeper staan ​​want het is erg pittig.

zout

OUT3OUT3

Voeg een kopje warm water een theelepel keukenzout en gorgelen doen om haar ongeveer een uur elk.

Appelazijn

U moet mix twee eetlepels met een kop warme water. Laat het warm een ​​beetje (voor zover je kan weerstaan) en gorgelen elke 60 minuten.

Ginger tea

gembergember

Het heeft een frisse en geraspte van kracht te laten zijn. De verhouding is ginger 3 theelepels per kop kokend water. Laat rusten voor ongeveer 5 minuten, voeg een theezakje en een eetlepel honing.

tijm thee

Met dit infuus krijgt u de keelpijn bijna in notulen kalmeren. Bereid met 1 eetlepel gedroogde tijm per kop kokend water. Strain, gesteld op te warmen en gorgelen.

Thee met honing en citroen

honing zenuwenhoning zenuwen

Het is één van de meest populaire daar en zeer gemakkelijk te bereiden. Slechts twee eetlepels honing en 1 citroen sap per kop kokend water, waaraan wordt toegevoegd een zak van de gewone thee nodig zijn. Laat iets afkoelen en langzaam drinkt, zal je keel onmiddellijk te kalmeren.

Zoethout thee

Moet een infusie die een of twee stukken van zoethout per deciliter water en een slok te bereiden. Een ander idee is om zakken van zoethout thee te bereiden of een beetje te kauwen, zodat samen met speeksel om een ​​rustgevende je keel te creëren. Wees zeer voorzichtig met het gebruik ervan, omdat het de bloeddruk stijgt als verbruikt veel en wordt niet aanbevolen bij zwangere vrouwen of mensen die lijden aan hoge bloeddruk.

spijker

kruidnagelkruidnagel

U kunt kauwen een paar teentjes kruidnagel om het gevoel steek slikken, keelpijn functie te verzachten.

groene thee

Er zijn vele eigenschappen van groene thee voor ons lichaam, maar als je warm of warm kalm zere keel te drinken. u kunt ook gorgelen met het omdat het bestrijdt infecties (bijna allemaal). In de voeding verkocht in zak en in strengen.

Baking soda en zout

bicarbonaatbicarbonaat

Je moet mix een halve theelepel bakpoeder met de helft van het zout in een half kopje warm water. Gorgelen met dit mengsel een paar keer per dag.

kamille thee

Dit infusie, naast andere eigenschappen, kalmeren keelpijn. Het dient ook om te ontspannen, maagpijn en om het comfort op een zeer koude dag. En het smaakt heerlijk.

waterstofperoxide

Teneinde infectie te neutraliseren in de keel gorgelen met waterstofperoxide (3%). Als u denkt dat u een zeer slechte smaak, kunt u verdunnen met water in gelijke delen.

Andere zelfgemaakte recepten voor keelpijn

  • Kook drie bladeren van de citroen per kopje water ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur en voeg een eetlepel honing. Drink langzaam voordat het afkoelt. U kunt ook gorgelen met citroensap gemengd met water of honing vijf keer per dag. Vergeet niet om uw tanden te wassen om de schadelijke effecten van citroen op ze te vermijden.
  • Maakt een kompres met een eetlepel gedroogde kamille bladeren en twee kopjes kokend water. Laat koken voor vijf minuten en doorweekt een doek of een doek. Laat goed uitlekken en toe te passen op je nek tot cool. Herhaal dit meerdere keren per dag.
  • Voert geslagen met 1 eetlepel zuivere honing, granaatappels 1 kop, 1 kopje magere yoghurt, half kopje bosbessen en een half kopje gesneden bananen. Meng alle ingrediënten om een ​​homogeen beslag te vormen en twee keer per dag te drinken.
  • In een kopje warm water zet een schot van whisky en gorgelen zo vaak als nodig.
  • Snij 1 ui in plakjes en plaats in een halve liter water. Voeg drie eetlepels suiker en laat maceraat 12 uur. Drink een kopje elke twee uur tot de keel geen pijn meer.
  • Bereid een sap met 2 wortels, 4 stengels selderij, 1 kruidnagelknoflook ¼ en venkel. Meng goed en twee keer per dag te drinken.
  • Simmer 25 gram aardbeien, 700 cm3 water en 30 gram aardbeien bladeren gedurende 15 minuten. Voeg 1 eetlepel honing. Gegoten en een fles met afdichtingsmiddel in de koelkast gezet. Je gorgelen elke 45 minuten.
  • Was en hak een bosje peterselie, een ui en een teentje knoflook. Meng alle tot een gladde pasta en drink een glas per dag.
Like this post? Please share to your friends: