Kurkuma is een kruid op grote schaal gebruikt in India en Zuidoost-Azië, waar de plant is ontstaan, maar vandaag de dag het wordt geteeld in veel andere vochtige en warme gebieden. Het wordt gebruikt voor meer dan vierduizend jaar geleden in de gastronomie en in de geneeskunde voor de behandeling en verlichting van verschillende ziekten. veel meer over kurkuma in het volgende artikel weten.

Geneeskrachtige eigenschappen van kurkuma

Kurkuma wordt gebruikt voor tal van aandoeningen te behandelen. Onder hun toepassingen, kunnen we het volgende benadrukken

Voor maagproblemen


Net als andere hete kruiden, kurkuma is een goede bondgenoot voor een aantal spijsverteringsstoornissen sinds Het stimuleert afscheidingen en helpt de spijsvertering. Het wordt aanbevolen voor mensen met dyspepsie, gebrek aan eetlust, gastritis of langzaam spijsvertering. Dit is te danken aan de actieve ingrediënten, die helpen om meer maagsappen en aan de alvleesklier, dienen op hun beurt om de pH in evenwicht te brengen in deze organen.

Winderigheid voorkomen

Dit komt omdat kurkuma is carminative en hiermee wordt gassen die in de darm. Het is raadzaam om darmkrampen voorkomen en winderigheid, ook maag zwakte.

curcumacurcuma

Om problemen met de lever te behandelen

Kurkuma is een uitstekende tonic gal bescherming leverfuncties. Dit is curcumine (verbinding geeft het zijn karakteristieke geeloranje).

heeft ook andere zeer goed voor dit lichaam stoffen, Het helpt bij het verwijderen stenen in de galblaas, is anti-inflammatoire, het helpt in de lever drainage en is effectief om beter te verteren grote maaltijden. Het wordt aanbevolen bij patiënten met cirrose, geelzucht, lever en galblaas aandoeningen.

Om sommige vormen van kanker te behandelen

Uit onderzoek blijkt dat kurkuma bevat tien antikankerverbindingen, dienen voor gevallen van borstkanker, twaalfvingerige darm, huid en darmkanker. Helpt bij de behandeling en de bijwerkingen die anti-obesitas middelen (zoals chemotherapie) hebben overwonnen.

Voor reumatoïde artritis en carpaal tunnel syndroom

Het is vanwege zijn anti-inflammatoire eigenschappen. Kurkuma is een bondgenoot voor patiënten die lijden aan reuma, artritis en carpaal tunnel syndroom in de pols, iets wat heel gebruikelijk vandaag door overmatig gebruik van het toetsenbord.

curcuma2curcuma2

Voor de behandeling van depressie

Al duizenden jaren is dit kruid is gebruikt door de traditionele Chinese geneeskunde te genezen en de behandeling van depressie en andere psychische of emotionele stoornissen. Kurkuma heeft vele stimulerende zenuwstelsel componenten en ook dat zorgt voor een goede effecten op het immuunsysteem en stemmingen. Ook dient het om de gevolgen van stress te verzachten.

Om het hart te beschermen

Onderzoek heeft aangetoond dat de consumptie van kurkuma helpt bij de cardiovasculaire gezondheid. Op zijn beurt, Het dient om cholesterol te verlagen en het niveau van bloed triglyceriden nature. Voorkomt hartaanvallen.

Vergroting van de immuniteit

Deze soort heeft de mogelijkheid om de immunomodulerende capaciteit van het lichaam te verhogen als gevolg van een aantal van hun nutriënten (zoals zink, koper of polysacchariden). Het is goed voor mensen met een verzwakt immuunsysteem om redenen van stress of voor een examen of een belangrijke gebeurtenis.

Om de behandeling van ademhalingsstoornissen

Kurkuma wordt gebruikt in Azië om op natuurlijke wijze te behandelen bronchitis, voor zijn anti-inflammatoire werking. Het is geschikt voor de behandeling van COPD, om zijn antioxiderende eigenschappen.

curcuma3curcuma3

Om het lichaam tegen vrije radicalen te beschermen

Deze gele specerij helpt ons om de schadelijke effecten die de zogenaamde "vrije radicalen" veroorzaken te elimineren, extractie van het lichaam alle negatieve en wat scheelt ons.

Voor huidproblemen

Gebruikte poeder, kurkuma Het is heel goed voor aandoeningen zoals schimmel of voetschimmel, Ook voor psoriasis.

Hoe Kurkuma wordt gebruikt in de gastronomie

De wetenschappelijke naam is Curcuma longa, een overblijvende plant die behoort tot de gember familie. Het komt uit een struik tot een meter hoog met groene bladeren en gele en witte bloemen. Sinds de intense kleur, Het gebruikt als kleurstof, zoals rijst. Het is een van de belangrijkste ingrediënten van de sauzen, stoofschotels en andere gerechten van Oosten, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten.

curcuma7curcuma7Het staat bekend als een saffraan aanwezig in voedsel van China, Tibet, Indonesië en India. In de huidige voedingsindustrie, wordt het genoemd "E100" dient als een kleurstof voor boter, kaas, mosterd en shakes, altijd in zeer kleine hoeveelheden, zodat de smaak nauwelijks onderscheidt. Het is een van de bestanddelen van kerriepoeder, die geeft de sterke gele kleur.

Voor elk preparaat in een pot, de juiste hoeveelheid kurkuma een eetlepel en het is goed te combineren met andere kruiden zoals peper of komijn. U kunt het gebruiken voor alle gerechten met rijst, pasta's, soepen, sauzen, groenten, salades, gekookte groenten, enz. Het wordt ook gebruikt voor ei-gerechten en vis en een van de meest populaire recepten is kip curry of vis spiesjes.

Het is een ideale vervanger voor saffraan omdat kurkuma is goedkoper, maar met een andere smaak. Met een eetlepel van deze kruiden en mayonaise kun je een heerlijke saus maken (ook met room).

Contra kurkuma

curcuma6curcuma6Het moet kurkuma consumeren in matige hoeveelheden, want het smaakt erg scherp en niet iedereen houdt. Maar naast dit, omdat het kan leiden tot een aantal bijwerkingen. Het is aangeraden om de inname bij zwangere vrouwen te vermijden en bij mensen met ernstige problemen in de galblaas.

Afbeeldingen met dank aan Wikimedia Commons