Het is een plant gebruikt als specerij voor honderden jaren. Het wordt gekenmerkt door geel of mosterd en een specifieke smaak, die u een andere smaak aan levensmiddelen geeft.

Bovendien, verbruik heeft vele voordelen voor de gezondheid. Ontmoeten in de volgende eigenschappen van kurkuma, een van de sterren van de alternatieve geneeskunde.

Het dient om maagzuur te verminderen


Degenen die veel hete kruiden eten weten ze brengen als maag gevolgen aandoeningen. Kurkuma kan helpen als je iets gekruid of gefrituurd eten. Het fungeert als een maag tonic die het stimuleert maagzuursecretie en pancreas sap, spijsvertering vergemakkelijkt.

Het wordt aanbevolen voor mensen die lijden aan dyspepsie, trage spijsvertering, chronische gastritis of verlies van eetlust. De aanbevolen dosering is 500 mg poeder, vier keer per dag, maar kan ook worden gevuld lege capsules.

curcumacurcuma

Curcumine voorkomt gassen

Kurkuma is zeer goed voor dit probleem. Omdat carminative helpt verdrijven darmgassen. Ook het verlicht koliek, dankzij componenten zoals eugenol. Het is bekend dat dit kruid is goed voor mensen die lijden aan maag atonie, winderigheid en zure dyspepsie.

Het heeft meerdere voordelen voor de lever

Kurkuma heeft een zeer goede effecten als een beschermer van de lever en galblaas tonic. Het helpt bij het verwijderen van galstenen, heeft anti-inflammatoire werking, maakt afvoer van de lever en galblaas legen.

We raden het eten in gevallen van cirrose, geelzucht, leverziekte of galblaas aandoeningen. Om van deze eigenschappen nemen, kook een liter water met 20 g kurkumapoeder en men liet 12 uur staan. Filter met een doek en drinken meerdere keren per dag.

curcuma7curcuma7

Kan de behandeling van sommige vormen van kanker

De wortelstok van de plant bevat 10 onderdelen antikanker (Tenminste), waaronder curcumine en beta-caroteen. Ze hebben allemaal een beschermend effect tegen huidkanker en de borst, dikke darm, de twaalfvingerige darm.

Het helpt het lichaam beter bestand tegen de effecten van drugs en behandelingen van kanker, zoals chemotherapie.

Het is een goede remedie om artritis te verlichten

Zij kunnen gebruik maken van de anti-inflammatoire eigenschappen van kurkuma patiënten met reumatoïde artritis, evenals degenen die lijden aan het syndroom (zeer vaak tegenwoordig door overmatig gebruik van de computer en mobiel) carpale tunnel.

Werkt door het verlichten van symptomen en aandoeningen, vooral als pijnstillers en geen effect of zeer hoge doses nodig zijn om een ​​aantal welzijn te bereiken.

Lees 5 Aanbevolen voedingsmiddelen om artrose te voorkomen

Het is een natuurlijk antidepressivum

Dit is één van de meest populaire toepassingen van kurkuma in de traditionele Chinese geneeskunde generaties. Deze plant / kruid gebruikt voor de behandeling van depressie en verwante stoornissen verdriet of ongeluk.

Huidige studies blijkt dat of consumeren geelwortelextract kurkumapoeder dient voor het zenuwstelsel stimuleren, maar zij heeft ook effect op het immuunsysteem en de stemming.

Waarom Het vermindert stress en zorgt voor een toename in de productie van serotonine. Het kan worden gebruikt bij patiënten met een depressie (emotionele of seizoensgebonden) en andere soortgelijke aandoeningen.

curcumacurcuma

Beschermt het hart

Kurkuma is een prachtige natuurlijke geneesmiddel voor de behandeling en het voorkomen van hart-en vaatziekten. Bovendien, zijn componenten helpen bij het verlagen van slechte cholesterol en triglyceriden, alle in de natuur.

Naast het leiden van een gezonder dieet, eet meer fruit en neventak gebakken en vet, artsen adviseren op smaak met kurkuma het voorkomen van cardiovasculaire problemen, zoals myocard ziekten.

Kan verhogen de verdedigingswerken

Zoals eerder gezegd, kurkuma is een grote bondgenoot van het immuunsysteem, dat wil zeggen barrières die ons beschermen tegen bepaalde ziekten, met name die optreden als gevolg van het virus. Dit kruid heeft een unieke hoedanigheid van immunomodulerende. Voeg in tijden van stress, in de winter en voorkomt testfase naar beneden verdediging en ziek worden (met name influenza).

Ontmoet 5 Sleutels tot een sterk immuunsysteem en waardig PSYCHOLOGICAL ontwikkelen

Het is een natuurlijke remedie voor ademhalingsproblemen

Kurkuma is gebruikt voor eeuwen voor de behandeling van bronchitis, zoals curcumine heeft een grote antibronquial en ontstekingsremmend.

Het gebruik ervan is perfect voor de behandeling van Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) en wordt geadviseerd bij patiënten met ademhalingsproblemen, dankzij de anti-oxidant, anti-inflammatoire en antibronquiales acties. Het wordt aangeraden om 500 mg kurkumapoeder driemaal per dag te consumeren, tijdens de maaltijd.

kurkumakurkuma

Het is antimicrobiële

Onderzoek beweren dat dit kruid biedt haar actieve ingrediënten die helpen elimineren microben, het voorkomen van wonden geïnfecteerd raken, bijvoorbeeld. Het is heel goed huis remedie voor salmonella, voor zijn antifungale activiteit en heeft de mogelijkheid om gram-positieve accu's te doden.

Reguleert menstruatie

Kurkuma heeft de mogelijkheid om de menstruatie te reguleren en de symptomen te verlichten voor de periode, zoals pijn in de onderbuik of het hoofd. Maar pas op, want te veel eten voorkomt ovulatie, net als orale anticonceptiva.

Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van kurkuma

Kurkuma verbruik is gecontra-indiceerd of wordt geadviseerd om te verminderen, in het geval van zwangere vrouwen of stadia van de lactatie, omdat het kan de gezondheid van de baby in gevaar brengen.

Het is ook niet toegestaan ​​bij patiënten met galblaas problemen, bij mensen met gastro-oesofageale refluxziekte (GERD), omdat het kan meer ongemak en degenen die net zijn bedienen, omdat het vertraagt ​​de bloedstolling, evenals het veroorzaken van extra bloeden veroorzaken.