8 beste remedies voor constipatie

Geoordeeld wordt dat een persoon lijdt aan constipatie bij problemen te evacueren hebben, hetzij door beperkt en harde ontlasting, of voor een langere tijd meer dan 72 uur.

terwijl, elke persoon heeft een andere Potty frequentie op basis van leeftijd, gewicht en type van dieet, Er wordt gezegd te lijden aan constipatie als het drastisch verandert en wordt drie of meer dagen.


Hoewel velen denken dat dit gezondheidsprobleem is mild, het is een feit dat Het moet tijdig worden behandeld om te voorkomen dat een chronisch probleem, of op te sporen een ziekte die kunnen worden veroorzaakt.

In de meeste gevallen, constipatie is te wijten aan uitdroging, slechte voeding en sedentaire levensstijl. Het kan echter ook een symptoom van meer ernstige gezondheidsproblemen die medische zorg nodig zijn.

Een van de eerste maatregelen die zijn genomen door mensen met constipatie is om een ​​soort van commerciële laxeermiddel nemen. Dit is echter niet aan te raden als het het lichaam kan afhankelijk daarvan worden gemaakt en kunnen andere bijwerkingen lijden.

Gelukkig, er zijn een aantal natuurlijke remedies die licht laxerende eigenschappen om de spijsvertering te verbeteren en omgaan met constipatie.

1. aloe vera sap

Sap-de-aloë-veraSap-de-aloë-vera

Aloë of aloë vera is een van die kruiden met meerdere voordelen voor de gezondheid, zowel intern als extern. Neem elke dag sap helpt om de dikke darm op natuurlijke wijze te reinigen en de verwijdering van afvalstoffen te vergemakkelijken.

Volgens Natural Standard, een stof genaamd aloin aloë hij verantwoordelijk is voor de bestrijding van constipatie.

Zie ook: Top 5 vruchten aan de dikke darm te reinigen: Ontdek ze!

2. Apple

Een van de beste voedingsmiddelen om te gaan met constipatie is de appel. Dit fruit bevat pectine, een stof die de darmfunctie bevordert.

Bovendien, Het draagt ​​een aanzienlijke hoeveelheid vezels die nodig zijn om de ontlasting te verzachten en hun uitwijzing te stimuleren, zoals blijkt uit de gegevens van een onderzoek van de Faculteit der Geneeskunde aan de Ohio State University (USA).

3. Banana

Deze heerlijke eten is ideaal om een ​​goede spijsvertering te ondersteunen en te verbeteren stoelgang. Het zorgt voor een goede hoeveelheid vezels, die fungeert als een krachtige natuurlijke laxeermiddel om de verdrijving van ontlasting te vergemakkelijken.

Een stukje banaan draagt ​​12% van de hoeveelheid van de aanbevolen dagelijkse gemiddelde vezellengte en ook het bevat fructo oligosachariden, stoffen die, bij het bereiken van de dikke darm, dragen bij aan een goede spijsvertering.

4. Green Tea

Tea-greenTea-green

Groene thee is populair geworden in de afgelopen jaren als een krachtige antioxidant drankje met veel voordelen voor de gezondheid. Een van deze belangrijkste voordelen is de mogelijkheid om bevordering van een goede spijsvertering en het stimuleren van de uitzetting van afvalstoffen die zich ophopen in de dikke darm.

Deze thee heeft een licht laxerende werking, dat helpt bij de bestrijding van constipatie.

5. Avena

Degenen die lijden aan constipatie moet onder meer haver in uw dieet.

Deze voeding bevat koolhydraten, vitamines, mineralen en vezels, die bijdragen aan een betere spijsvertering en het voorkomen van constipatie. Idealiter verbruiken bij het ontbijt, maar kan ook worden toegevoegd aan smoothies, soepen en salades.

6. Lijnzaad

Lijnzaad wordt gekenmerkt door een hoge genezende kracht, die grotendeels toegeschreven aan de hoge vezels en omega 3-vetzuren. Deze voeding heeft een lichte laxerende eigenschappen die kunnen helpen bij het verbeteren stoelgang om vuil te evacueren en het reinigen van de dikke darm.

Simpel gezegd een lepel gedrenkt lijnzaad in een glas water, laat 's nachts zitten en drinken de volgende ochtend vasten.

7. olijfolie en citroen

Olie-de-olijf-and-lemonOlie-de-olijf-and-lemon

Door het combineren van olijfolie en citroen remedie kan men een te maken natuurlijke laxerende stoelgang en bestrijding constipatie verbeteren.

Alleen verdunnen het sap van een citroen in een kop heet water en voeg een eetlepel olijfolie. Drink elke ochtend voor het eten geen voedsel.

Wij raden u lezen: Zorg voor je hart en de lever dankzij het warme water met citroen

8. appelazijn en honing

ander goede combinatie van een natuurlijk laxeermiddel te maken Het wordt verdund 1 theelepel appelazijn en 1 theelepel honing in een glas water. Meng alle ingrediënten en drink drie keer per dag.

Like this post? Please share to your friends: