Paardestaart is een medicinale plant met tal van gezondheidsproblemen eigenschappen, waaronder de hulp te elimineren vochtretentie, dus het wordt aangevuld diëten waarbij de persoon voelt zich opgeblazen. Bovendien, het is een uitstekend middel voor de huid, nagels en haar te verbeteren.

Leg al zijn eigenschappen, hoe moeten we nemen om ervan te genieten en waar we kunnen vinden. Sommige mensen zelfs ontdekken dat kan gaan dicht bij huis.

Properties paardestaart


Dit zijn slechts enkele van de belangrijkste eigenschappen van paardestaart of heermoes:

Het is diurética

Hij is misschien het best bekend voor het helpen om overtollig vocht in ons lichaam, verwijderen dankzij de inhoud ervan aan kalium, flavonoïden en sapónidos medicinale plant. U kunt maximaal te verhogen tot 30% van de hoeveelheid urine.

daarom Het wordt aanbevolen voor vochtretentie, oedeem, reumatitis, jicht, nierstenen en urineweginfecties, onder anderen.

Het is afslanken

Juist omwille van de diureticum eigendom, deze plant helpt ons gewicht te verliezen, maar we moeten van mening zijn dat we overtollig vocht niet zal elimineren indien niet vet.

Zie ook: 7 tips die u moet ervoor zorgen om het vasthouden van vocht te voorkomen

reinigen

Haar vermogen om vocht te verwijderen wordt toegevoegd aan giftige stoffen te elimineren, zodat deze plant, samen met anderen, zoals melkdistel, brandnetel, paardenbloem of klis, kunnen we ons lichaam zuiveren van toxische elementen.

We kunnen een remedie maken het zuiveren van een paar keer per jaar, in de herfst en het voorjaar, het nemen van de dagelijkse infusies van deze planten.

remineralizante

De hoge en gevarieerde gehalte aan mineralen maakt deze plant een krachtige remineraliserende. Het is ideaal om onze botten te voeden en verzwakking te voorkomen, zoals in gevallen van osteoporose of cariës, of om de genezing van botbreuken te verbeteren.

Het helpt ons ook in tijden van vermoeidheid, uitputting, vermoeidheid, herstel, bloedarmoede, onder anderen.

 Het verbetert de conditie van de huid, nagels en haren

Het hoge gehalte aan silicium, welke vorm collageen helpt, diep voedt de huid en nagels, en dankzij zijn reinigende eigenschappen stelt ons in staat om ze vrij van giftige stoffen en bacteriën en schimmels te houden. Zo paardestaart helpt voorkomen dat de verschijning van puistjes, eczeem en rimpels, en kan zelfs vervagen striae.

Het gehalte aan silicium profiteert ook het haar, versterking van de groei en het verbeteren van textuur. Het voorkomt ook grijs haar, kaalheid of roos.

6 trucs bekend om het uiterlijk van je striae te verbeteren

Het is regenereren, genezing en controles hemoragias

Paardestaart is een krachtige cel regenerator en Het helpt om wondgenezing te verbeteren en vlekken op de huid.

Mede dankzij zijn adstringerende eigenschappen kan beheersen of zelfs te genezen bloeden. Wij raden het in geval van een bloedende wonden, neusbloedingen, huidzweren of zeer zware periodes.

Verbetert de flexibiliteit van de pezen

Paardestaart is erg handig voor mensen die zware lichamelijke inspanning te voeren meestal of zij lijden aan pijnlijke pezen.

Hoe we de paardenstaart?

Ik neil-FarnworthIk neil-Farnworth
De meest voorkomende manier om het te nemen wordt toegediend, kokend installatie gedurende vijf minuten en ze te laten zitten nog vijf. Als we willen behandelen adviseren een bepaalde kwaal nemen van drie kopjes per dag voor een maand en een half later te rusten voor een paar weken. De behandeling kan gedurende het hele jaar worden herhaald.

We kunnen ook kiezen voor een siroop of extract. Daarna volgen we de fabrikant of de arts. En we kunnen gorgelen (voor aandoeningen van de keel, het tandvlees of zweertjes in de mond) of breng het naar buiten, omdat het fungeert als desinflamante en is nuttig in het geval van vaginale infecties, aambeien, herpes, eczeem, glaucoom, enz.

U kunt geïnteresseerd: 4 natuurlijke infusies voor mensen met spijsverteringsproblemen

Waar gaan we het krijgen?

Manuel M. Ramos horsetailManuel M. Ramos horsetail

We kunnen kopen in de gezondheid van voedsel, dieet of in sommige supermarkten, want het is een bekende plant. We kunnen krijgen om thee te maken of uittreksel of tabletten, afhankelijk van de intensiteit van de behandeling of onze comfort. Voor het laatste geval raden we u aan contact met een therapeut of arts.

we weten ook dat Natuurlijk kunnen wij vinden deze plant in de zomer op vochtige plaatsen, langs rivieren, meren en moerassen, vooral in de kleigronden. Het gebruikte deel is de steel geen blad, die opknoping schijven worden gedroogd.

Afbeeldingen met dank aan Manuel M. Ramos, uteart en neil-Farnworth