Rooibos te är mycket mer än en infusion. I Sydafrika, till exempel, är det en vanlig drink och kraftigt uppskattad för sin fantastiska näringsmässiga egenskaper. Det är kost innehåller ingen theine, är mycket mångsidig och välsmakande för gommen och främst en idealisk plats att ta hand om vår lever och hjärta resurs. Vill du veta mer om Rooibos te?

Det slående detta te är att du kan ha både varmt och kallt. Till exempel på sommaren är en underbar uppfriskande så frisk som ideal för hela familjen. Den är lämplig för barn, diabetiker, människor som vill gå ner i vikt eller vill ta hand om cirkulationen och hjärta. Rooibos te har en fruktig och exotisk smak som du kommer att älska. Låt inte att prova det.

Egenskaper hos Rooibos te


dig från Roiboosdig från Roiboos

Rooibos te är en av de mest speciella infusioner. Den kommer från en växt som heter Aspalathus, en liten buske hemma i Afrika. I själva verket, "Roiboos" betyder "röd buske". Te har en stark och fruktig smak, koffeinfritt. Vi kan kombinera med mjölk, honung, och även med andra drycker, i själva verket är det te som ger fler kombinationer. sedan se deras egenskaper.

hjärta Fördelar

 • Rooibos te har en underbart antioxidant, chrysoeriol, vilket hämmar förträngning och åderförkalkning.
 • Det hjälper oss också att förbättra vår kardiovaskulär hälsa, reglerar vår spänning, harmoniserar det vår blodcirkulation och sänker det onda kolesterolet (LDL). Många studier utförs, slutsatsen att Rooibos te konsumeras dagligen under sex månader reglerar funktionerna för hjärtat och minska kolesterol.

Vår lever skydd

 • De positiva hälsoeffekterna av rooibos te är välkända. I en studie utförd i Spanien, visade det sig att dess antioxidant hantera att aktivera AMPK enzym, som hjälper till att förhindra fettlever och utveckling av andra metabola sjukdomar. En stor bundsförvant, utan tvekan.
 • Också det hjälper oss avgifta och rena levern.

Lindrar andningsproblem

 • Tack vare chrysoeriol flavonoid uppnått dilatera bronkerna och fungera som en kramplösande. Det är mycket användbart för att lindra trängseln och förbättra luftvägs episoder av allergier.

Ta hand om vår hjärna

 • Den höga halten av antioxidanter i rooibos te, uppnådde lindra oxidativ skada på våra hjärnstrukturer, hålla smidig och bekämpa fria radikaler som ålder.

Lämplig för personer med njursten

 • Vanligtvis människor som ofta lider av njursten, inte kan dricka te på grund av sitt innehåll oxalsyra. Tja, Rooibos te har inte det här innehållet, Det ökar som en säker och hälsosam val för oss alla.

Välgörande för huden

 • Människor som lider av akne, eksem eller psoriasis, ordnade i rooibos te, en utmärkt allierad tack vare alpha hydroxy acid och dess zink. Två perfekta element för att ta hand om från insidan, och lindra sådana inflammationer.

Lindrar ångest och sömnsvårigheter

 • Om du tar på kvällen en varm kopp kommer att lindra ångest och ger dig möjlighet att kombinera en bra vila. Rooibos te har inget koffein, så att du kan dricka det lugnt innan sänggåendet för att dra nytta av dess lugnande egenskaper.

Hur man förbereder Rooibos te?

rooibos-te-rooibos-te-

 • Rooibos te är vanligtvis säljs i de flesta butiker. Men om du inte hittar i din vanliga infusioner avsnittet du säkert kommer att bli lätt att förvärva en naturlig Store. Inte dyrt, och det kommer att identifiera som en liten rödaktig torkade örter.
 • Du kan dricka det i te, värmer vattnet upp till en koka. Därefter går en tesked Rooibos. Det är viktigt låt stå i fem minuter. Du kan dricka upp två gånger om dagen, en på morgonen och före sänggåendet.
 • Rooibos kan också användas som förfriskning på sommaren, du bara måste göra samma infusion och lämna i kylskåp. Det är mycket uppfriskande, faktiskt vanliga bruk när man spelar sport, det är en dryck som får rehydrera snabbt och Det ger oss samma fördelar som en isoton dryck. Berätta som en kuriositet, om blandningar infusion av Rooibos med apelsinjuice eller ananasjuice, kommer smaken att bli ännu mer delikat och unika fördelar. Låt inte att prova det.