Fantastiska naturliga fördelar av rosor hud och hälsa

Roses har varit i århundraden en mer symbol för kärlek, passion och förförelse; men utöver det har de också använts av egenskaperna som de har för hud och hälsa. Fördelarna med rosor kan vi få genom sin lukt och dess kemiska komponenter; i själva verket dess historia som en blomma av skönhet kommer från antikens Grekland och Rom, av dem som säger att de använde den för att parfym, hudvård och dra nytta av många andra hälsofördelar.

Populärt de använde rosor att ge till paret för att dekorera ytor och skapa nya och vackra miljöer. De flesta människor vet inte de stora fördelarna som kan ha rosor för hudvård och hälsa; Av denna anledning i dag vill jag dela många av dess användningsområden och fördelar, så att du börjar betrakta som mer än en vacker blomma.

Roses fördelar för hud och hår


Rosor är en viktig allierad för den skönhet som kan dra nytta av kronbladen, rosenolja och rosenvatten. Här är några av deras användningsområden:

  • Skin tonic: rosenvatten används som en naturlig tonic för huden, vilket kommer att bidra till rena djupt medan mjuknar. Vi rekommenderar att en bomullstuss, fukta den med en bra mängd rosenvatten och gnugga på ansiktet med mild cirkulär massage.
  • Jämna huden: naturliga oljor som finns i rosor är idealiska för djupt återfukta huden, vilket ger dig en mjuk och smidig känsla. Rose olja är perfekt för dem med känslig hud.
  • Det fungerar som ett solskyddsmedel: att vara en rik källa till vitamin C, rose petaros fungera som ett solskyddsmedel. För detta måste du blanda gurka saft, glycerin och rosenvatten och tillämpa den på huden före solexponering.
  • Idealisk för akne: rosen är full av antibakteriella egenskaper som gör det till en bra allierad i kampen mot akne. Applicera rosenvatten kan hjälpa till att lindra irritation och rodnad i huden; Dessutom är det också används för att behandla hudsjukdomar såsom eksem och psoriasis.
  • Näring åt hårbotten: rosenvatten är idealisk för att ge näring och behandlar problem som påverkar hårbotten. Det hjälper också att stimulera blodflödet till hårsäckarna, främja hårväxt.

Roses fördelar för hälsan

te rosorte rosor

Bortsett från att vara stora allierade för skönhet, Roses har också många hälsoegenskaper som kan överraska dig.

  • Bra för diet: när det gäller kosten näring, kan en ros vara till stor hjälp för att komplettera de nödvändiga näringsämnen. Nypon som kommer från fröet pod från en ros växt De är rika på vitamin A, C, E och bioflavonoider; Tack vare detta kan vi säga att innehålla ett antal kosttillskott. De kan ätas ensam eller blandas också i sallader. Dessutom kan du dra nytta av rosenblad genom en infusion i sylt, vin och även sallader.
  • Det bidrar till att bekämpa olika sjukdomar: tack vare sina medicinska egenskaper, Roses har använts för att behandla hälsoproblem såsom halsont, diarré och även feber. Dessutom örter brukar erbjuda främst nypon, för att minska risken för infektion, rena blodet, förebygga njursten samt minska sina psykiska problem som depression, sömnlöshet och trötthet.
  • Det har goda terapeutiska effekter: Om vi ​​talar om aromaterapi, rosor är en av de bästa allierade eftersom det har kraftfulla terapeutiska effekter. Från rosor kan göras oljor, dofter och essenser perfekt för aromaterapi. För de stora effekter, är det idealiskt för att lindra stress, minska depression och slappna av sinnet.
  • Idealisk för vitalisering av kropp och själ: blomma te ros är idealisk för att ta bort gifter ur kroppen och styr känslor. Det rekommenderas för dem som är benägna att halsont, magproblem och diarré. Dessutom kan det också bidra till att stärka immunförsvaret.
Like this post? Please share to your friends: