Hölls torr mjuk, slät och ungdomlig hud

Varje dag vår hud utsätts för många faktorer som kan försvaga, påverkar dess skönhet och långsamt försämras din hälsa. Exponering för fria radikaler föroreningar, cigarettrök, höga och låga temperaturer, UV, livsmedel, etc., kan vara stjäla fukt till huden och gradvis accelerera tidigt åldrande. Att ha torr hud är inte ett alternativ för alla och självklart vill vi finna ett lämpligt sätt att ta hand om vår hud och tillbaka fukt som gör dem ser friska. Lyckligtvis finns det idag många bekymmer att vi kan ha med huden, för att främja hydrering och får alltid ser mjuk, smidig och ungdomlig.

Om du är den typen som tenderar att drabbas av torr hud, kom ihåg att denna typ av hud behöver mer vård och försiktighetsåtgärder. Här ger vi dig alla åtgärder för att bekämpa torrhet och få den mycket önskad huden.

Tips för en mjuk, smidig och ungdomlig hud

 • Om du är den typen som har ett bad med varmt vatten antingen på morgonen eller i slutet av dagen, kom ihåg att även om det kan vara avkopplande, du är inte gör någon tjänst på huden. Varmvatten och dusch förlängd tid kommer att minska naturliga oljor i huden och detta orsakar och förvärrar situationen för torrhet.  Satsa på varm dusch, inte mer än 15 minuter. Självklart, om du väljer kallt vatten, mycket bättre.
 • När det är dags att rengöra och torka huden, Den fungerar med stor delikatess och överväga de produkter du använder för rengöring. Om ditt ärende är torr hud, försök att använda ett rengöringsmedel som är speciellt utformad för att bekämpa torrhet. Använd den försiktigt med en svamp för bästa resultat. Vid användning av sprayer deodoranter eller antiperspiranter anmärkning som måste användas uteslutande i armhålorna, användning i andra delar av kroppen kan vara skadliga för huden. Slutligen När det är dags att torr hud, alltid gör det försiktigt klappa, inte gnugga.
 • Efter torkning av huden, håll fukt genom att applicera moisturizers, innehållande hyaluronsyra, lanolin, mineralolja och / eller vaselin. Dessa ingredienser är avgörande för att bekämpa torr hud. Dessutom, Du kan också välja naturligt alternativ, med hjälp av eteriska oljor eller en mask som innehåller återfuktande ingredienser.
 • Det är lämpligt att göra regelbundna exfoliering på huden minst en gång i veckan. På marknaden finns det många exfolierande produkter, men deras kemiska föreningar kan dessutom påverka torr hud. Det är av denna anledning som bör göra en peeling hemma med naturliga ingredienser som återfuktar, skyddar huden och eliminera döda celler.
 • Behåll en hälsosam kost rik på antioxidanter för att bekämpa fria radikaler. Syftar till att öka frukt och grönsaker till kosten samt hälsosamma fetter som omega-3.
 • Kom ihåg att dricka minst två liter vatten om dagen, det hjälper dig att hålla hydrerad och kommer definitivt att märkas i huden.

fuktgivande mask för ungdomlig hud


gurkagurka

Denna kraftfulla mask kombinerar egenskaperna hos tre mycket nyttiga ingredienser till huden, som djupt återfukta deras egenskaper, fördröjer rynkor och effekterna av för tidigt åldrande.

ingredienser

 • 2 matskedar vanlig yoghurt
 • ½ gurka
 • 1 matsked honung

Vad ska du göra?

Blanda alla ingredienser väl och sedan tillämpa den på huden. Lämna det på i 15 minuter och ta bort den med kallt vatten.

exfolierande mask för torr hud

Azucar.refinada.efectos.en.la.salud.2Azucar.refinada.efectos.en.la.salud.2

Denna mask är idealisk för att exfoliera huden och ta bort döda celler som ansamlas av olika faktorer som vi utsätts dagligen. Dess ingredienser återfukta huden, djup ren och hjälpa till att bekämpa tidigt åldrande.

ingredienser

 • 3 matskedar havregryn
 • 1 matsked socker
 • 2 matskedar honung
 • ¼ apelsinjuice

Vad ska du göra?

Blanda väl alla ingredienser i en skål för att bilda en pasta. När klar, tillämpa den på ren hud, vilket gör mild cirkulär massage. Låt stå 15 minuter och ta bort den med kallt vatten.

Like this post? Please share to your friends: