För närvarande är modetandbehandlingar lämnar väl glänsande vita tänder. Men produkter tillverkade med invasiv småningom skada beläggning av tänder, och är oåterkallelig. Du behöver inte gå till sådana ytterligheter, om du letar efter vita tänder inte tveka att prova följande naturliga produkter.

Hur missfärgade tänder?

Emaljen som täcker tänderna är något porös och vara "fylld" med vad vi äter. Det är därför om vi dricker vin eller äta blåbär, då är vi violett. Det är inget problem eftersom vi borsta våra tänder och klar, men det finns andra livsmedel och drycker som färgas tänderna mer pervasively och så småningom van lämnar en gulaktig eller brunaktig färg, riktigt fult.


Färgade såsom kaffe, te eller läsk de är på denna lista över "Stainers" tand. Även rökning och dålig munhygien hjälp skada bilden, det vill säga öka porositet emaljen.

dientes2dientes2

Syran av vissa livsmedel skada även på väg. Äta kött, mejeriprodukter, ägg, citrus, raffinerat socker, öl, konstgjorda sötningsmedel, kolsyrade läskedrycker eller vegetabiliska oljor förvärrar situationen. Vi kan också inkludera godis, men framför allt, hur ofta du förbrukar dem.

Ett typiskt misstag är att borsta tänderna precis ätit. Det är sant att förebygger karies bildas utan orsakar också emaljen inte har tid att återfå sin styrka.

På den motsatta trottoaren är livsmedel som hjälper dig att behålla vita tänder. Bland frukt och grönsaker är päron, äpplen, morötter, gurka, blomkål, sallad, broccoli och spenat. Några för sina fibrer, andra näringsämnen som skapar en skyddande film på tandemaljen, förebygga färgning.

tandborstningtandborstning

I sin tur tjänar de ostar eftersom de har protein och fett för att neutralisera syror från andra livsmedel. Också eftersom de stimulerar produktionen av saliv har fosfor och kalcium, vilket bidrar till remineralisera emaljen.

hem tandblekning recept

 • Gnid tänder i 45 sekunder med insidan av en apelsinskal, den vita delen mellan jordskorpan och segmenten, som kallas mesocarpio och substansen gör tänderna vitare. Borsta halv timme senare.
 • Gör en pasta av jordgubbe och natriumbikarbonat. Den första fungerar som en naturlig blekmedel. Bara krossa frukt och blanda med övriga ingredienser. Appliceras på tänderna och tillåta 20 minuter och skölj sedan. Vänta 30 minuter och borste som vanligt. Missbruka inte deras användning (om möjligt en gång i veckan eller varannan vecka).

dientes4dientes4

 • Daily äta en bit av papaya eller ens ett äpple. Dessa frukter bidra till att stärka tandköttet och medan vita tänder.
 • Sprid lite aska på tandborsten och tvätta som vanligt. Skölj med varmt vatten och sedan borsta med vanlig tandkräm.
 • Placera två matskedar salviablad i en kopp kokande vatten. Låt svalna och utför swish efter varje måltid. Du kan också tugga ett löv efter att ha ätit.
 • Blanda två matskedar väteperoxid med vatten. Suger lite bomull och gnid försiktigt på de färgade tänder. Skölj med vatten.
 • Tar en homogen pasta med en matsked jäst, 2 teskedar salt och lite vatten. Pensla med detta preparat som tandkräm.
 • Gnugga tänderna i två minuter med insidan av ett bananskal. Du kan utföra den här proceduren så många gånger du vill varje dag. Salicylsyra har utövat en utmärkt blekningseffekt i emaljen.
 • Blanda halv kopp jäst och två teskedar salt till en pasta. Borsta tänderna med det.
 • Gör kolpulver och plats i tandborsten, gnugga alla tänder. Även om det verkligen kan vara en konstig känsla (som i fallet med aska), många säger att det är den bästa lösningen för tandblekning.

Bakpulver att bleka tänderna

Alla huskurer som beskrivs ovan är mycket effektiva om du lämnar dina tänder ser pärlskimrande färg. Men alla är överens om att det inte finns någon bättre behandling än natriumbikarbonat. Det är ett mer ekologiskt och hälsosamt alternativ för tänderna, men också misslyckas med att använda tandkräm, om det är dina önskemål.

Häll ¼ tsk bakpulver i en kopp och våt tandborste med kranvatten. Doppa den i bakning så att du går stickning och borsta som alla tandkräm. Om du sätter en stor mängd, kan du ha en salt effekt eller syra i munnen, men oroa dig inte, du kommer att gå bara skölja noga med vatten.

Du måste dock komma ihåg detta sällan gör det i månaden, eftersom dess överanvändning kan skada tandemaljen. Kom ihåg att alla med rätt mängd och med en noggrann tillämpning. 1 rekommendera att göra mellan varannan vecka, sedan öka till en gång i månaden, inget mer.

Slutliga tips för vitare tänder

 • Håll alltid munnen ren
 • Borsta inte hårt
 • Floss
 • sluta röka
 • Minska konsumtionen av kaffe, te eller läsk
 • Använd ett sugrör

Bilder artighet av Marco Alexandre, torbakhopper, D. Sharon Pruitt Rupert Taylor Price, JavCon 117, Rory McLeod och Katy Warner.