Den leukonyki är en spik sjukdom som många människor runt om i världen. Dock är namnet på denna sjukdom inte känd. Det är de små vita fläckar eller gulnande som förekommer i naglar, Som en liten "små moln" som täcker en del.

Dess ursprung har varit föremål för skrönor för lång. När en fläck av dessa dök upp, trodde de att det var för var och en av de lögner som vi hade eller var på grund av avsaknaden av kalcium i vår kropp.

Är dessa några teorier?


Även om det kan låta övertygande någon av dessa berättelser eller teorier, i själva verket alla är fel. De fläckar, som visar sig vara fula, men ofarliga, vanligtvis visas eftersom "det har tidigare varit en inflammatorisk process eller trauma på nagelmatrisen orsakar keratinisering är onormal." Han förklarar Dr Pablo Unamuno, chef för dermatologi Hospital of Salamanca, medlem i spanska akademin för dermatologi och venereologi "Spiken växer en millimeter var tionde dag, så när vi ser fläcken i mitten av nageln det innebär att skadan inträffade två eller tre månader sedan. "

Enligt Dr Rosa Senan, milda stroke spikar, vassa eller aggressiva manikyr, kan kontinuerliga felaktiga bett eller nedskärningar orsaka nagelbanden spik små lesioner visas.

Finns det en behandling?

För närvarande finns ingen behandling av leukonyki. Helt enkelt måste vänta på spiken att växa för att klippa den del där den lilla plats dök upp. Du kan också dölja en mörk nagellack.

Om en plats visas bara på spiken, det är inte en situation du oroa dig. Men om vad som visas på spiken är en linje sida vid sida, det kan ha genererats skador. I detta fall är det nödvändigt att gå till hudläkare för en diagnos av problemet. En annan anledning till varför du ska träffa en läkare är att spiken kan börja dimma och klar betydligt, "I dessa fall är problemet inte i filmen, men i sängen (under nageln) och kan varna oss för vissa underliggande sjukdom ", varnar professor Unamuno.

Försiktighet för att undvika sjukdom

Vad huvudnagelvård för att förhindra denna sjukdom:

  • - kontinuerlig Hydration
  • - Använd inte grova borstar för att rengöra naglarna
  • - upprätthålla en balanserad kost
  • - Stryk inte ut överdrivet eller aggressivt.