Sage är en växt med många egenskaper för hälsan. Den ena är att hjälpa till att tömma magen, vilket gör den idealisk för kost viktminskning. Möt i följande artikel fördelarna med salvia.

Vad du bör veta om Sage?

Det är en art med medelhavs ursprung, som tillhör mint familjen och växer som en buske. Bladen är gröna och ovala färg, rött, rosa och vitt. Den har en lång historia som medicinalväxt och även som en ingrediens för många "potions". Det sades att som konsumerade salviablad förvärvade visdom.


salvia2salvia2

Sage har många användningsområden, från mat till skönhetsbehandlingar. Dess doft används i lotioner och krämer för hudvård, hår också. För hans smak, används i beredningar i köket. Några av egenskaperna hos salvia är:

 • Det är anti-inflammatorisk, så det hjälper till att lindra muskelvärk, reumatism eller artrit
 • Det är sammandragande
 • Det är en kraftfull antiseptisk, perfekt för att eliminera halsinfektioner
 • Det är spastisk, som används för magen eller muskelspasmer
 • Combat virus och bakterier
 • Det finns en hel del vitamin A och C
 • Stärker immunförsvaret
 • Lindrar andnings- och matsmältningsproblem
 • Det hjälper till att kontrollera blodsockernivån
 • Överdriven svettning ökar för deras torkmedelsegenskaper (för fall av feber)
 • Det är bevisat att tjänar till att lindra smärta i samband med menstruation
 • Lugna huvudvärk och magen
 • Förhindrar vätskeretention
 • Främjar läkning av sår

Du vet att salvia är kontraindicerat för kvinnor i laktationsperiod och för patienter med njursvikt eller autonom instabilitet. Detta är på grund av deras stora mängder thuyona, neurotoxiska i höga doser kan leda till kramper. I sin tur har abort kapacitet, så det rekommenderas inte för gravida kvinnor.

Har salvia för en platt mage?

Det är en mycket populär samråd och klargöra värt. Denna anläggning används i matlagning eller skönhetsbehandlingar och som tidigare sagt med utmärkta egenskaper för olika åkommor eller störningar är också mycket bra för dem som vill njuta av en platt mage på kort tid. Den är idealisk för kvinnor som bantning (och även män), eftersom bland fördelarna med salvia är det faktum att du kan reglera matsmältningen.

salvia3salvia3

Krävande te eller infusion salvia kan förhindra och lindra inflammation som produceras av magen krämpor, såsom på grund av intag av en stor mängd livsmedel (vad som är känt som en binge) eller äta vissa livsmedel som vi inte används ( såsom stekt exempel, choklad, osv). Det tjänar också till att inte sluta njuta av en "tillåten" under dieten, eftersom dessa livsmedel äts med förtvivlan och ofta faller ner ganska tung.

Infusion av denna anläggning kan också användas för att rena kroppen, eftersom kastas överbord gifter som skadar kroppen. Dess egenskaper måste säga att salvia stimulerar gallblåsan, det hjälper till att bekämpa förstoppning, främjar intestinal transit, eliminerar flatulens, Det tjänar till att utvisa de ackumulerade gaserna (en av anledningarna till att vi har svullen mage) och underlättar avlägsnandet av vätskor kvar i kroppen (särskilt i anklar, ben och fötter).

salvia4salvia4

Förbered en salvia te är egentligen mycket enkelt. Bara sätta 15 gram torkade eller färska (blad och blommor) per liter kokande vatten växt. Om du gillar mest naturliga preparaten, kan du ha en vis växt hemma (i en kruka i trädgården, på balkongen eller i köket där du anger rikligt med solsken) eller gå till kosten eller naturläkemedel och köpa torkad salvia precis som alla andra ört.

När vattenblandningar och salvia låt det sitta i ungefär tre minuter. Tillsätt sedan citronsaft efter smak och om du vill kan du sockra te med lite ren stevia eller honung. Osötad smak kan vara lite bitter, men beroende på dina inställningar.

Detta belopp kan ge upp tre till fyra dagar. Under denna period är det förutom att dricka infusionen nödvändigt att utföra en hälsosam kost, full av frukt och grönsaker, särskilt de som tjänar för en bättre rengöring och avgiftning av kroppen.

Du kan konsumera infusion av både kalla och varma salvia. Det rekommenderas att dricka på fastande mage på morgonen för att bättre stimulera matsmältningssystemet hela dagen, liksom att mer effektivt avlägsna fett och toxiner. Du kan lämna i en täckt behållare (flaska eller burk till exempel), i kylskåpet och dricka som iste när du är törstig eller göra en infusion med mindre salvia om det är vinter och vill värma kroppen eller njuta av en paus på jobbet.

Bilder artighet av zeevveez, Irene Grassi, Joao Medeiros, Seth Anderson och nociveglia.