Varför göra masker hemma? Eftersom det dagliga livet är mycket upptagen. vi har inte en sekund att andas mellan arbete, hem, räkningar, familj och de problem som uppstår ...! och all den spänning återspeglas i vår hud som rynkor, fläckar och slöhet.

Visst du undrar vad du ska göra, är verkligheten den att du inte har tid att gå till salongen och de bästa krämer är så dyra att du väljer att inte köpa Oroa dig inte! Lösningen ligger i dina händer, med hjälp av naturliga ingredienser kan vitalisera huden och förbättra dess skönhet.


I den här artikeln visar vi hur man bär en underbar hud med produkter tillverkade själv. med dessa 12 masker för ansiktet få det nytt ansikte du vill.

Faktorer som påverkar huden

Huden är det största organ i människokroppen och den första barriären mot patogener. Bland dess många funktioner som de inkluderar reglera kroppstemperaturen, skydda strukturer och ge förnimmelser såsom beröring och tryck. En slät, glödande hud är ett tecken på hälsa.

Men Det finns många interna och externa faktorer som negativt kan påverka deras utseende funcionamiento.Entre och korrigera dem kan lyftas fram följande:

 • Överdriven exponering för solljus.
 • Överanvändning av kemikalier, såsom smink, tvål, bland annat.
 • alkoholism
 • rökning
 • obalanserad och ohälsosam kost

Ur estetisk synvinkel har huden ansetts vara en symbol för skönhet av många kulturer. Idag är många kosmetikaföretag försöka hitta innovativa sätt att föryngra och skyddar huden. Den vanligaste formen av skönhetsbehandling är masker.

Men du behöver inte dessa dyra masker, som framställts av kemikalier. Genom att använda naturliga produkter och i ditt eget hem kan du förbereda de bästa masker för ansiktet. och Du kan göra en mask som passar behoven i huden, vad de är.

Du kanske är intresserad: Stress kan orsaka defekter i skalet?

Ansiktsmasker: skönhet och hälsa

Det finns inget mer uppfriskande än en naturlig ansiktsmask: Återfuktar, avlägsnar döda hudceller och bekräftar linjerna. Det finns flera typer av mask enligt hur de agerar på huden, så kom ihåg att du måste välja för att förbereda sig.

mascarilla2mascarilla2

Mask typer beroende på deras funktion

 • Mask spänna effekt: Det appliceras vått och i torrt tillstånd orsakar en stam som främjar blodcirkulationen och cellnäring.
 • Mask uppstramande effekt: Det applicerade våta och när torra orsaker spänning bekräftar vävnader.
 • exfolierande mask: Det gör att avlägsna döda celler och hud sekret.
 • fuktgivande mask: Förhindrar avdunstning av ytvatten av huden, vilket skapar en skyddande barriär och uppmuntra eliminering av rynkor och bekräftar ansiktsuttryckslinjer.
 • stimulerande maskDet stimulerar de ytliga kapillärer och främjar vävnad näring.
 • Lightening Mask effekt: Melanin absorberar överflödig, ta bort fläckar och fräknar.
 • renovadora mask: Tar bort döda celler av det ytliga skiktet och aktiva och accelererar cellförnyelse.

Tänk på att huden hos varje person har olika egenskaper, så reaktionen till vissa mask kan vara annorlunda också. En aspekt som påverkar effektiviteten av en behandling ansiktet hudtyp, antingen torr, fet eller kombination.

Lee: 8 sätt att bekämpa fet hud

De bästa masker för ansiktet

Tillbringar en timme på dagen eller natten till ditt ansikte, behöver den också din uppmärksamhet och ditt välbefinnande. Innan ansökan masken du behöver tvätta ansiktet och tar bort damm och svett.

Kom ihåg att Du måste förbereda bara det belopp som du använder vid tidpunkten, även om det ibland är möjligt att lämna masken över natten på en lergods inuti kylskåpet. Du kan använda dem varje dag, men det är att föredra att lämna huden i ansiktet vila en dag i mellan.

exfolierande masker

Mask 1: honung och mandel

För att förbereda de finaste hem peeling du behöver bara en matsked honung och två mandlar. Mandel krossade med murbruk för att ge ett fint pulver och blanda med honung, tillsätt sedan en tesked citronsaft.

tillämpa den försiktigt i ansiktet ger cirkulär massage och låt den torka i 15 minuter. Skölj med varmt vatten. Du kommer att känna föryngras.

kanel Honungkanel Honung

Mask 2: Honey

Du vill ha en smidig och mjuk hud? Honey appliceras jämnt över hela ansiktet. Låt det i femton minuter och sedan ta bort det med kallt vatten. Du ser hur bra det känns.

Mask 3: havre och mjukhet

Det är fantastiskt hur mjuk den är huden efter att ha använt den här masken. Basen är en halv kopp havre ska smälta eller krossa mycket bra. Då måste du lägga till en halv tesked honung, två matskedar av mjölk, två droppar geranium olja och två droppar kamomill olja.

Blanda väl och lägg pastan med fingrarna med hjälp av cirkulär massage. Déjala 15 minuter och ta bort det med varmt vatten. Din hud blir så smidig som en baby. Du kan lägga till mixen 5 droppar citronsaft om du har en fet hud.

fuktgivande masker

Mask 4: frukt

Vissa frukter är idealiska för att återfukta huden på grund av sin höga vattenhalt. Används till exempel en banan (banan) mogna och göra en pasta, som kommer att gälla i ansiktet och halsen försiktigt. Vänta 15 minuter och ta bort masken med kallt vatten för att aktivera blodcirkulationen.

Mask 5: gurka

gurka gräddegurka grädde

Vi vet den underbara egenskaper gurka: det är läcker, färska och perfekt för en balanserad kost. Tja, du kan inte föreställa de ändringar du kan göra i huden, Det är perfekt, särskilt om du har haft för mycket sol en dag på stranden.

För att göra denna mask bara skal en gurka och mala det mycket bra att en pasta (Glöm inte att hålla två skivor för dina ögon), sprida den över hela ansiktet och vila i 15 minuter. Bort med kallt vatten och se din hud fräsch och återfuktad.

renovadoras masker rynkor och mörka ringar

Mask 6: slät yta

Återigen honung och ägg, en blandning enastående för skönhet. Kombinera två matskedar honung med uppvispat ägg. Blanda med en matsked citronsaft och tillämpa den på ansiktet, massera försiktigt. Du känner dig som din hud är sträckt.

Déjala under 20 minuter torka ansiktet med varmt lättmjölk. Förtjusande behandling.

Mask 7: rosor och ungdom

Ja, det var sant vad hade kvinnor i gamla tider, något så flyktigt som en ros bevarar hemligheten med evig ungdom. Vill du prova det? sedan fem kronblad slipar färska rosor för att göra en pasta och låt verka i ansiktet i 15 minuter. Ta bort den med kallt vatten och se resultatet!

Mask 8: yoghurt

yoghurtyoghurt

Rynkor talar om erfarenhet och mognad, men ingen gillar, med denna mask på suavizarás. Blanda en kopp naturlig yoghurt med en tesked fänkålsfrön och en annan av ark av samma krossade växt.

Krämen bör vara homogen när lampetter i ansiktet. Låt det i 20 minuter och ta bort den med varmt vatten. Upprepa varje dag och din hud kommer att tacka dig.

Masker mot acne, finnar och blemmor

Mask 9: Tomat

Tomaten har varierat effekter på huden: fuktgivande, peeling och tensor. Om du vill att dessa irriterande finnar och pormaskar försvinner pica en tomat på mitten och börja gnugga ansiktet. Lämna det på i 15 minuter och ta bort den med varmt vatten Du ser resultatet!

tomattomat

Mask 10: Citron

Lemon är frukten av ett tusen använder Vem skulle tro att även bort fläckar! Tja, blandning av en matsked honung med en annan citronsaft.

Applicera med en bomullstuss på huden i ansiktet och låt stå i 20 minuter. Ta bort masken med en bomull och mineralvatten. Var noga med att rengöra bra, eftersom solexponering orsakar huden med citron fläckar.

stimulantia masker

Masque 11: jordgubbar

Om du känner dig torr hud använder denna magnifika naturlig kräm för att återfukta och ge näring. Strimlar flera av jordgubbar och blanda med honung. Applicera denna kräm på huden och låt stå i 20 minuter. Ta bort den med kallt vatten och känns som din skönhet tillbaka med ny kraft.

Diet-de-la-fresaDiet-de-la-fresa

Mask 12: närande kräm

Efter exfoliera är bäst att använda en närande kräm som stimulerar dina celler. Kombinera en matsked honung, en matsked av mineralvatten, en tesked rosenvatten och en matsked eller milkshakes. Applicera med en bomullstuss och låt verka i 15 minuter. Ta bort den med kallt vatten och tittar i spegeln. Visst du märker förändringar.

Att hjälpa din hud

Nu kan du välja masken du föredrar, men Kom ihåg att din hud är en återspegling av din hälsa. För att hålla den mjuk och unga bör också ha en balanserad kost, ta mer än två liter vatten om dagen och undvika rökning och alkohol.