7 använder kokosolja för skönhet

Kokosolja är en av de bästa allierade för skönhet som kan finnas i vår natur. Denna produkt har sedan urminnes tider använts för sina hälsoegenskaper, har det också blivit en av de bästa produkterna för hudvård och hår.

Denna ingrediens är perfekt för skönhet eftersom Det är ekologiskt, är mycket återfuktande, kan användas för många ändamål och luktar gott. Observera att detta är mycket viktigt att köpa extra virgin kokosolja eftersom marknaden finns det också andra oljor som inte har samma egenskaper som ekologiska. Vill du veta användningen av olja i skönhet?

1. Kokosolja som kroppen fuktkräm


Många moisturizers som finns på marknaden har hög vattenhalt och andra kemiska föreningar som vettigt när de appliceras återfuktad och mjuk.

Men med passerande timmar vattnet avdunstar och märkte som huden torkar igen. Däremot eteriska oljor återfuktar djupt och hålla huden smidig längre.

Kokosolja är en av de bästa naturliga fuktkrämer som kan hittas för hudvård. Egenskaperna hos kokos återfukta, mjuka och för övrigt bidra till att undanröja döda celler, förhindra tidigt åldrande av huden.

2. Scrub

Piel.asperaPiel.aspera

Kokosolja är en god allierad djupt rengöra huden och avlägsna döda celler som ansamlas varje dag. Du kan förbereda din egen peeling för ansikte och kropp baserat på kokosolja. Var uppmärksam på dessa instruktioner:

  • Använder en del av kokosolja med 2 delar av brunt socker eller salt.
  • Sätt kokosolja på låg värme och när varm, bör du hälla socker eller salt i potten under omrörning i 2 minuter.
  • Förhindrar socker smälter och innan detta sker Ta bort från värmen, låt stå några minuter och applicera på huden du vill exfolierar.
  • För bästa resultat, Vi rekommenderar att du använder exfolierande handskar. Du kan köpa i butiker eller apotek.

3. Hår balsam

Kokosolja fungerar som en utmärkt balsam, särskilt för de kvinnor som har tjockt, torrt hår. Kvinnor som har en tunn, fett hår bör undvika att använda denna produkt.

För att använda den, är håret fuktas och kokosolja appliceras från halva längden av håret och till topparna. Det vill säga, Det gäller inte på hårrötterna. Företrädesvis kvar på under 30 minuter och sköljdes med vatten.

Du kanske är intresserad förbereda en hemmagjord balsam för att stimulera hårväxt

4. Kokosolja att bekämpa akne

Acne-hormonellAcne-hormonell

Hudläkare Jeannette Graf enligt Allure Magazine, kokosolja är laurinsyra, en substans i stånd att bekämpa bakterier som orsakar akne. Graf klargör att denna produkt har varit effektiv i vissa patienter, men är inte helt bevisat. Det är dock värt att försöka.

Dessutom är det också sagt att kokosnötolja har antiinflammatoriska som hjälper bättre uppkomsten av ärr från sår.

5. Rengörings

Om du vill att återfukta huden i ansiktet och ögonfransar fördriva överdrifter av smink, är kokosolja din bästa bundsförvant. Denna produkt är idealisk för att ta bort överflödig mascara som vanligtvis vattentät. För detta behöver du bara fukta en bomullstuss med kokosolja och rengör ansiktet och ögonlocken.

6. Kokosolja att förhindra striae

strimmorstrimmor

Om du är i planer på att gå ner i vikt eller om du är gravid, observera att som ett resultat hudbristningar kan visas. Om du vill förhindra detta, kokosolja används endast i områden som är mest sannolikt att drabbas av striae (bröst, mage, skinkor, etc. armar,), företrädesvis varje kväll innan sängen.

Lär sex knep för att förbättra utseendet på dina hudbristningar

7. fukta spruckna läppar

Väderförhållanden, användning av vissa typer av läppstift kan vissa sjukdomar och andra faktorer påverkar hälsan hos läpparna och få dem att se torrt. Om du märker att dina läppar är sprickbildning och huden torkar, tillämpa lite kokosolja på dem och hålla dem hydrerad länge.

Like this post? Please share to your friends: