Kamomill är en av de mest kända örter som används av mängden läkande egenskaper och estetiska. Det är oftast intas som te, men kan också användas i krämer eller lotion formade.

Denna anläggning är redan tillämpas i det antika Grekland, Egypten och det romerska riket för att behandla olika åkommor. Det blev det populärt under medeltiden, när de konsumeras astma, nervösa besvär, illamående, hudåkommor, etc.


idag, Kamomill kan få det lätt i hela världen och det är mycket motståndskraftig mot alla väder, så det är planterad i en trädgård eller en kruka.

Några fördelar med att dricka kamomill

De viktigaste egenskaperna hos denna ört är antiinflammatoriska, antiallergiska, antibakteriella och lugnande medel. Det har också goda förmåner matsmältnings, så det rekommenderas att dricka en kopp kamomillte efter att ha ätit för att lindra smärta, lugna tyngd och även i fall av sår eller gastrit.

Det är mycket bra för behandling av respiratoriska sjukdomar såsom astma, förkylning, hög feber och bronkit. Samtidigt som inte kan sova rekommenderas att dricka kamomillte att få djupare drömmar. Det är också perfekt för kvinnor som lider av svår mensvärk.

Se även: Förbereda naturliga sirap och slemlösande klara Airways

Kamomill på estetik

Utöver att använda denna anläggning för medicinska ändamål, är det faktum som är intressant i sin skönhet eller kosmetisk användning. Till exempel, Den vanligaste användningen är att lätta hår: Kastanjer kvinnor som vill vara blondiner, använda den som en sköljning under sommaren, eftersom effekten av solljus åtminstone två ljusare nyanser uppnås.

Används lokalt, har bra hud. Krämer eller hemgjorda kamomill kataplasmer är utmärkta att regenerera vävnader och sköljningar är mycket bra för att läka snabbare kräfta sår eller herpes.

På marknaden kan du få kamomill i flera presentationerKrämer, eteriska oljor, lotioner och kapslar. Men den vanligaste och frisk är din infusion.

Du kanske är intresserad: 5 Naturliga teer som du kan använda som en tonic för ansiktet

Hur man förbereder kamomillte

Det är mycket enkelt för dig att njuta av en god kamomillte. Du värmer bara vatten till en koka i en kopp och sätta en matsked torrt gräs eller tepåsar (Köp dem i butiker och kost). Lämnar tre minuter och sila.

Du kan dricka detta te varm eller kall, beroende på vilken tid på året eller smak av varje.

Bild med tillstånd från Stevie-B