De är en riktig mardröm, eftersom det ofta ganska svårt att ta bort ... verkar vara "fast" på näsan (främst) och att det inte kommer längre. Och de är inte bara förekommer i ansiktet på kvinnor utan även hos män, även om de oftast inte ger stor vikt. Förebyggande eller eliminering av svarta fläckar är inte lätt: om du vill utrota måste ha tålamod och undvika att bli utbrott inom ett visst område.

Vad är pormaskar?

De kända och fula fläckar som kommer att visas i vissa områden, såsom näsa, haka, kinder eller runt läpparna, är döda celler, "blandade" med talg. De mörka genom oxidation som uppstår vid kontakt med ytan.


De är inte alltid relaterade till acne (till skillnad från vad som tros), men också till överproduktion i fet hud. Därför tenderar de att vara mer frekventa i de varmare månaderna.

points2points2

Pormaskar inte bara visas under tonåren. Om du har en hud som producerar för mycket bete och inte heller städa ordentligt, är det mer sannolikt att visas. Eliminera dem kräver tid och engagemang, men framför allt tålamod.

Det är viktigt att du håller en rutin för rengöring ansiktet både under dagen och natten. Om du svettas för mycket, inte dra tillbaka din makeup innan sängen eller inte du tvättar ansiktet med rikligt med vatten när du får på gatan, du är mer sannolikt att visas svarta fläckar.

Beroende på vilken typ av hud du har precisarás mer eller mindre tvättar. Du skulle aldrig glömma att återfukta ditt ansikte! Kom ihåg att när du har lyckats ta bort pormaskar, måste du fortsätta att hävda att rutin så att du inte visas igen. Försök att göra dina porer är rena och "stängd". Detta kräver att tvätta ansiktet med kallt vatten varje dag.

points3points3

Ibland gäller hemgjorda masker, gjorda med havregryn, yoghurt eller socker: är exfolierande par excellence.

Hur tar man bort pormaskar?

Det finns flera metoder för att ta bort pormaskar från ansiktet och bra att se dig. Här är vi den mest effektiva och populärt att bekämpa detta problem trick:

  • Köpa ett lim (en av de som används i skolan, icke-toxisk). Förångas ansiktet med varmt eller sätta en våt handduk vatten. sedan tillplica lim i områden där pormaskar är. Vänta tills den är helt torr. När hårt, ta bort det som om det var ett band. Om du vänder, kommer du se att det finns alla rötter prickarna.
  • Det andra alternativet är att använda badrummet och ta bort en efter en. hud Uppvärmd ansiktet med vatten från duschen till porerna expandera. Om du trycker sakta och försiktigt, kommer ensam, men bör vara ytlig för det. Ett bra alternativ är att använda pincett för att ta bort dem när de "ser ut" för huden. Detta förhindrar märken.

points4points4

  • Använd en mild peeling (kan vara hemlagad eller köpt mask) för att avlägsna alla döda celler. För att rengöra huden, torka den väl, vilket ger mjuka kranar med en handduk. Placera våta pad under cirka 10 minuter för att mjuka upp pormaskar. Torr brunn. Gun bomullstussar och placera en på varje hands: så inte glida över ansiktet och kommer inte att markera din hud. Tryck försiktigt tills den kommer ut.
  • Denna metod kräver en tandborste inte längre kommer att använda och tandkräm. Applicera pastan som om att borsta tänderna. Blöt borsten och ansiktet med varmt vatten. Varje dag innan du somnar några minuter borsta försiktigt i området, där svarta fläckar är. Sedan sterilisera borste med kokande vatten, även om det bara för detta ändamål öden. Tvätta ansiktet och tillämpa en fuktighetskräm.
  • Förbereda en lotion med limejuice, mandelolja och glycerin i lika delar. Applicera i ansiktet varje dag på natten och låta honom spela minst 15 minuter. Tvätta sedan ansiktet med varmt vatten. Så du eiminarás pormaskar och även kommer att minska fläckar i ansiktet.

points5points5

  • Vispa en äggvita och applicera över hela ansiktet, men framför allt i områden där pormaskar bildas. Placera två ark toalettpapper eller pappershandduk och vänta en timme innan torrt väl, det vill säga när papperet är svårt. Ta det försiktigt. Skölj hela ansiktet med varmt vatten. Torka utan att gnugga.
  • Skölj ansiktet med varmt eller varmt så att porerna öppet vatten. Därefter placeras i hörnet av handduken lite olivolja eller mandel. Lägg tandkräm ovan. Applicera försiktigt men bestämt över näsan eller i det område där du har svarta fläckar. Massage i cirklar. Om du ser att det är nödvändigt kan du upprepa mixen. Vänta 5 minuter och skölj med varmt vatten.
  • Handduks med spis eller kokande vatten. Utan du bränner, lägga den på ditt ansikte i tio minuter, tills den svalnat. Tvätta ansiktet med varmt vatten med en mild tvål. Skölj med kallt vatten så att porerna är stängda och tillämpar en fuktighetsbevarande som inte innehåller oljor. Applicera sedan alkohol och masseras under fem minuter. Sköljningar.

Bilder artighet av Bradley Gordon, Orin Zebest, Juan Pablo Olmo, Michael Coghlan, Javier Cohen, Eleazar