Symtom på en möjlig cancer hos kvinnor

Som så ofta vi har rekommenderat och många har hört i alla vårdcentraler eller kampanjer som genomförs över hela världen, förebyggande är det bästa sättet att motverka denna sjukdom, och att genom några mycket enkel och smärtfri tester kan upptäcka i tid och därmed förhindra spridning påverkar andra organ i kroppen.

För att få ha en av dessa symtom, rekommenderar jag att du inte panik, eftersom det betyder inte att du har sjukdomen, helt enkelt Detta är en guide varningssignaler att hålla dig alert och du kommer omedelbart att besöka din betrodda läkare, och han kommer att beställa några rutinundersökningar som kan utesluta tvivel. Om resultaten inte är tillfredsställande och positivt resultat, bör du inte misströsta. sedan Du måste känna tur, eftersom sjukdomen upptäcktes tidigt och därmed kan göra en behandling som säkert kommer att vara effektiva och sjukdomen kommer att besegras.

Plötslig viktminskning, utan någon uppenbar anledning


Har en betydande viktminskning utan uppenbar anledning, du gjorde inte diet eller motion för att gå ner i vikt är ett bekymmer att besöka din läkare omedelbart, eftersom Detta kan vara ett tecken på en möjlig cancer i bukspottskörteln, mage, matstrupe eller lunga.

Kräfta sår som inte läker

Om du lider av täta munsår på läpparna och tandkött också stanna mer än tre veckor bör du gå till din läkare, för om det är sant att dessa skador är mycket vanliga också hålla i minnet att dessa försvinner inom två eller tre dagar. När skador är långsamma att läka det är ett tecken på att det finns en allvarlig irritation i munslemhinnan och definitivt bör behandlas.

Ofta drabbas av feber

feberfeber

Den stora majoriteten av människor som lider av någon form av cancer ofta drabbas feber, särskilt om sjukdomen påverkar immunsystemet. Vi måste komma ihåg att vi alla har en episod av feber någon gång i livet, bara att det stora problemet är att de är mycket vanliga.

för stark magbesvär

Magbesvär kan innefatta smärta, svullnad, uppblåsthet, förändringar i tarmvanor, såsom diarré och frekvent förstoppning utan uppenbar anledning, rektal blödning, blodspår mörka i avföringen. Du bör konsultera innan någon av dessa tecken eftersom det kan vara en cancer i tarmarna.

permanent hosta

hostahosta

Om du har permanent hosta som varar mer än två veckor, oavsett om det är en torr hosta eller upphostningar, eller om vissa blodfläckar presenteras i slem eller om rösten blir hes ofta, Dessa kan finnas vissa symtom på lungcancer. Så om du upplever något av dessa symptom bör du gå direkt till en specialist.

hudförändringar

Om du märker förändringar i hudfärg, vissa fläckar som inte var tidigare, om nya födelsemärken eller förändringar i de bandmaskar, klåda, skorpbildning eller blödning visas, alla ändringar som du upptäcker i huden har att höras med en hudläkare så snart som möjligt eftersom hudcancer kan starta på det sättet.

leukoplaki

Leukoplaki är en vita fläckar i munnen eller på tungan, som kan orsakas av frekventa irritationer, som har orsakats av infektioner eller rökning eller alkohol, bör dessa skador behandlas så snart som möjligt, annars kan utlösa en oral cancer.

plötslig och ovanliga blödningar

En blod i urinen kan vara en cancer i urinblåsan eller njuren, blod i avföringen kan vara kolon eller tarmcancer, blödning slem kan signalera lungcancer, är onormal vaginal blödning säkert signal cancer i livmodern eller halsen på detta.

Oförklarlig blödning kan vara ett tecken på avancerad cancer, men det kan också vara bara början, det viktigaste rekommendation och du bör ha i åtanke är att träffa en läkare vid minsta misstanke om ett allvarligt problem.

Förtjockning eller knuta i ena bröstet

bröst~~POS=TRUNC cystorbröst~~POS=TRUNC cystor

Dessa skador kan visas av olika skäl, av denna anledning är det mycket viktigt att konsultera en specialist när vi hittar något onormalt i detta område av kroppen, för om det är en cancer som kan botas om de behandlas i tid. Testet för att avgöra om du startar en bröstcancer är genom mammografi, detta är ett mycket enkelt test som är smärtfri och görs på bara fem minuter, så det finns ingen ursäkt att inte ha detta test varje år utan att misslyckas.

Hur kan vi förhindra cancer?

Det viktigaste att tänka på att bekämpa cancer är att följa en riktig kost, där alltid massor av frukt och grönsaker bör vara närvarande även bör konsumeras många produkter som innehåller mycket fibrer, främjar god matsmältning och förhindrar tjocktarmscancer. Vi måste konsumera minst åtta glas vatten om dagen, På detta sätt kommer vi att hjälpa våra njurar fungerar korrekt och undvika komplikationer som kan vara lika allvarlig som cancer i urinblåsan eller njursjukdom. Om vi ​​tog en promenad och ingen sol gör detta måste vi tillämpa en bra mängd av solskyddsmedel, så undvika hudcancer.

Ett annat sätt att förebygga cancer som helst i kroppen är att uppmärksamma de ovan beskrivna signalerna, eftersom vi söker medicinsk praxis tentor och respektive studier för att avgöra vilken typ av skador som vi har och börjar practicarnos behandling som sannolikt ger bäst resultat.

Like this post? Please share to your friends: