Har vi känna igen symptomen på en hjärtattack?

Intressant, en av de vanligaste dödsorsakerna i världen, ofta inte får känna igen symptomen på en hjärtattack, och därför inte om personen i tid.

Hjärtinfarkt, hjärtattack eller hjärtinfarkt uppstår när artärerna som förser kroppen blir igensatta eller blockerade. Denna blockering resulterar i brist på blodflödet och förhindrar syrebrist i hjärtmuskelcellerna. Av hur tidigt detta tillstånd behandlas det beror på helt eller delvis död hjärtmuskeln sker. Därför en av nycklarna till att överleva en hjärtinfarkt och att konsekvenserna av stroke är lägre, är att lära sig att känna igen sina symtom - som är något ospecifik.

Symtom på en hjärtattack

Det vanligaste symptomet är smärta över bröstet att patienter beskriver som förtryck lika med om det fanns en stor vikt på bröstet. Men ibland smärtan är inte lika intensiv, och ibland personen inte ge betydelse tillskriva den till olika orsaker, stress, ångest, etc.

Dessutom bröstsmärtor är det vanligaste symtomet hos män, medan hos kvinnor är vanligare akut smärta i överkroppen, nacke, rygg och käke. Detta är en av anledningarna till hjärtinfarkt inte diagnostiseras hos kvinnor som snabbare än män.

Å andra sidan, ibland händer det att vi är vana vid att tänka på smärta i bröstet eller vänster som en synonym arm stroke och smärta i ryggen eller nacken inte beaktas som ett symptom av en hjärtattack .

Ofta bröstsmärta åtföljs av svår andnöd, måste personen andas med djupa andetag. Vid andra tillfällen andfåddhet kan vara det enda symtomet.

Den plötsliga och oförklarliga trötthet är ett av symptomen på stroke mer förknippas med kvinnor, men du kan ignorera det eftersom det kan vara mild att stanna ett par dagar.

den Illamående och kräkningar är andra symptom som uppstår mycket oftare hos kvinnor än hos män. Tyvärr kan dessa problem tillskrivas andra orsaker. Kom ihåg att om det finns illamående och kräkningar och andra symptom också, är det mycket troligt att personen som kräver omedelbar medicinsk behandling, antingen en hjärtattack eller någon annan orsak.

Som vi såg symtom på en stroke de varierar efter kön och även av varje person, och nästan aldrig är närvarande på en gång. händer inte heller vad vi brukar se i filmer, personen faller sjönk till golvet, desto mer sannolikt att personen känner sig yr och vimmelkantig och vill sitta vid start en hjärtinfarkt.

Dessa symtom ibland visas och en anledning som ignorerar signalen att en hjärtattack sker efter några minuter.

Fundera på om personen har riskfaktorer

Dessutom kasta den intensiva bröstsmärta, obehag eller smärta i armar, käke, nacke eller rygg smärta, trötthet, yrsel, andnöd är inte så lätt att vara associerade med en hjärtattack. så Det är också viktigt att tänka på om personen har riskfaktorer som predisponerar en hjärtattack, såsom ateroskleros eller andra hjärtsjukdomar, övervikt, rökning, om personen befinner sig i en period av hög belastning.

En annan viktig faktor är ålder: risken för hjärtinfarkt bränder sedan vid 40 års ålder hos män och kvinnor efter 50 år.

För att ge ett tydligt exempel: en fet man över 50, rökning och har någon av de symtom som nämns eller bröstsmärtor och yrsel är mycket sannolikt att drabbas av en hjärtattack. Därför måste man ta till akutvården omedelbart.

Bild med tillstånd från Creative Commons Design.

Like this post? Please share to your friends: