Det råder ingen tvekan om att lök De är ett livsmedel som inte kan missa i vårt kök. Vi bidra smak till våra måltider och finns i otaliga rätter och förrätter. De har också många egenskaper för vår hälsa. Möt hur man skörda lök hemma i nästa artikel.

Tekniska data lök gröda

Lök är en av de växtarter planteras längre. Det är mycket mångsidig och fördelaktigt för vår kropp. Du kan plantera den i trädgården så mycket som i en kruka, så länge du uppfylla vissa krav, som är:

 • Planteras direkt i marken.
 • Plantering säsonger är våren, sommaren och vintern (inte falla).
 • Skördetid från plantering fram till skörden är fyra månader.
 • Om vi ​​vill att plantera i krukor, måste de innehålla minst tre liter vatten eller ett djup på minst 20 centimeter.
 • För växt lök i trädgården, skall avståndet mellan varje planta vara 15 centimeter och mellan raderna för plantering 40 cm.
 • När det gäller typen av mark, måste du veta att löken behöver en näringsrik jord och gödsel att växa. Han gillar landet med torv, slam och en del sand. De tycker inte om alltför sandiga och lerjordar.
 • De element som jorden är kalium och fosfor, inte kväve. Därför är det lämpligt att sätta en bra lager av kompost före plantering båda krukväxter och trädgård.
 • Lök föredrar platser som är i full sol, särskilt under de veckor då lamporna bildas.

löklök

 • Under hela dess livscykel kräver lite vattning lök, med undantag för vegetativt stadium, dvs innan lampan bildas. 20 dagar före skörd är det lämpligt att stoppa vattning.
 • Skörden sker när hörn av bladen är gula, vrid och bryta. Det är då mogna lök. För att lyfta lökarna en gaffel för att undvika skador på huden och lämnar dem halvt begravd under några dagar används. Sedan tar dem ur potten trädgård och lämnas att torka i solen två veckor.
 • Det är viktigt att frigöra till lök ogräs eller ogräs och förhindra lidande plötsliga förändringar i luftfuktigheten.
 • Den idealiska temperaturen för lök är 15 till 25 ° C i tillväxtstadiet för lökarna och det är förenat väl med andra grödor: jordgubbar, morot, gurka och tomat. Det rekommenderas att inte associera med baljväxter.

Tre gånger lök plantering är:

 • I slutet av sommaren
  I ytan spåren antingen separat växt från den andra. I macetero frön de kastas slumpmässigt utspridda. Är täckta med 1,5 cm kompost och något åtdragna fält.
 • på vintern
  I områden där vintrarna är oftast mycket starka och snöiga, rekommenderas att först skapa seedbeds (små anläggningar) och lämnar dem i växthuset, gården eller inomhus. Så vi har små lökar och redo att transplanteras på våren. Detta görs med torr jord och med ett spår storlek grönsaker.
 • på våren
  Endast rekommenderas vid följande sommaren våt och kall eller har ingen plats att lagra lök. Separationen mellan varje våning bör vara 10 cm och endast när den har nått den 10 cm. Våren är den bästa tiden att plantera lökar istället för frön. Gör hål var 15 cm på en rad. Ange en glödlampa i varje hål, lock och dra åt jorden ordentligt.

Lök och vitlökLök och vitlök

Plantering lök i kruka

Om du inte har utrymme hemma för att bygga en trädgård (eller mark), kan du experimentera med plantering i krukor eller krukor på balkongen, terrass eller uteplats. Det är enklare än du tror att du inte behöver göra något trädgårds kurs eller bli bonde natten. Bara förbereda marken, sätta upp webbplatsen och välja krukor.

Det första du bör göra är att ha en god organisk jord att sätta i krukorna. Du kan köpa den i en plantskola (i så fall välja vilken är svart eftersom det är den mest betalas). Ingenting i världen skulle du kastar gödselmedel eller konstgödsel, för även om de kommer att göra anläggningen växer snabbare, är skadliga för hälsan. Dessutom, om du planterar i ditt hem beror på att du vill äta hälsosammare saker, säkert.

Om jorden är mycket torr "kaka" eller en ljus färg, kan kombineras med en jord med gödsel, god mörk svart färg. Låt näringsämnen nöja sig med två veckor före plantering.

lök muffetlök muffet

Krukorna måste vara minst 20 cm djup och 30 cm bred. Om vi ​​planterar fröet, även vi måste lämna 15 cm mellan varje hål, för då växer och inte har utrymme. Om vi ​​ska göra seedbeds du bättre förbereda dem innan och placera dem i potten när de nått 10 cm hög.

Under de första två månaderna bör du vattna dem varannan dag och lämna dem på en plats med tillräckligt solen. Du kan lätt odla dem efter fyra månader. Försöker att uppmärksamma varje dag för att känna tecken på anläggningen, vad som saknas och vad du har kvar. Du kan experimentera tills du blir en expert.