Vi måste ta hänsyn till detta: symptom på en hjärtinfarkt hos kvinnor är ofta skiljer sig från män. Därför alltmer stigande kvinnliga dödlighet när det gäller hjärtinfarkt. Totalt brukar kamouflerade med trötthet, vet smärtor vet inte känner igen ... värt sedan gräva lite i temat för vår skull.

Symtom på hjärtsjukdomar hos kvinnor

Vård för hjärtatVård för hjärtat


Vi måste lägga undan den klassiska bilden av en man som håller sin arm eller röra bröstet innan drabbas av en hjärtattack eller lider av kärlkramp. Ny forskning som publiceras i den medicinska tidskriften "British Columbia" berätta eftersom indexet hit med en hjärtattack är 19% för kvinnor jämfört med 13,7% för män. Det vill säga, är något som händer.

Och att något är som ofta kvinnor har symptom som inte betalar för mycket uppmärksamhet eller inte tar på allvar. Ibland är de mer bekymrade över sina familjer innan riktar sig till sig själva. Måste vara försiktig, det är därför viktigt att vi vet följande varning.

1. Bröst Pressure

Ibland kan vi känna en brännande känsla i bröstet, ett tryck som gör oss trötta. Du kan förväxlas med ångest, berätta själv att du är nervös om de skyldigheter som varje dag. Men om du känner att du har denna känsla varje dag, se din läkare för att hålla dig en check. Hos män är det vanligt till exempel att detta tryck börjar i bröstet och sedan flytta armen så konstigt stickningar, men kvinnor börjar vanligtvis som en samlingspunkt bröst, och i allmänhet svarar på angina.

2. Akut smärta i överkroppen, nacke, rygg och käke

Pain-in-the-back-ländryggenPain-in-the-back-ländryggen

Detta symptom kan vara belägen som smärta i båda armarna, rygg, axlar, nacke, käken eller övre magen (ej nedanför naveln). Komplicerade rätt? Därav denna typ av obehag ofta förknippar med skelettsmärta, benskörhet, till exempel, så vanligt i oss. Det vill säga, vi betalar inte mycket uppmärksamhet eftersom vi tycker att det är trött eller helt enkelt för att minska skelettsmärta med anti-inflammatorisk.

Men aldrig glömma. Eftersom ryggsmärta, nacke eller käke är ett vanligt symptom på hjärtinfarkt hos kvinnor än hos män.

3. onormal trötthet och andfåddhet

trötthettrötthet

En sak att tänka på är att det är brukligt för män, känsla och små meddelanden när de utför en fysisk aktivitet. De arbetar och plötsligt var förlamad arm eller inte kan andas. Men dessa symtom försvinner när de vilar. Men kvinnor är olika, hjärtinfarkt uppstår ofta däri när en sådan sitter eller sover. Det vill säga, kan slaget själv anländer till vila än aktivitet. Men det finns symptom att vara uppmärksam, glöm inte .. en mycket överdriven trötthet, ovanlig, smärta i övre bröstet ... Titta alls när du klättra trappor, om du uppfattar som kostar dig en hel del, känner du dig andfåddhet, tillsammans med det klassiska tryck över bröstet som du nämnde, tveka inte, kontakta din läkare omedelbart.

En annan aspekt att komma ihåg: sådana män drabbas ofta svimning och vi varnar för att det finns ett hjärtproblem. Men vi lider små STUNS du inte har för att nå medvetslöshet. Därför är det vanligt att inte ta dem på allvar. Det är ett förbiseende som inte bör glömmas bort, några bevis bör beaktas.

4. Känsla queasy

buksmärtabuksmärta

Obehag, uppblåsthet. Vad vi äter vi mår dåligt och drabbas av en sorts syra som ofta slutar i kräkningar. Det är mycket lätt att förväxla dessa symtom med någon annan sjukdom med någon annan dagliga besvär som gastric reflux ... men inte förbise. Speciellt om detta magbesvär är alltid åtföljs av en karaktäristisk kallsvett. Plötsligt du känner dig trött, skakningar, magont och en mycket akut nöd.

Avslutningsvis bara säga att de flesta hjärtinfarkter och angina pectoris, ofta ger oss ledtrådar, ledtrådar och besvär och varna oss. Det största problemet är att kvinnor tenderar att relatera dessa dimensioner med andra saker, med vardagliga trötthet med ryggont med varje dag, med de nerver eller stress som griper magen eller bröstet ... Ha det i åtanke. Om du ser denna trötthet är mer överdriven varje dag, om du har svårt att andas eller känna ångest, se din läkare för att göra dig en examen. Inte kantra alla dina ansträngningar i att ta hand om andra, även Lyssna på dig själv. Dags att fånga hot om angrepp kan rädda liv. Glöm inte!