Kvinnor i alla åldrar, längd, vikt och aktivitetsnivå behöver konsumera en mängd olika vitaminer för att leva ett hälsosamt liv och förebygga olika typer av hälsoproblem i framtiden.

därför Om du vill behålla en hälsosam diet plan du måste lära dig vilka är de bästa vitaminer din kropp behöver. Här är några av de bästa vitaminer för kvinnor.

vitamin A


Detta vitamin innehåller antioxiderande egenskaper. Kvinnor i alla åldrar bör konsumera vitamin A, eftersom det hjälper till att bygga och stärka ben och tänder, mjuk, hud och slemhinnor vävnader. Vitamin A minskar också risken för kroniska sjukdomar, förbättra synen, fördröjer åldrandet och öka funktionaliteten av immunsystemet. 

Du hittar detta vitamin i livsmedel såsom morötter, cantaloupemelon, squash, aprikoser, tomater, vattenmelon, guava, broccoli, kål, papaya, persika, röd paprika, spenat, hela ägg, lever, mjölk och berikade spannmål.

vitamin D

Det är känt som ett fettlösligt vitamin, som Det bidrar till att aktivera kalcium och fosfor, som är viktiga för att upprätthålla starka ben. Detta vitamin minskar risken för multipel skleros, reumatoid artrit och olika former av cancer. Det kan också bidra till att minska symtomen på premenstruellt syndrom och skydda synen. D-vitaminbrist kan leda till ben för att försvaga och bidra till benskörhet. Daglig exponering för solljus under några minuter kan ge din kropp den nödvändiga dosen av vitamin D.

Du hittar detta vitamin i livsmedel som fet fisk, berikade mjölk, lever och ägg.

vitamin B6

Även känd som pyridoxin, är det viktigt och nödvändigt att njuta av ett friskt immunsystem. Denna speciella vitamin också Det hjälper till att producera hormoner och kemikalier i hjärnan, vilket bidrar till att minska depression, hjärtsjukdomar, minnesförlust och hålla blodsockret i blodet. Gravida kvinnor bör innehålla vitamin B6 i livsmedel för att undvika den så kallade graviditetsillamående. 

Du hittar detta vitamin i livsmedel som berikade spannmål, avokado, bananer, kött, bönor, fisk, havregryn och frön.

vitamin E

E-vitamin har anti-aging egenskaper. Detta vitamin hjälper också till att förebygga hjärtsjukdom, grå starr, minnesförlust, och vissa cancerformer. E-vitamin är viktigt för friskt hår och hud, Det är därför det ingår i många hårvårdsprodukter och hud.

Hitta detta vitamin i livsmedel som vetegroddar, hasselnötter, mandel, spenat, margarin, majsolja, torskleverolja, jordnötssmör, safflor och solrosolja.

C-vitamin

Känd som en immunitet booster, har C-vitamin många hälsofördelar för kvinnor. Hjälper fixa läkningsprocessen (dvs efter förlossningen), främjar vävnadstillväxt och minskar risken för vissa cancerformer, hjärtsjukdomar och vävnadsskada. Den spelar också en viktig roll i bildandet av röda blodkroppar.

Du hittar detta vitamin i livsmedel som broccoli, grapefrukt, grapefruktjuice, kiwi, apelsiner, guava, peppar, potatis, jordgubbar, kål, paprika och tomater.

1552383685_56e2ae46c71552383685_56e2ae46c7

Varje vitamin utför en specifik funktion i kroppen. Om du inte tar nödvändiga vitaminer beroende på din ålder, kan du drabbas av allvarliga hälsoproblem. Det är därför det är mycket viktigt att få dina vitaminer från den mat du äter eller vitamintillskott.

Foton med tillstånd Vincent Boiteau och Hamed Saber