10 Fördelar med en kram för vår hälsa

Alla någon gång i våra liv känner ett behov av att ge och få en kram för att må bra om oss själva, känna stöd, lycka och kärlek. emellertid Det har visat sig att kramar fördelarna går utöver känslor och direkt påverkar vår hälsa oavsett vilken ålder vi är.

En studie av forskare vid Duke University i USA fann att människor behöver få kramar och smeker från födseln. Fysisk kontakt spelar en viktig roll i utvecklingen av nervceller papper och så att de inte dör, är det viktigt att uppmuntra dem sedan vi började leva.


Även om det inte finns en exakt siffra kramar vi behöver för vår hälsa, har olika studier funnit att tack vare dem kan vi minska och förebygga vissa sjukdomar både fysiska och känslomässiga.

När vi omfamnar vi släppa stress, ångest, depression och skapa ett slags förtroende för oss själva. En studie från University of North Carolina, säger när vi anamma andra, oxytocin, eller bättre känd som kärlek hormon, ökar och förbättrar hälsan hos vår kropp.

Hur Abrazoterapia direkt gynna oss?

Som nämnts ovan, kramar direkt gynna vår fysiska och emotionella hälsa. Idag kommer vi att ha många fördelar för ditt liv att omfamna en person, oavsett laso av tillgivenhet som förenar dem, vanligtvis vi haft kramar vi ger till människor som vill, men är också mycket effektiva när vi gör det med olika människor.

Att vara tydlig med detta, titta på alla fördelar med Abrazoterapia:

Det minskar stress och ångest

Kramar och fysisk kontakt i allmänhet, minska produktionen av ett hormon som kallas kortisol, vilket främjar stress. Genom att minska detta mängden serotonin och dopamin ökas, som omedelbart kommer att ge känslor av komfort och lugn.

Sänker blodtrycket

blodblod

Med kramar vårt aktiverad nervsystemet hormonet oxytocin frigörs och aktivera en hud mekanoreceptorer kallas Pacinian kroppar, som ansvarar för att sänka blodtrycket.

Förbättrar immunförsvaret

Vid mottagning eller ge en kram vårt immunförsvar aktiveras och främjar skapandet av vita blodkroppar. Tack vare detta kan vi förebygga många sjukdomar och förbättra vårt försvar när vi känner svag.

kardiovaskulära fördelar.

Enligt Karen Grewen, forskare vid University of North Carolina, kramar med människor som älskar ökar nivån av oxytocin hos både män och kvinnor; Tack vare detta hormon får vi stora fördelar för hjärthälsa och hjärt-kärlsystemet.

Minskar risken för demens

demensdemens

Kramar uppmuntra oss, ger oss trygghet och balansera vårt nervsystem, av denna anledning kramar från tidig ålder minskar risken för demens.

förbättrar humör

När du går igenom en dålig tid i ditt liv, kan kramar vara lösningen för att känna lycka. När vi omfamnar serotonin stiger och tack vare detta så småningom vi återfå vår goda humör.

Föryngrar kroppen

När omfamna transportprocessen stimuleras syre till vävnader och tack vare detta  vår kropp förlänger livet fullt förhindra celler åldras och ge längre ungdom.

slappnar av musklerna

muskelsmärtamuskelsmärta

Kramar stimulerar cirkulationen i mjukvävnad och på grund av detta kan lindra muskelvärk och släppa spänningar.

Skapar förtroende och säkerhet

Kramar få oss att känna stöd och säker, tack vare denna säkerhet som främjar nära kommunikation med både människor och allmänheten genereras. En kram innan tala inför publik kommer vi att prestera bättre.

Höjer självkänsla

Många experter associerar självkänsla med fysisk kontakt vi fått sedan vi var barn. De känslor upplevde i tidig ålder markera oss för livet och därmed vår förmåga att älska varandra och respektera varandra för resten av våra liv ökar.

När vi omfamnar vi känner älskad, säker, speciell och viktig för människor runt omkring oss, eftersom det matar vår självkänsla och egenkärlek återstår.

Like this post? Please share to your friends: