Anemi är en sjukdom som orsakas genom att minska mängden av hemoglobin i blodet, vilken den är huvudsakligen orsakas av brist på järn eller malabsorption av denna komponent. Denna hälsoproblem är en av de vanligaste näring i världen, främst drabbar kvinnor och barn. Som ett resultat kan härledas från lindriga problem eller allvarliga hälsa, beroende på den specifika orsaken till tillståndet av anemi.

Även om, förutom järnbrist, kan anemi resultera från andra faktorer, såsom avsaknad av folsyra och vitamin B12, ärftliga faktorer av blodceller och även kroniska sjukdomar; Experter har funnit att bra kost är nyckeln till förebyggande och behandling. Här nämner vi den mest överraskande att bekämpa anemi och vinna kampen mot denna hälsokost.

spenat


Denna spektakulära gröna grönsaker kännetecknas av sin höga järnhalt, fibrer, vitamin A, B9, C och E, beta-karoten, och en betydande källa till kalcium. Alla dessa egenskaper gör den till en av de bästa allierade att bekämpa anemi, så Det rekommenderas att konsumera halv kopp spenat per dag, för cirka 20% av järn näringsämnen. På samma sätt är andra gröna bladgrönsaker som broccoli, grönkål, sallad och vattenkrasse rekommenderas också.

köttprodukter

De animaliska livsmedel står för merparten näringskälla av järn, som också innehåller järn "hem" absorberas upp till 30% från vegetabiliska livsmedel. konsumtion av rött kött, lever, patéer, fisk och skaldjur, är fet fisk rekommenderas, bland annat.

havre

havrehavre

Två matskedar av havre kan nå för att ge 4,5 mg av järnhalten i kroppen. För detta speciella fall är det rekommenderat att köpa befäst mjöl gröt, eftersom den har en extra bonus på B-vitaminer

jordnöt

Jordnötter kan också bidra till att uppfylla de dagliga behoven av järn, så det rekommenderas att äta en handfull per dag. jordnötssmör, som kommer att ha liknande förmåner till jordnötter rekommenderas också. Likaledes, andra nötter ger också järn, såsom plommon, russin, torkade aprikoser, torkade persikor, mandlar, fikon och datum.

ägg

Konsumera-äggKonsumera-ägg

Om du upplever ett problem som anemi, bör du se till att din kost inte saknas det lite ägg. En enda ägg kan ge upp till 1 mg järn, och inkluderar därför ofta ger ett generöst utbud av näringsämnen till kosten med en liten mängd kalorier. I detta fall är det rekommenderat att konsumera ägg med ett glas apelsinjuice, eftersom detta främjar upptaget av järn i kroppen.

Fullkornsbröd

Enligt undersökningar, en skiva fullkornsbröd kan ge upp till 6% av dagsbehovet av järn i kroppen. andra fullkornsprodukter, såsom pasta, flingor och ris, som är effektiva för detta problem rekommenderas också.

granatäpplen

Granada7Granada7

Granater har en betydande källa till järn, vilket tillförs blodet. Tack vare dess egenskaper, är det mycket effektivt för att behandla anemi. Dessutom, detta livsmedel är rik på vitaminer, fibrer och kalium, som stimulerar frisk blodflödet.

tomater

Tomater är en rik källa till vitamin C, vitamin E och beta-karoten, essentiella näringsämnen för behandling av anemi. Att ta upp näring Det rekommenderas att dricka ett glas tomatjuice varje dag, undvika drycker som läsk, kaffe eller energidrycker, eftersom de kan stoppa processen av assimilering av järn i kroppen.

grönsaker

linserlinser

Baljväxter är en av de största naturliga källor av järn, så de är nyckeln till behandling och förebyggande av anemi. Bönor, linser, soja, kikärter, bland annat ge upp till 5 mg järn i en kopp. Speciellt linser har en mer kraftfull effekt och även berikas med protein och är låga i fett, så de är starkt rekommenderat för att behandla anemi. Det är tydligt att ordentligt bör vara beredd att dra nytta av alla dess fördelar.