Fördelar med mandel på vår hälsa

Mandel är erkänd som en av de mest näringsrika nötter och förutom att ha en läcker smak är mycket fördelaktigt för hälsan eftersom De hjälper till att förhindra många sjukdomar.

Mandel bidra till att stärka ben, låt huden och håret ser frisk och återfuktad.

förhindrar sjukdomar


Otaliga studier av experter har visat att människor som äter mandlar regelbundet, är omkring fem gånger i veckan, De har en femtio procent mer sannolikt att minska risken för hjärtinfarkt och andra hjärt-kärlsjukdomar. Mandel stärka och skydda väggarna i artärerna mot skador som kan uppstå i dem. De rekommenderas också för att minska risken för cancer.

Ben och tänder

På grund av dess höga halt fosfor, mandlar är en kraftfull mat för att skydda och stärka ben och tänder. Det är mycket viktigt att vi är klart att vi måste ta väl hand om hälsan hos våra ben och tänder, och bara äta mandel några gånger i veckan vi kan uppnå.

Idealisk för viktminskning

Mandel innehåller fett, men det gör inte ont alls metabolism, å andra sidan de som använder dem regelbundet kommer sannolikt inte att gå upp i vikt och är tunnare.

De är mycket bra för hjärnan

Frekvent konsumtion av mandel uppmuntrar hjärnan att ha större aktivitet, vilket möjliggör risken för sådana komplicerade och degenerativa sjukdomar, såsom Alzheimers reducerade.
Det ger också kraftfulla näringsämnen till nervsystemet, att uppnå en hög intellektuell nivå och en ökning av livslängden.

Dess andra förmåner ...

Mandlar och i allmänhet alla livsmedels nötter är mycket användbara för vår kropp, som de ger mycket abuenas mängder fibrer, riklig proteiner, mineraler, B och E, plus vitaminer och hälsosamma fetter.

Mandlar är fantastiska för energi naturligt, att förhindra risken för sjukdom på ett mycket enkelt sätt utan att behöva göra någon ansträngning eller offer.
Med regelbunden konsumtion av mandel vi kan öka hjärnans funktion, så att denna kropp hålls i total aktivitet på så sätt åstadkomma upprätthålla normala funktioner på toppen. Detta läge uppnås vuxen ålder har en högre livskvalitet, njuta det goda i livet med mer klarhet och tydlighet.

Hur äter du?

Det vanligaste sättet att njuta av mandel är att införliva dem i sallader, skakar, lägga dem till olika desserter, som genom sin ställning måste vara frisk, såsom fruktsallader, ingen glass och lägga i stället för grädde en naturlig yoghurt; Du kan också förbereda en blandning av olika nötter som kan läggas så många mandlar. Ett annat sätt att använda, lättare och krångel av något slag Det är helt enkelt ensam, på förmiddagen eller eftermiddagen som en rik mellanmål.

Hursomhelst du vill äta dem, kommer detta att vara ett stort steg som ger dig en mycket god fysisk och psykisk hälsa, och om du kommer med en balanserad kost och konsumerar mycket frukt och grönsaker, kan du vara säker på att du kommer alltid att vara en mycket hälsosam och vital person.

Bild med tillstånd från INTRAMED.

Like this post? Please share to your friends: