11 fördelarna med havre och ett recept för frukost

I någon presentation, är ett korn rikt på protein, omättade fetter och vitamin B. havre Det är spannmål med den högsta koncentrationen av vitaminer och mineraler. Dess välgörande egenskaper på huden är välkända, liksom deras egenskaper att reglera tarmen. Denna spannmål har många hälsofördelar och kan intas av någon.

Det är ett livsmedel som har konsumerats i mer än 4000 år i gamla tider, han anses vara en måltid för de lägre klasserna. Men för närvarande denna uppfattning har förändrats på grund av alla de egenskaper som den äger. Av denna anledning lägger havregryn till varje måltid, vare sig frukost, afternoon tea, etc., är en av de bästa vanor för att hålla sig frisk.

Sätt att konsumera havre


Det finns många sätt du kan inkludera havre i din kost. Det är dock främst konsumeras på två sätt: flingor och kli. Den största skillnaden mellan de två är i processen att korn är för båda varianterna.

agua.de.avena.para.adelgazar3agua.de.avena.para.adelgazar3

Groat är hela korn, nyklippt utan skal. För havre är närvarande som flingor, den skalade korn torkas och skäras i mindre bitar för att slutligen skivning flagat. I det andra fallet, kli, är Groat direkt slipas utan att ta något till punkten.

Som ett resultat, havrekli består främst av de yttre skikten av säden, vilket ger det mer protein och mindre kolhydrater än havreflingorna. Finns det en tendens att konsumera företrädesvis havrekli, därför att den har flera näringsämnen (speciellt fiber). Det finns dock inga bevis för att denna sort är betydligt bättre hälsa. Oavsett vilket du väljer, äta havregrynsgröt varje dag hjälper till att sänka kolesterolhalten i blodet, reglerar matsmältningen och är en rik källa av fiber.

Egenskaperna av havre

Havre innehåller protein i överflöd, samt kolhydrater, hälsosamma fetter (omättad fett och linolensyra), vitaminer, mineraler och spårämnen. Dessa egenskaper gör denna korn ge energi, undvika känslan av trötthet som alstras av lägre glukos.

Denna spannmål är en utmärkt källa till B-vitaminer, vitamin A, vitamin E och vitamin D. Den innehåller också mineraler som kalcium, vilket förhindrar benskörhet. Den är rik på järn, så som hjälper syretransport till kroppens vävnader. Vid sidan av detta, havre ger zink, som spelar en nyckelroll i utförandet av insulin.

En annan egenskap hos havre är att den har upp till 25% protein, mer än någon spannmål, eftersom ingen annan innehåller en sådan koncentrerad mängd. t.ex., Havre har en proteinkoncentration så hög som kött, mjölk och ägg. Således använder vår kropp protein från havre att bilda våra muskler. Dessutom är de också nödvändigt att behålla vår muskelmassa.

Oat flakes-Oat flakes-

Nu havregryn har sex av de åtta essentiella aminosyror: isoleucin, leucin, lysin, metionin och fenylalanin. Dessa bidra till att undanröja det onda kolesterolet (LDL) och stimulera levern att producera lecitin som hjälper till att rena tunga föreningar kropp. Detta gör den mest kompletta spannmål där. I jämförelse: Vete innehåller endast en essentiell aminosyra och korn och råg har ingen.

Dessutom de betaglukaner som finns i denna mat, är komponenter som absorberar kolesterol och gallsyror intestinal. Detta förhindrar skadliga föreningar att passera kroppen och hjälper till att avlägsna naturligt.

Havre har positiva egenskaper för huden. Kan hittas i olika krämer, salvor och tvålar exfolierar och återfuktar. Dessutom är denna spannmåls bad användas för att bekämpa olika sjukdomar, infektioner och hudirritationer tack vare sina uppmjukande egenskaper. Det kan också vara ett hem botemedel mycket effektiv mot herpes och vattkoppor.

Slutligen har denna säd mycket fiber, speciellt havrekli, som hjälper den goda tarmen och minska kolesterol. På grund av detta, inte bara blir ett effektivt rättsmedel mot förstoppning, men minskar också giftiga gallsyror minskar sin kapacitet.

11 hälsofördelar

Havre är också känd som drottningen av spannmål för de många fördelar som hälsa och vitaminer och mineraler som det innehåller. Här finns elva sätt som äter havregrynsgröt kan förbättra funktionen av din kropp.

Reglerar matsmältningssystemet

digestiondigestion

På grund av dess bra mängd lösliga fibrer, hjälper havregryn smälta maten och reglerar matsmältningssystemet. Konsumera havre förhindrar förstoppning och underlättar tarmen. Även ett glas vatten med en tesked krossad lindrar reflux och halsbränna.

sänker kolesterolet

Konsumera spannmål varje dag är ett bra sätt att sänka triglycerider och dåligt kolesterol från blodet. Tack vare linolsyra och fiber som har, havre förhindrar kolesterol genom tarmen. Samtidigt, fibern sveper fettdepåer som ansamlas på väggarna i artärerna. Allt detta skyddar kroppen från att utveckla högt blodtryck, hjärtinfarkt eller någon annan hjärtproblem.

Kontroller sockerhalten

Olika typer av diabetesOlika typer av diabetes

Oatmeal rekommenderas för diabetiker, eftersom lösliga fibrer stabiliserar blodsockernivåer. Eftersom det minskar upptaget av socker i tarmen, även den sänker blodnivåer. Det är viktigt att notera att, till skillnad från andra sädesslag ger säden i synnerhet mer kolhydrater än andra typer av fiber.

regenererar vävnader

Eftersom det är mycket rik på protein, konsumera det gynnar produktion och utveckling av nya vävnader i kroppen.

förhindrar cancer

cancercancer

Havre, andra grönsaker som bönor, har många fytokemikalier, som är kemikalier av vegetabiliskt ursprung som är relaterade till att förebygga cancerutveckling. Fytoöstrogener och lignaner som finns i spannmål har ett samband med minskad risk för relaterade hormoner bröstcancer. Den är fortfarande undersöker den gynnsamma effekten av de fotokemiska komponenter av havre i andra cancerformer, såsom endometrial, äggstocks- och prostatacancer.

Det håller dig mätt

En frukost med havregryn kommer att hålla kroppen nöjd längre än en av spannmål med mjölk. Detta beror på att havre har absorberat långsamt kolhydrater, vilket gör längre mättnadskänsla effekt och större kontroll över nivåerna av blodsocker.

Rik på kalcium

Theen benTheen ben

Havre har en bra mängd kalcium, som hjälper till att förhindra bendemineralisering.

Det är fördelaktigt för huden

Denna spannmålsflingor har en kraftfull rengörande verkan på huden. Absorberar all smuts och skräp som ansamlas i porerna, djupa sanitizing form. Således blir det ett naturligt sätt att hålla pH-balanserad utan missbruka hennes hud. Även oljor som innehåller havre är utmärkta för att undvika uttorkning av huden. Dessutom kan havre vara mycket avkopplande och hjälper sömn.

Det kan hjälpa dig att gå ner i vikt

Start-the-metabolism till lose-weightStart-the-metabolism till lose-weight

Ta havregrynsgröt till frukost varje dag hjälper människor behålla sin vikt och kontrolleras för att sänka den gradvis. Du kan äta havregrynsgröt med ett glas mjölk eller blandas med yoghurt. Den rekommenderade dagliga dosen är två matskedar så att vi överdriva kalorier.

Den innehåller vitamin B

Vitaminer såsom B1 och B2 är avgörande för en väl fungerande hjärna och nervsystem. Cirka 100 gram havre täcka 40% av dagsbehovet av vitamin B1.

gynnsamma sköldkörtel

sköldkörtelsjukdomsköldkörtelsjukdom

Havre konsumtion förhindra hypotyreos eftersom den innehåller jod, ett mineral som fungerar korrekt sköldkörteln.
Havre kan konsumeras av alla människor oavsett ålder. Det finns inga uppgifter eller kontraindikationer har rapporterats genom att äta havre länge du äter i lämpliga och rekommenderade doser. Det finns dock en liten grupp människor som kan ha allergier mot havre.

frukost Recept

För att förbereda en läcker och annorlunda skål med havregryn att börja dagen du behöver:

 • 1/2 kopp havregryn
 • 6 mandlar
 • 2 muttrar
 • honung
 • 1 tsk russin
 • Kanel, kardemumma, ingefära (valfritt men rekommenderas)

Sätt att förbereda ...

 • havre placerade i blöt över natten. Därefter avlägsnas vattnet och placerades i en kruka med halv en kopp vatten.
 • Kokt och tillsätt kanel, kardemumma och en nypa pulveriserad ingefära.
 • När han börjar tjockna lägga till lite mer vatten för att förhindra fastnar havre.
 • Det är sötad med honung smak, serveras och du lägger till russin och mandel och hackade valnötter.
 • Du kan tillfoga kakaopulver, torkade eller färska blåbär, banan bitar, fruktsylt, och så vidare.
Like this post? Please share to your friends: